Inlägg från: Nindë Amandil |Visa alla inlägg
  • Nindë Amandil

    V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!

    Hej allihopa!
    Nu är det bara en vecka kvar, sedan är jag av med tarmen för gott.
    Har kännt mig rätt nervös nu de senaste men allt eftersom dagarna går så känner jag mig lugnare. Antagligen för att jag nästan 100% accepterat det & vet att jag inte har något annat alternativ.
    Så det känns helt ok med stomi :)
    Hoppas det inte är allt för dåligt med er här inne.
    Har en del att läsa & ta igen ser jag.

  • Nindë Amandil

    Imorgon har jag mitt inskrivningsbesök inför operationen på onsdag. Någon som kan förklara mer vad det innebär? Står bara att jag kommer få träffa läkarteamet bl.a. å inte så mycket info inför det, fick mest en massa informationshäften angående operationen jag ska ha.

  • Nindë Amandil

    Nallatalla: Ja, imorgon ska jag få träffa stomisköterskan så jag får nog svar å hjälp med det jag behöver innan. Japp, på onsdag nästa vecka är jag tarmlös, vilket fortfarande jag har blandade känslor för, mest är jag väl glad för att det äntligen blir av men jag samtidigt orolig för hur det kommer bli även om jag kommer kunna göra så mycket mer att det är värt det. Tänk å slippa sitta inne på toaletten hela dagarna å kunna gå ut å promenera eller gå på bio å ta en fika på stan med vänner...
    Jag längtar verkligen. Jag har ju haft ett par bra år med sjukdomen också men inte riktigt 100% så det kommer verkligen kännas skönt, om än lite annorlunda.

  • Nindë Amandil

    Tack så himla mycket allihopa för allt stöd å lyckoönskningar jag får! Hoppas verkligen också att operationen ska bli en vändning till mig. Blir ju en stor omställning att gå från å ha tarm till att ha en "tarm" utanpå magen.

    En dag i taget var det ja... jag ska försöka :) har inte något annat val men en dag i taget & utan stress & press så ska det nog gå bra :) en himla otur att jag bor hemma fortfarande för pappa förstår inte riktigt det här med min sjukdom å hur jag mår å att jag kommer behöva ta det lugnt ett par veckor. Han ställer alldeles för höga krav på mig. Så jag hoppas jag kan vila å bygga upp mig ordentligt.

    gmt: När du pratar nämner din son känner jag mig verkligen hoppfull... lever han som vanligt nu?

  • Nindë Amandil

    Sitter med en stomipåse just nu... mest för att känna hur det är med den på magen & den stör faktiskt inte alls. Är väl en vanesak sen... Känner mig kolugn inför operationen på onsdag...
    Men å andra sidan går humöret å känslorna väldigt upp å ner.

  • Nindë Amandil
    taksi skrev 2009-02-04 22:11:36 följande:
    Ninde: stort lycka till med inskrivningen imorgon och operationen på fredag! (om jag nu hängt med rätt ) Håller tummarna för att det ska gå jättebra!
    Hade inskrivning idag å operation på onsdag :) tack så mkt! Allt stöd uppskattas :)
  • Nindë Amandil

    det är svårt å tacka alla personligen då det är många eller rent av alla som skrivit å lyckoönskat. jag känner också att det kommer gå bra & det känns grymt bra att ha ert stöd!

    Nallatalla: Heh, jag fick faktiskt lite skratt i mig när jag fick känna å klämma på påsar... å längst upp på påsen finns liksom ett luftfilter som ska hjälpa till å få ut gaserna ur påsen, å de tyckte jag var lite roligt :) Det är i alla fall tänkt att jag ska ha endelsbandage, att jag byter varje dag, för det verkar smidigast å det var i alla fall va de ville att jag skulle börja med. Sedan skulle jag få känna efter själv å även prova tvådels. Mina plattor till påsarna kommer dock vara färdigklippta redan vilket underlättar en del :)
    Måste fråga, har du varit utomlands någonting under tiden du haft påse? Jag blev överlycklig när jag fick svar på mina frågor å de sa att de inte var några problem alls att åka så länge man är noga med rengöring å att inte exposera just påsen för solljus.
    Kommer ha påsen lite längre än det var tänkt.

  • Nindë Amandil

    Hjälp! De har missat ge mig både information & recept inför laxeringen. Ringde igår men då hade mottagningen stängt. Är det inte lite slarvigt av dem? Skulle få info på inskrivningsmötet ju.
    Nu känner jag mig superstressad!

  • Nindë Amandil

    dalkulla26 skrev 2009-02-07 23:21:46 följande:


    ninde: när var det du skulle op? Hinner du ringa på måndag?`Annars kontakatr du akuten ditt du hör så får de fixa det. ta det lugnt det ordnar sig. alternativ 2 om du vet vilken avdelning du kommer att tillhöra ring dit så kanske det kan hjälpa dig. Oroa dig inte för det nukram
    Jag ska opas på onsdag men då antar jag jag ska laxera på tisdag å de har telefontid på kirurgavdelningen så det är ju inte säkert jag kommer fram. Ringde magåtarm avdelningen jag brukar gå hos men de var inte deras ansvar tydligen... Hoppas det ordnar sig ja. Orkar ju inte stressa av en småsak såhär innan.
  • Nindë Amandil

    Jo, jag ringde kirurgmottagningen idag. Fick höra att jag inte ska laxera eller så överhuvudtaget. Utan imorgon får jag äta lite mindre å typ flytande, ev bara dricka & sedan på kvällen får jag näringsdrycker som komplement. ÖVERLYCKLIG att jag slipper laxabon *ulk*

Svar på tråden V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!