• So nice

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    fortsätter våra diskussioner om ev. framfall

  • Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder
  • Minnie7

    Va?!? Undrar om de har blivit totalt nerringda efter programmet... Men vad tråkigt!!! Ska ju opereras av henne, igen, nu i oktober. Ska höra med henne om det blivit totalt kaos nu.

  • Jorban

    Jag tycker att det är så svårt att fundera på KS. Jag har förstått att den svenska touchy feely-vården hellre beviljar snitt när någon KÄNNER sig rädd för förlossning än när man har fysiska åkommor att hänvisa till så som framfall. I det senare säger de bara att snitt är ju livsfarligt - man kan ju alla gånger dö (ungefär) och att en vaginal förlossning är det bästa för barnet och dessutom får man inte framfall av förlossningen - det är själva graviditeten som gör det. (OBS. detta är mina erfarenheter - och vad jag fått höra.)

    Jag har svårt att förstå hur någon kan bli nekad snitt (som man läser om i vissa trådar) eftersom det på sjukvårdsupplysningens sida 1177 står att "ingen kvinna ska behöva föda vaginalt om hon inte vill."

    De enda jag känner till som fått KS är de som har för trångt bäcken och de som fått akuta snitt.

    Vågar man trycka på framfall för att få KS? Vågar man det först när en specialist skrivit sitt utlåtande? Eller ska man bara säga att man är vrålrädd för förlossning (vilket känns kränkande mot en själv för det är ju inte alls det som det är frågan om).

        

  • Jorban

    Förtydligande: "De enda jag känner till som fått KS är de som har för trångt bäcken och de som fått akuta snitt" när det gäller fysiska åkommor alltså.

  • Gladhannapanna

    Anledningen till att de inte vill operera förrän man fått de barn man vill ha är att återfallsrisken är 100 procent.
    En graviditet är en stor belastning på hela bäckenbotten. Personligen tror jag inte att mitt framfall blev sämre av förlossningen, däremot blev det lite sämre under den andra graviditeten.

  • Minnie7

    Ja, och jag hade personligen ALDRIG fött vaginalt en gång till. Det var en för mkt för mitt underliv. Blev förstört och varför ens riskera att göra det värre. Om man önskar ett barn till kan ju en graviditet inte undvikas men man kan bli snittad.

    Dock är läkarkåren och BM väldigt envisa om att en vaginal förlossning ej försämrar så snitt på den indikationen kan, som du säger, vara knepigt.

    Om du önskar snitt så gå in och säg att du vägrar föda vaginalt helt enkelt. Stå på dig, var ärlig- du är ju faktiskt rädd. Kanske inte för själva förlossningen men för konsekvenserna.

  • PojkMamma85

    hä hoppa jag in, ha fått framfall i slidväggen sen min 3 månaders föddes =( de sitter som en tryckande propp i slidöppningen :( jag har mens nu för första gången och upplever att de inte kommer ut ordentligt, läkarna har sagt att först om 3 mån kan dom börja diskutera att hjälpa mig =(

  • Jorban

    Det är just detta:
    En graviditet är en stor belastning på hela bäckenbotten. Personligen tror jag inte att mitt framfall blev sämre av förlossningen, däremot blev det lite sämre under den andra graviditeten.

    ...som är så klurigt. Jag vill ju föda vaginalt men jag är livrädd för att framfallet ska bli värre eftersom att det inte finns några riktigt bra operationer ännu.

    Är det någon fler som funderar på hur man ska göra - kejsarsnitt eller vaginalt? (Sen är det ju inte säkert man får KS, men ska man strida om det eller inte?)

    Hur kan man veta om det är graviditeten som gjorde framfallet eller förlossningen? (Nyfiken)

    Jag har läst att lågt krystskede (75 min) och klipp (japp) är bidragande faktorer. Jag har alltid tänkt att det är förlossningen som var boven.         
     

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder