• So nice

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    fortsätter våra diskussioner om ev. framfall

  • Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder
  • Snöfrun

    Jag har lite tyngdkänsla av och till men om jag bara skulle våga lita på att det i te blir sämre så kan jag leva med det. Det är den här ständiga oron som är så jobbig. Och sedan jag läste på den där sajten som det pratades om igår så har jag nojjat ihjäl mig angående det hör med core-träning. På den sajten står det att det är farligt men T.ex. Läkaren som opererade mig säger att det är bra. Jag kniper när jag står i plankan. Är det farligt då? Gaaah jag blir galen!!!

  • mani79

    Snöfrun Ja, det är totalt förvirrande:( min urogynterapeut(!) rekommenderar all coreträning eg plankan m.m. Jag köpte boken på den australiensiska sidan och den är bra tycker jag. Vad man, enligt dem, absolut ska undvika är att träna de yttre magmusklerna, 6-packet, eftersom det trycker på bäckenbottenmuskulaturen. De liknar det vid en ketchupflaska man trycker på magen; till sist blir trycket för stort och ketchupen sprutar ut... Det känns urjobbigt men låter ändå logiskt, tycker jag. Det allra viktigaste är att göra knipövningar och träna upp bäckenbotten ordentligt. Sen tänka på att knipa samt använda den inre korsetten om man gör övningar som belastar bb. Måste man göra plankan ska knäna vara i... Håller med gladhannapanna att det är ledsamt att flera känner sig sämre igen. Jag är så nervös för hur det ska gå för mig. Jag tittade med spegel idag och oj, det skulle jag nog inte gjort. Motorsågsmassakern. Dock såg jag tydligt att urinröret var tillbaka på sin plats.

  • Blåklocka

    Var hos gyn idag. Känns verkligen inte som om jag tas på allvar. Förklarade hur det kändes. Han konstaterade tendens/mindre bakre framfall, men inget främre eller livmoderframfall. När jag förklarade den öppna känslan så sa han att det kan bli så när man fött barn. Jag nämnde även att det kändes bulligt framtill och flikigt. Han sa att det var överskottsslemhinna. När han tittade på mitt underliv så sa han ungefär " du ser ut som någon som har fött barn" . Sen var det besöket över.
    Nu har jag bokat tid på ultragyn på Sophiahemmet i Stockholm, trots att jag bor långt därifrån. Vill höra vad de säger. Blir det operation lär jag få betala den själv. Inte kul, men å andra sidan så känns det som om jag är beredd att råna en bank för att få tillbaka mitt underliv.......
    Det som känns lite hopplöst är ju dock att folk inte verkar bli bra efter sina operationer
    Blir också lite orolig för det här med träning. Jag går hos en uroterapeut som har sjukgymnastbakgrund, och hon rek plankan. Hoppas att jag inte sabbar för mig själv.
    Minnie7, skulle man kunna få komma in på din sida. Hade velat inboxa dig några frågor om det är ok? Och tack för kramen! Jag ammar fortfarande. Vet inte hur jag ska göra. En del av mig vill sluta, så att det kanske känns lite bättre. Men jag vill samtidigt inte ha tillbaka mensen. då jag har förstått att många känner tyngdkänslor och dyl i samband med detta. Och jag kan inte ha tampong, så jag tycker att det är skit att ha mens. Funderar på hormonspiral, då jag har hört att många slipper mensen då. Någon som har erfarenhet av detta? 

  • Blåklocka

    Och dessutom så sa gynekologen att det var inga som helst problem med löpning, trots att jag hade ett mindre bakre framfall. Blir helt förvirrad, då uroterapeuten säger tvärtom!
     

  • mani79

    Blåklocka Tror nog du ska avvakta med löpning o försöka komma till ngn som tar dig på allvar. Vart i sv befinner du dig?

  • Minnie7

    Blåklocka: Åh vad jobbigt det är när man inte blir tagen på allvar . Också varit med om det. Satt X antal ggr hos gyn och bara grät och tyckte mitt liv var över. Då har du ju ändå fött barn innan och kan jämföra. Den öppna känslan och tjockheten fram är gräslig! Helt klart det värsta jag varit med om. Nu har du ju dessutom en konstaterad SR som inte gör saken lättare heller .

