• Buspojkarna

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    På måndag ska jag äntligen ta tag i mina problem med framfall.
    Nu har det blivit riktigt illa och jag kan inte längre blunda för problemet eller skjuta det framför mig.

    Det som är värst är det bakre framfallet. Jag kan inte tömma tarmen utan att trycka på från slidan och bajset komemr så långt ner att det försöker komma ut genom slidan annars. Hemskt att ens säga det
    Avföringen känns även väldigt mycket innefrån slidan.

    Sedan hänger den främre väggen lite innåt och jag har svårt att tömma blåsan. Kan gå på toa 10minuter efter senaste gången och det känns aldrig som att jag får ut allt.

    Sedan sitter livmodertappen typ max 5cm från själva öppningen.

    Men på måndag ska jag till familjeplaneringen på akademiska sjukhuset och diskutera detta och även sterilisering i samband med operation.

    Någon som har så pass stora problem som jag? Är så rädd att jag inte ska få hjälp. Tidigare när jag varit orolig har de bara sagt att det ser bra ut, men nu är ju problemen hemska. Därför bokade jag tid på sjukhuset där alla resurser till hjälp finns.

    Knipet är det inget fel på, men jaghar dessutom kronisk hemsk foglossning. fick sista barnen för 3 år sedan

  • Buspojkarna
    Neville skrev 2011-05-19 10:57:44 följande:
    åh jag hoppar in här. På tisdag ska jag in och operera bakre väggen. jag är så nervös att jag funderar på att avboka alltihop. Läser i olika trådar om katastrofala smärtor efteråt. Sen allt lyft förbud, sex förbud allt förbud i flera mmånader, ja, jag vet inte om jag klarar det.
    Men varför har ni alla som gjort op fått alla förbud så länge? I papprena jag fick står det att jag kan till o med börja med styrketräning, promenader, sex och allt efter ca 4-6 veckor.

    Är det så olika?
    Tänk på att det är en väldigt kort tid, med tanke på hur långt livet är. Man vill ju inte riskera att det inte läker ordentligt efteråt, så att man måste göra om operationen.
    Jag har inga problem att vara utan sex i ½år om jag kan bli bra. Sen kanske jag kan ha sex utan att känna sånt obehag av framfallet. Jag tror att du bara är vanligt rädd för operationen i sig och det är fullt normalt.
    Se nu till att få det åtgärdat om du har stora problem.
  • Buspojkarna

    Är det någon av er som även har problem med smärta långt ner i ryggen? Framför allt er med bakre slidväggsframfall

  • Buspojkarna
    Hibiscus skrev 2011-05-20 12:07:29 följande:
    Buspojkarna. ja jag har ofta ont långt ned i ryggen och har sagt det till många av läkarna jag träffat, men aldrig fått en förklaring till det- har väl mer ryckts på axlarna...så jag undrar också om det är fler som har ont där,om det finns ett samband med rectocele...

    so nice: så är det ju att de som inte gjort det bra hamnar långt ned på listan- så är det ju för mig med med hon som op mig sist- tror som du skrev förut att han( o inte bara han 9 gör op till rutiner som kanske ska gå snabbt...tror det är vanligt med dom som jobbat i massor med år även  i alla yrken, men så ska det ju bara inte vara...jag är rent ut sagt skiträdd för att inte det här ska gå bra, efter ett antal op som inte är bra så tappar man ju tillslut förtroende, jag ska till eva på bäckenbottncenter nästa vecka o skall höra om jan är där bla o se om man kan få sig ett snack med honom om han har tid som sagt....

    Ja o jag har samma kämsla om att dom tycker att man ska acceptera o leva som det är nu, så fick jag känslan bla om- hon som upptäcte att mitt rectocele aldrig blivit bra o hon jobbar dessutom på bäckenbottn center....hon blev nästan arg då jag förtvivlat berättade att jag inte kan leva så här, det hindrar mig i hela vardagen- jag kan ju tex inte åka bort o ha med det där vattenlavmangs som jag fått för att tömma det sista osv, jag var så ledsen o upprörd men hon sa bara att op nu skulle förvärra saken....ja man vet varken ut eller in- nä du so nice- nån dag ska vi också bli bra!!!
    Ja jag läste på en massa amerikanska sidor om det där med ryggont. Vart känner du av värken då?
    Usch vad jag hoppas att det inte är bäckenet som orsakar all den smärta jag har dagligen sedan sista barnet.
  • Buspojkarna
    Gladhannapanna skrev 2011-05-20 20:04:27 följande:
    Jag har problem med mitt bäcken, men det har jag haft sedan puberteten. Går hos osteopat och han vet att jag blivit opererad för framfall, han är superduktig men har aldrig sagt att det kan finnas något samband. Mer än att jag är överrörlig i många leder och att det ställer till det för mig.
    Äter du p-piller? kan vara bra att sluta ett tag och se om det blir bättre annars. Jag tål inga hormoner alls. Det sätter sig direkt på bäckenet. Äter jag p-piller så är smärtorna hemskt, riktigt outhärdliga efter en knapp vecka.
    Jag är också överrörlig och har även problem med knäna.
    Hibiscus skrev 2011-05-20 20:36:56 följande:
    Svårt att med ord berätta var jag har ont- lättare att visa! men det är långt ned i korsryggen i mitten o strålar ned mot svanskotan- har idag väldigt ont tex o det strålar ned i ändtarmen..hmmm o ned i underlivet...nej jätte svårt att förklara--men jag fattar inte vad som gör denna värk o jag har det nästan dagligen med, var har du ont då?
    Jag har ont vid sidan av korsryggen och lite neråt på rumpan. I och kring si-lederna, men enligt ortopeden jag träffade sist var det omöjligt att säga vart smärtan kommer ifrån. Om det kommer från si-lederna och bäckenet eller från skelettet eller annat.
    Ska diskutera med läkaren på måndag om ett borttag av livmodern kan vara bra för mig, men om det skulle visa sig att det enbart är framfallet som orsakar smärtan, så kanske man skulle kunna skaffa ett till barn. Då kanske man ångrar sig efteråt att man tog bort den. Steriliserar jag mig kan jag ju ändå bli gravid, fast med ivf. Har redan genomgått ivf med andra sonen, så jag vet vad det innebär
  • Buspojkarna

    lisafisan
    Håller tummarna att det snart blir bättre.

    Idag ska jag till kvinnokliniken och hoppas att de tar mig på allvar. värsta farhågan känns som att jag måste boka in en tid till en speciell läkare bara för att jag nu igentligen bara skulle diskutera sterilisering, men nu blev ju faktiskt framfallet sjukt mkt sämre i väntan på tid.

    Jag har också kvar en liten förlossningsskada, det är liksom ett streck där slemhinnan spruckigt och inte blivit ihop sytt så att huden är mkt tunn där och väldigt känslig.
    Men jag anser ju i och för sig att hela framfallet är en förlossningsskada.

  • Buspojkarna

    hella
    Ja, jag har gjort ivf, men vi lyckades som tur var på första försöket. Har ett embryo i frysen som vi skulle kunna ta och kasta. Ska ju steriliser oss så.
    Jag har också lite svårt att kissa. Tror att det är lite påverkat, även om det inte är nån uttalad främre framfall.
    Jag är inte heller helt öppen i och med att väggarna kommer mot varandra nertill. Och nej, det är inte skönt.

    Var iväg idag, men de kunde inte göra något där precis som jag var rädd för. Fick en undersökning och hon bekräftade att den bakre väggen var oerhört tunn, så det blev en remiss vidare till rätt läkare.
    Hon tyckte inte att livmodern var så himla långt ner och det håller jag med om, men den är ju ändå längre ner än vad den var från början och om man ändå ska fixa bakväggen kan man väl få det fixat ordentligt, så att man blir av med alla besvär. Får se vad de säger sen när jag får tid på rätt ställe. Det kunde dock vara en del väntetid =(

  • Buspojkarna

    Läkaren jag träffade igår ringde upp strax innan 18 och berättade att hon pratat med rätt läkarteam och att de beslutat att sätta upp mig på väntelistan för operation direkt eftersom att hon lätt kunde konstatera att det var bakre framfall. Så nu har jag operation om typ 3mån, ev lite längre då ackis inte lyckas hålla vårdgarantin och den första läkaren personligen inte tyckte att jag skulle vända mig till sthlm, då dessa kirurger var så bra och kunniga. haha

  • Buspojkarna

    Jag skulle helt klart kunna ta bort min livmoder trots att jag bara är 28år gammal. Blir inga fler barn här och jag hade ju tänkt sterilisera mig, men nu blir det min man som får göra det i aug.
    Om vi skulle skaffa ett barn till så skulle det få bli via adoption och då skulle vi kunna ta ett barn som är lite äldre, de barnen som blivit kvar på barnhemmen för att de blivit för stora och folk bara vill ha små bebisar.
    Men vi är rätt nöjda med de 2 buspojkar vi har. Tråkigt bara att man aldrig fick nån tjej. Här blir det dock inte nån mer graviditet för vår del. det är vi helt eniga om

    Om läkarna tror att borttag av livmodern skulle vara till fördel för min smärta så ryker även den i aug.

  • Buspojkarna

    Jag har ingen skavkänsla alls, men en värk som är från helvetet. Just nu är det hemskt. Sitter precis till vänster om svanskotan och gör så in åt helsike ont. Inte ens tradolanen hjälper. Blir mycket värre om jag sätter mig ner eller lutar mig framåt.

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder