• Buspojkarna

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    problemet är att uppsala kommun inte låter barnen vara på förskolan längre tid bara för att en är sjukskriven, så barnen får bara gå 20timmar per vecka och min man kan omöjlig arbeta så kort tid i 8veckor. Han pendlar även till upplands väsby.

    Kommunen är anmälda till skol inspektionen, men detta kan ta många månader.Nu har det visserligen gått en månad eller 2, men det kunde ta upp till 5 månader. Sen får vi se om kommunen hittar nått litet kryphål för att ändå slingra sig från alla regler.

  • Buspojkarna

    Ni som har opererat er i sthlm, vart rekommenderar ni att man vänder sig?
    Uppsala kan nämligen inte hålla vårdgarantin och jag tänkte se om jag kan få tid snabbare i sthlm.
    Ackis håller gynoperationerna stängda under sommmaren och drar igång igen 22 aug och då har det gått 3 mån f ör mig. Jag blir lite prioriterad, men de måste ju även ta de som väntat länge och de som behöver mer akut operation.

  • Buspojkarna
    Hibiscus skrev 2011-06-29 12:08:07 följande:
    Hej Tjejerna!

    Nu är det 2 veckor sedan jag op bort livmodern med ett ca 20 cm stort buksnitt, har varit jobbig återhämtning och har en del ont fortfarande- är sjukskriven 5 veckor- hoppas att det här ska bli bättre för mina smärtor framöver, känns lite konstigt att kissa och har nästan jobbigare med att sköta tarmen men hoppas det är övergående- rectocelet är ju som sagt inte åtgärdat än o hoppas att något kan nu göras åt det snart, kommer ta upp det ännu en gång när jag ska på återbesök om 2 mån.

     Har ju som sagt gjort en del op nu på samma sjukhus under 2 års tid och tror ni inte då att jag fick samma opläkare denna gång som gjorde min misslyckade rectoceleop...jaja bara hon gjort ett bra jobb nu- tror det faktiskt o skulle det vara eller inte bli bra så är det nog mera att detta känndes som en "chansning" att få bort mina smärtor - mensen slipper jag ju nu ialla fall- även om jag som igår blev lite förtvivlad över att jag hade som mensvärk...men men det är en stor op och jag måste ge det tid...(jag vill bli bra på en gång!)

    hur som helst så är jag denna gång mycket nöjd med omvårdnaden på DS man är väl igenkänd där nu... det ända lite lustiga är att min op läkare (som också vet om att förra op misslyckades) sa att hon inte kommer göra återbesöket med mig utan jag kommer få komma till Nina på bäckenbottenmottagningen frågade då om det bara är för hysterektomin eller rectocelet också- lät lite som att det blir båda (det lustiga i det är att det ju faktiskt är den opererande läkaren som ska egentligen ha återbesöket,
     nåja jag hoppas innerligt att allt blir bra en dag!
    Vad var det du hade för smärtor? varför tog du bort livmodern och varför rättade de inte till rectocelet när du ändå var sövd? Satte de något som höll livmodertappen och slidan uppe?

    Är väldigt sugen på att ta bort livmodern då mina ligament inte verkar orka med att hålla upp allt längre. Livmodertappen kommer bara längre och längre ner och jag har nån konstig smärta som jag känner på insidan av hela höftbenen mm. Sen har jag ju även värken långt ner i ryggen eller typ rumpan.

    Ofta har jag väldigt svårt att sova då tarmen brukar vilja tömma sig på morgonen och då bubblar det och har sig på natten, Vanliga människor fiser ju då när de sover, men det gör inte jag. Har skitsvårt för det och får verkligen ta i och kämpa för att få ut luften.

    Sen av nån anledning måste jag gå och kissa väldigt ofta, det känns inte som att blåsan töms helt och så får jag ta i med hela magen och verkligen trycka ut det, annars får jag bara ut det värsta om man säger så.
  • Buspojkarna

    ringde sjukhusen men alla har lagt ner operationen under sommaren. Då utförs bara canserfall. Så om jag skulle ta mig till sthlm komemr det bara att skilja någon vecka eller så och då får jag vänta tills jag får tid här. Kanske lika bra ifall att jag behöver opereras flera gånger.

    Har ingen aning om hur tjock min vägg är. Skrämmande tunn kan jag säga, dvs bara någon mm eller så. Läkaren frågade ju om det kommit ut bajs genom underlivet Förvånad Så jag vet igentligen inte om man borde ha sex överhuvudtaget.

    Vad händer liksom om det skulle gå sönder. Ännu svarare att fixa till och in på akutop av nån inte lika skicklig läkare som åtgärdar det mest akuta?

    Usch denna oro går mig verkligen på nerverna.

    Kan de verkligen få till väggen så att den blir flera cm? med nät då eller gör de bara med stygn?

  • Buspojkarna

    Efter att ha hört hur många av er råkat illa ut av alla dumma kirurger, så kommer jag att kräva att få allt åtgärdat på en gång. Jag är den personen som högst upp till cheferna och klagar när jag inte är nöjd eller får rätt behandling och det kommer jag då att berätta vid besöket inför operationen.

    Helst vill jag ju ta bort livmoder och alltihopa direkt för att slippa genomgå en till operation efteråt. Jag SKA kunna träna efteråt, så att jag kan få en massa muskler som stärker upp mitt bäcken.

    Tycker så synd om er som får ta er igenom en operation och så gör de inte vad ni kommit överens om.

  • Buspojkarna

    Boka in dig hos en sjukgymnast så får du hjälp med bålstabilitets övningar.

    Tycker inte att du ska springa alls om du har försvagad bäckenbotten. Då kan det bli ännu värre om inget håller upp livmoder mm ordentligt.

    Simma är dock helt perfekt, för då tynger du inte ner bäckenbotten.
    Men som sagt så behöver du göra en del andra övningar också, men de kan du göra hemma.

  • Buspojkarna

    sjukgymnasterna kan du själv boka in dig hos. lite svårt att förklara alla övningar. sök på google på bålstabilitet

  • Buspojkarna

    ja, ridning ska tydligen vara det bästa för bäckenbotten och även bäckenet. Skulle gärna börja rida igen, men har inte hittat nån bra häst inom rimligt avstånd. Inte lätt när man bor i stan, är rutinerad ryttare som vill ha en någorlunda bra häst också.

    Vanliga vårdcentralerna har ju också sjukgymnaster och sen finns det ju även fristående.

  • Buspojkarna
    pseudonym1 skrev 2011-08-01 20:46:24 följande:
    En skitdum fråga men jag ställer den ändå
    När jag tränar så får jag foglossningssmärta i blygdbenet o det känns inte som att bäckenet är stabilt än...
    Har det ngt med ev framfall o göra eller är det två helt skillda saker?

    O så undrar jag om någon känt att det blivit bättre när ni slutat amma?
    Tror inte att det hänger ihop, men jag har också problem med foglossning. Ett tips är att gå iväg till en naprapat som får knäcka allt på rätt plats så att det inte är så att du är sned och då felbelastar extra mycket vid träning.
    Naprapaterna är de enda som hjälper mig och verkligen gör nytta. Men det är även skillnad på naprapat och naprapat
Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder