• Nilam84

    Vad kostade er köksrenovering??

    Är lite nyfiken för nu är jag fruktansvärt trött på vårt trånga 30-tals kök..

  • Svar på tråden Vad kostade er köksrenovering??
  • tösamajan

    Vi är uppe i kring 100 000 nu och är inte riktigt färdiga än. Vi har då rivit ut hela gamla köket, rivit ner väggarna fram till ytterväggen, ny isolering, tre nya fönster, ny spån och gips på väggar, golvspån, klinkers. Ny el och ny VVS. Köksstommar, luckor handtag, induktionshäll, spisfläkt och ugn från Ikea. Bänkskiva, vask och kran från Bauhaus. Kyl och frys från Elgiganten. Nytt innertak.
    Det vi har kvar är kakel, måla väggarna, lister och dörrfoder. Plus en gammal tegelvägg som ska ha nya fogar, tvättas och lackas.
    Kan också tillägga att elektrikern och VvS:aren är vänner, så vi har inte betalat fullpris för de tjänsterna. Allt arbete har vi gjort själv annars.

  • Nilam84

    tösamajan skrev 2009-01-04 21:41:07 följande:


    Vi är uppe i kring 100 000 nu och är inte riktigt färdiga än. Vi har då rivit ut hela gamla köket, rivit ner väggarna fram till ytterväggen, ny isolering, tre nya fönster, ny spån och gips på väggar, golvspån, klinkers. Ny el och ny VVS. Köksstommar, luckor handtag, induktionshäll, spisfläkt och ugn från Ikea. Bänkskiva, vask och kran från Bauhaus. Kyl och frys från Elgiganten. Nytt innertak.Det vi har kvar är kakel, måla väggarna, lister och dörrfoder. Plus en gammal tegelvägg som ska ha nya fogar, tvättas och lackas.Kan också tillägga att elektrikern och VvS:aren är vänner, så vi har inte betalat fullpris för de tjänsterna. Allt arbete har vi gjort själv annars.
    Oj... ja vi ska bara ut med den gamla inredningen och in med en ny.. vvs, spis o fläkt ska vara på samma plats..
  • Tristanya

    vi renoverar vårat kök nu.. köket är på 14kvm o vi har lagt in nytt golv (laminatgolv) för ca 2500kr med golv o foam o sån där "klet" man bör ha mellan alla skarvar.
    skåpstommar, luckor, handtag, vitvaror (diskmaskin, spishäll, micro, ugn, fläkt) från ikea, kostade ca 51 000kr för allt.
    även lite hyllor, lampor osv till köket från ikea.
    kyl o frys ca 12 000kr från siemens.

    ska lägga in lite nytt tak (fattas under där dom gamla skåpen varit), måla taket vitt, tapetsera om, o det kommer väl bli lite pengar till, vet ej ännu vad det slutar på.

    dragit om avlopssrör o vatten kostade ca 3800kr, min pappa drog om elen, men hade vi anlitat nån hade det dragit iväg ganska mycket.

    monterar alla skåp själva o bygger ihop allt själ.

    kommer kanske landa på runt 70000-75000kr!

  • Stina M

    ca 80 000, ikea kök inkl vitvaror och bänkskivor i ek. Absolut värt det och billigt i jämförelse med många andra märken. Passade ju på att dra ny el och vatten så det blev också en krona el två men då är det ju genomtänkt att fungera för oss. Det bästa med ikea är ju att det bara är att byta luckorna när du lessnar, samt att dom antagligen inte kommer att försvinna från marknaden på ett bra tag. Köket är 5,5m med köksö

  • Nilam84

    Jag är glad att vi tagit beslutet att bara byta skåpen.. vi ska visserligen slå ut en bärande vägg oxå men det ska en nära vän som har byggfirma gör åt oss så det kostar inget.. vårt kök är inte mer än 12 kvm.. hamnar väl på en 30000 max när det är klart.

  • Dundermamman
    milla2 skrev 2009-01-06 19:14:35 följande:
    har ni bilder på era kök behöver inspiration
    Bilder finns i mitt galleri!
    Välkommen dit
    Vi har kattungar
Svar på tråden Vad kostade er köksrenovering??