Inlägg från: fru fogeby |Visa alla inlägg
  • fru fogeby

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    så.. nu har jag rockat katastrofskjortan.. *grrr*


    Tygbindeberoende!
  • fru fogeby
    Småkottarna skrev 2008-12-22 20:30:34 följande:
    Är det ngn som har känt på ett plagg från kameleont i det prickiga velourtyget? Vill beställa men tvekar då flera kommentarer på mjukatyget säger att velouren är tunn och sladdrig och känns syntetisk och inte alls så mjuk och gosig som man vill att velour ska vara.. Nån som vet?
    jag har köpt en massa velour därifrån..(dom svarta som finns i bloggen) och jag är jättenöjd med dom.jag tycker det är tjocka och mjuka tyger..
    Tygbindeberoende!
  • fru fogeby
    Kyssen skrev 2008-12-26 12:40:42 följande:
    Kom på att jag har en fråga till.. Någon som vet vart man kan få tag på kardborreband i fler roliga färger än svart, vitt och rött (som jag hittat hos Stoff & Stil). Gör ju en del haklappar och tycker det blir finast om man kan matcha kardborrebandet med kantbandet.
    jag vet att hon som äger www.tygoquilt.se har flera färger i kardborre men inte hunnit lagt ut på sidan då den är under uppbyggnad.. men maila henne och kolla vetja
    Tygbindeberoende!
  • fru fogeby
    AMDA skrev 2008-12-26 21:52:37 följande:
    fru fogeby skrev 2008-12-26 21:51:04 följande: nu blev jag nyfiken...känner du Matilda??
    ja vi är barndomskompisar och pratar i stort sett varje dag.. och träfafs några gånger i veckan för att sy tillsammans.. hon introducerad quilting för mig är det du som är amanda som brukar köpa med dig tyg till henne?
    Tygbindeberoende!
  • fru fogeby
    Småkottarna skrev 2008-12-27 10:47:16 följande:
    Hej på er!Snälla snälla snälla någon, hjälp mig! Jag blir idiot på mina prymtryckknappar o jag får snart ett bryt på skiten. HUR GÖR MAN! Det fungerar inte! Jag gör som det står, men överdelarna och underdelarna fastnar inte alls i varandra!! Man ska banka med pinnen som har en plupp i änden va, inte den som har hål i änden? Var ska man sätta pinnen när man bankar?? Sätter jag den i hålet på piggen som sticker upp från undersidan händer absolut ingenting, mer än att jag till slut bankar ihop piggen. Om jag däremot struntar i pinnen o bara bankar stenhårt hel vidt på knapparna fastnar de i varandra men då finns ju inget sätt att knäppa sen... Jag orkar inte med detta mer, hur gööör man!?!?
    nu vet jag inte hur verktygen på just prym ser ut(om det inte är sånna jag har) ska leta å se om jag hittar bild så kanske jag kan förklara..
    Tygbindeberoende!
  • fru fogeby
    Småkottarna skrev 2008-12-27 11:26:33 följande:
    fru fogeby skrev 2008-12-27 11:02:13 följande: Tack snälla! Men vänta, det står inte prym på mina. Det står Falk tryckknappar.
    jag ahr ialf lagt upp bilder i bloggen på det verktyg jag ahr å hur jag gör.. kika där å se om du blir klokare
    Tygbindeberoende!
  • fru fogeby
    AMDA skrev 2008-12-28 15:33:07 följande:
    fru fogeby skrev 2008-12-26 23:07:45 följande: ja det stämmer bra vi pratar ju en hel del genom msn också haha vad kul för jag har oxå börjat vara i tårttråden och då sa MAtilda hon hade en väån som gjorde tårtor haha
    haha du ser, fl världen är bra liten ändå.. fick tips om att du kunde få tag i bra velour..kanske man kan få slänga in en beställning genom dig sen då om plånboken tillåter?
    Tygbindeberoende!
  • fru fogeby

    måste fråga, kanintyg och djungeltyg? gör ni alltså kläder av typ påslakan?
    är inte det väldigt hårt och strävt för klädesplagg?


    Tygbindeberoende!
  • fru fogeby
    Tiro skrev 2008-12-30 14:58:36 följande:
    Fru Fogeby: Jag har gjort lite kläder av påslakan. Jag har tagit gamla påslakan från 70-talet som är mjuka och jättelena.
    ok, jag tänkte mest på nya... jag ahr fått för mig att man bara kan göra kläder på mjuka tyger.. kanske ska tänka outside the box!
    Tygbindeberoende!
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)