    Jag lägger till dig på min sida. Klart jag svarar på frågor osv. Kram igen!!

  • Snöfrun

    Blåklocka, min rekommendation är att gå till ngn som är specialiserad på framfall. Min erfarenhet är att en vanlig gynekolog inte upptäcker skadorna. Jag undrar också var i Sverige du bor? Har ingen erfarenhet av ultragyn på Sophia men det finns ju andra framfallsspecialister.

    Hormonspiral kan man ibland inte ha om livmodertappen har halkat ner lite för då känner man den. Jag kan tex inte ha det. Just nu äter jag Ceracette (minipiller) för jag tycker också mens är jobbigt även om jag nu igen (efter op) kan ha tampong. Jag slutar inte blöda helt men det minskar.

  • Uppsalapojkarna

    snöfrun
    jag har varit där och träffat 2 läkare. Men jag har ju inte fått min op än.

    hibiscus har opererats där och har mer erfarenhet av ds.

    Mani79
    Motorsågsmasakern... hmm det stämmer ju rätt bra faktiskt.

    Tog en ordentlig titt med spegeln igår, vilket jag inte gjort tidigare och blev ju nästan skrämd över hur det såg ut.
    vävnaden har lossnat på sidorna av urinröret, som bucktar ner rejält. Hela framväggen är liksom på väg ut. Om jag trycker bort den bakre stora köttbullen, så kommer den främre väggen ut. Livmodertappen sitter superlågt och hela mitt underliv är alltså på väg ut. Det har blivit mycket sämre under sommaren.
     
    Sen om man kollar i själva mynningen så ser man liksom 2 tjocka delar som helt plötsligt slutar, dvs att där måste vävnaden ha gått sönder och sen är det bara ett öppet hål bakåt.

    Det känns verkligen skit och jag måste dessutom numera gå upp 2 ggr på natten och tömma blåsan, säkert för att den har åkt ner så mycket.

    Urinröret sitter så till att det skaver emot när vi har sex.

    Sen är ju mina inre blygläppar uttöjda också av förlossningarna, även om de var stora innan. De gör väl så att det inte känns öppet, men istället så blir det fuktigt mellan de yttre och inre så att det svider och kliar. Gäller att torka torrt ofta, för att inte få obehag.

    Jag verkligen HATAR mitt underliv.

  • Hibiscus

    UP: Finns inget värre än att vänta ett samtal från läkare som inte ringer...har varit med om det själv...Ring till ds antingen till opplaneringen, tror det kan vara lättast att få tag i nån där så kan dom påminna Nina om att hon skulle ringa upp dig, har väl kanske blivit en miss där...? eller så får du ringa gynmottagningen, vet att hon jobbar antingen på operation eller kvinnokliniken eller bäckenbottenmottagningen veckovis, det är ju beroende på var hon är nu denna vecka.
    Fasiken UP du måste ju få din op snabbt nu!!! det är hemskt vedervärdigt att känna o ha det som du har det!!! stor kram!

    Snöfrun: varför undrar du hur DS är? jo jag har stor erfarenhet av ds har ju op mig 5 gånger o en massa massa akutbesök, kämpande, undersökningar osv osv...har både sämre erfarenheter o bättre så det är svårt att svara på frågan allt beroende på vem man träffar som överallt allmänt...har ju också gått över ett år på bäckenbottenmottagningen och fått stor hjälp där framförallt psykologiskt faktiskt och lättare att snabbare få läkartid, undersökning genom dem, ska dit snart efter uppehåll efter denna op i våras, känns skönt faktiskt o ska försöka  få en läkarkoll för att se så att det inte blivit sämre sen op, jag har ju redan haft återbesöket men som jag skrivit innan så känns det ju inte så bra längre, hoppas verkligen att så inte är fallet, hoppas att det är psyket som spökar...(det vill man ju inte höra annars, men nu vill jag det...haha...

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder