• So nice

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    fortsätter våra diskussioner om ev. framfall

  • Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder
  • Minnie7

    Just det ja- mellangårdens tjocklek mäts med ultraljud och är svår att bedöma själv enbart med fingrarna. Musklerna måste vara ordentligt fästa där osv och inte enbart huden. Som sagt- sök hjälp för så ska du inte behöva ha det. En riktigt diagnos med en behandlingsplan måste man kunna kräva.

  • Jorban

    Jag bor nära Linköping men hör inte till det sjukhuset. Tror ni att man kan få en tid ändå? Det vore ju det absolut bästa. 

    Vi är gravida igen och tankarna far "Hur ska det bli efter nästa förlossning?" "Kan kejsarsnitt hjälpa?" "Måste man ljuga och säga att man har förlossningsskräck eftersom att framfall inte kan anses vara ett giltigt skäl till kejsarsnitt eftersom att framfall ju egentligen inte finns inom vården (ironi)?".

    Tack för era svar. Jag kan inte beskriva hur bra det känns att denna tråd finns.     

  • Minnie7

    Jorban: men det är ju jättebra! Är själv opererad av Eva Uustal och hon har själv sagt att vem som helst kan ringa och boka en tid hos henne oavsett var i Sverige man bor. MEN om man inte tillhör det landstinget och hon bedömer att en operation måste göras så måste hemlandstinget betala vilket kanske kan vara ett hinder ibland? Men som sagt- en bedömning och diagnos kan du få av henne. Ring KK imorgon! 010-1059435 och beställ en tid. Återkom gärna!

  • Jorban

    Tack så mycket. Jag ringer i morgon. Fast det kanske hela Sverige gör också efter programmet ha ha. Jag tyckte hon verkade sympatisk. Tack igen.

  • Gladhannapanna

    Jorban: usch så trist! Jag tillhör en av dem som blivit tagen på allvar hela tiden. Min bm konstaterade framfall på efterkontrollen efter min första förlossning, min gynekolog bekräftade det efter tio månader och sa att man kan op när man fött de barn man vill ha.
    Träffade en förlossningsläkare strax innan andra förlossningen som direkt sa att jag behövde opereras och talade om hur tidigt jag skulle söka gyn för remiss. Den gyn som skrev remiss sa direkt att jag behövde op.
    Blev opererad när yngsta barnet var 11-12 månader.
    Detta var i Göteborg.
    Hoppas att du träffar någon som tar dig på allvar!

  • Gladhannapanna

    Ps: på östra har de som rutin att man får träffa en sjukgymnast om man fått sfinkterruptur, hon kollade med ett finger i analen ca åtta v efter förlossningen.

  • Sjömamma

    Ja, det var med blandade känslor jag såg Uppdrag Granskning igår. Känns skönt att se att det finns vårdpersonal på vår sida som förstår. Men blir så arg att se och höra den där Ingela Wiklund och hennes mossiga uppfattning. jag undrar vad hon själv skulle välja, en kanske obehaglig men snabb undersökning mot livslångt lidande?

    Hon har dessutom tidigare skrivit en artikel där hon i stort sett helt skyller förlossningsskador på att kvinnor nuförtiden är för gamla, för tjocka och omskurna!?

    http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/flera-orsaker-till-att-forlossningsskadorna-okat_6769817.svd

    Uppsalapojkarna; det bästa och säkraste sättet att undersöka sfinkterskador är med endoanalt ultraljud. Just nu kanske du inte är så vidare sugen på ytterligare en till obehaglig undersökning. Men om din bristning har gått genom hela mellangården så finns ju risken att du även har en sfinkterskada.

    Men vad skönt det var att Eva Uusdal (?) äntligen tog upp jämförelsen med hur man inom vården behandlar skador på andra kroppsdelar.

  • Minnie7

    Ja, den jämförelsen är så sann...
    Och det där med att knipa.... Hur många ggr fick man inte höra det innan skadan upptäcktes? Jag spyr bara av att höra det ordet...

  • Jorban

    Fick inte boka tid hos Eva U enligt KK (inte henne). Fick namn på den som ska vara sk specialist på mitt sjukhus. Känns som det blir ett till mellansteg.

    Varför säger alla BM att det är minst lika farligt för risken att få framfall att vara gravid som att föda vaginalt? Jag tänker bara på att de som fått operation mot framfall har berättat att de måste lova att de fött sitt sista barn före (typ) och blir de gravida så är kejsarsnitt ett givet alterantiv.   

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder