Handelsbanken gör sig av med aktier
Forum Familjerätt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Skilsmässa när bara en vill? Hur går det till?

  Tor 4 dec 2008 14:20 Läst 14150 gånger Totalt 41 svar
  Ellen0­7
  Visa endast
  Tor 4 dec 2008 14:20

  Kan en skilsmässa gå igenom utan att jag lyfter ett finger? Jag vill inte skiljas utan det är min man som tagit initiativ till separationen. Hur ser gången ut, praktiskt och tidsmässigt om jag så att säga "inte bidrar" till den juridiska processen. Det känns svårt att beställa personbevis, skriva under etc. när det hela är mot min vilja. Vi har en dotter som är ett år så betänketid på sex månader blir det ju. Men hur blir det rent praktiskt? Går skilsmässan igenom och när även om jag inte skriver på eller gör något alls? Tacksam för svar från någon med erfarenhet.

 • Lör 6 dec 2008 12:22 #31

  jag är skild, var jag som begärde skillsmässa fixade med allt
  min x vägrade å menade på att han inte hadde fått nåra papper alls,
  han vägrade skriva på nått.
  men den gick igenom.
  så de spelar igentligen ingen större roll, det räcker med att 1 vill skilljas för att det ska bli så.

 • decemb­er bebis
  Visa endast
  Lör 6 dec 2008 13:30 #32

  Skiljsmässan kommer gå igenom ääven om du inte vill TS. Vad vinner du på att kämpa emot? Vill man dra ut på tiden o leva med en man mot hans vilja?
  Förstår hur du känner det ts, jag vet inte vad jag skulle gjort om min man sagt han ville skiljas.... Fast som någon tidigare sa så finns det ett talesätt... If you love something, set it free ... If it comes back it was yours , if it doesnt , it never was..
  Inte kan du fortsätta leva med någon som inte vill? Det vinner man inget på. Låt honom gå om han vill , då är han ju inte värd dig. Visst är du värd en man som älskar dig? Det bästa ni kan göra nu är att fäörsöka vara vänner ändå och försöka samarbeta för ert barns skull.
  Lycka till ts..

 • Lör 6 dec 2008 13:39 #33

  Vad vill du vinna på detta? Är det bara för att jävlas?
  Förstår du inte att om en person inte längre vill leva med dig så kan du inte hindra det genom att försöka nagla dig fast?

  Skillsmässan kommer att gå igenom vare sig vad du vill eller inte, det enda detta kommer att resultera i är att du kommer ha bränt en del tillitsskepp och du försvårar framtida föräldrasamarbete om barnet.

  När det gäller föräldrasamarbete som är väldigt viktigt när det gäller vårdnad om barn så kommer även detta ligga på din minussida, du har redan visat att du inte är villig till samarbete. Detta kan öka pappans chanser att få egen vårdnad om barnen. Är det vad du vill åstadkomma?


  Ellen07 skrev 2008-12-04 14:20:26 följande:
  Kan en skilsmässa gå igenom utan att jag lyfter ett finger? Jag vill inte skiljas utan det är min man som tagit initiativ till separationen. Hur ser gången ut, praktiskt och tidsmässigt om jag så att säga "inte bidrar" till den juridiska processen. Det känns svårt att beställa personbevis, skriva under etc. när det hela är mot min vilja. Vi har en dotter som är ett år så betänketid på sex månader blir det ju. Men hur blir det rent praktiskt? Går skilsmässan igenom och när även om jag inte skriver på eller gör något alls? Tacksam för svar från någon med erfarenhet.
 • Ellen0­7
  Visa endast
  Lör 6 dec 2008 21:14 #34

  Nej, jag vill inte jävlas och inte "nagla mig fast" - jag är inte korkad på något vis. Men för mig är det mycket viktigt att det tydligt framgår att det inte är jag som vill skiljas. Jag försöker verkligen samarbeta när det gäller barnet och det är det som är det viktigaste nu.

  Vi får se vad som händer. Jag ville bara höra hur det funkar rent praktiskt och nu har jag fått svar.

 • Jambos­ana
  Visa endast
  Sön 7 dec 2008 09:33 #35

  Ellen07 skrev 2008-12-06 21:14:59 följande:


  Nej, jag vill inte jävlas och inte "nagla mig fast" - jag är inte korkad på något vis. Men för mig är det mycket viktigt att det tydligt framgår att det inte är jag som vill skiljas. Jag försöker verkligen samarbeta när det gäller barnet och det är det som är det viktigaste nu. Vi får se vad som händer. Jag ville bara höra hur det funkar rent praktiskt och nu har jag fått svar.
  Tydligt för vem? Vem ska du "bevisa" detta för?

  Om det var du som ville skiljas, skulle du vilja att din man obstruerade på det här respektlösa sättet? Du vill bara hämnas på honom för att han inte älskar dig längre, vilket är otroligt lågt med tanke på att ni har barn ihop. Ni ska samarbeta även i framtiden, se till att lägga en bra grund för det redan nu. Du måste vara vuxen även om du inte vill det.
 • Ellen0­7
  Visa endast
  Sön 7 dec 2008 11:16 #36

  Jag tycker att det är tråkigt med åsikterna om hur jag ska göra och om jag är "vuxen" eller inte - jag har inte bett om synpunkter på det. Jag kan hantera det här och har inte bett om att bli "uppläxad" av okända människor. Jag vill veta vad som händer praktiskt. Punkt slut. Så fler värderingar eller åsikter om vad som är rätt och fel, ansvarstagande eller inte, det vill jag inte ha.

 • Sön 7 dec 2008 12:43 #37

  Vill den ena parten inte underlätta skilsmässan så tycker jag att det är helt okej att låta den andre göra allt jobb.

  Det blir ju inte så hemskt mycket extraarbete, det är ju bara att fylla i ansökan själv, skicka in den tillsammans med personbevis och betala 450 kr.

  Varför ska man tvingas skriva under en gemensam ansökan om man nu inte vill skiljas?

 • Mån 9 feb 2015 18:39 #38

  min skilsmässoansökan gick ut nu i söndags (8/2)... och min man vägrar skriva under... ska jag skicka in en ny ansökan då!?

 • Tis 10 feb 2015 11:33 #39

  Här kan du läsa hur det går till om den ena parten vägrar skriva under. Det händer inte så mycket alltså.


  http://skilsmässoansökan.net/att-lamna-in-en-skilsmassoansokan/

 • Tor 21 apr 10:56 #40

  Om den andra parten strular och inte vill skriva på så tror jag att det är lika bra att direkt från början skicka in en ansökan där man inte är överens, alltså en sån där inte båda behöver skriva på. Visst man får betänketid på 6 månader, men det får man ju ändå om man har barn.. Jag pallade inte att sätta mig in i allt å så läste jag på www.skilsmassa.se om att det för en slant gick att få hem allt som behövdes för en skilsmässa då man inte var överens. Var bara att klicka i att man inte var överens så fick man alla papper hem. Bara att skriva under och skicka in i det kuvertet som följde med. I efterhand tycker jag det var skönt att göra på det sättet, istället för att behöva tjata på min fru att hon skulle skriva på så fick tingsrätten ordna med det liksom.

 • Anonym (Helen­)
  Visa endast
  Ons 4 maj 19:22 #41

  Ja. Skilsmässan går genom även du inte skriver under.
  Din man ansöker skilsmässa du får papper från Tingsrätter där du  skall 
  skriva under såsom det finns frågan om hur ni har kommit överens ang. barnen. Om ni skall ha gemensam vårdnad eller om en av er vill ha ensam vårdnad.

  !. Även du inte skriver under så kommer skilsmässan gå genom Tingsrättens beslut.

  2. Om ni inte kommer överens om vårdnaden så blir det rättsligt process
      vilket är aldrig bra för barnen. 

  Bäst att komma överens om hur ni har tänkt ang. barnen. 

  Om du skriver under & ni kommer överens om gemensam vårdnad så

  behöver ni aldrig gå till Tingsrätten utan papperna skickar ni separat till dem

  och efter betänketid strax innan 6mån. kommer ni att få ytterligare papper

  likadana som första gången där ni skall skriva under (att ni verkligen vill skiljas)

  och skickar åter till Tingsrätten. Sedan får ni beslut om skilsmässan efter 1-2 

  månader. Beroende hur mycket dem har att göra.

  Det är alltid sorgligt speciellt om man har barn likaså som när den ena vill & den andra vill inte men sånt är livet. Men det blir alltid bra igen. Det tar bara tid
  & sorg arbete men allt blir bra i slutändan.

Innehåll

Innehåll


Innehåll

Följ oss på instagram!