• Buspojkarna

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    Jag vill också ha länken till bilderna Glad

  • Buspojkarna

    Är det någon mer än mig som fått göra nervmätningar för att se hur allt fungerar innanför bäckenet?

    Har även fått hem papper som skall fyllas i innan jag ska till urogyns sjukgymnast och av en dag går det att konstatera att jag borde ha urinträngning(tror jag att det kallas), dvs jag får inte ut tillräckligt mycket urin vid varje tömning om jag inte trycker på (som man inte ska) och då kissar jag fler än 7 ggr per dag. Skulle ha med mig mätningar från 2 olika dagar, så jag måste fixa en till dagsmätning. Det är ju inte det lättaste, gäller ju att man är hemma hela tiden då så att man kan mäta urinen och sedan skriva ner allt på papper, även mäta all vätska jag dricker.

  • Buspojkarna

    isa73
    har inte en aning, men det lär visa sig. Tror att jag skulle dit nästa vecka

  • Buspojkarna

    isa
    Jag har varit iväg på undersökning av tarmen och de ville att jag skulle göra 3 undersökningar till. Väntar på att göra nån undersökning av urinblåsan för att se hur mycket den tömmer och hur mycket som blir kvar.
    Har även träffat urogyns sjukgymnast som konstaterade att jag har mycket bra bäckenbotten och full koll på knipövningarna, vilket hon inte trodde att jag skulle ha. Hon blev riktigt förvånad och väntade sig nått helt annat. Så där behöver jag inte gå nå mer.

  • Buspojkarna

    Sjukgymnasten på urogyn sa att man skulle knipa ungefär 5sek, sen via lika länge.. Man kunde göra 10knip 3ggr om dagen. Sedan skulle man göra ett långt knip där man kniper ½-1minut och om man då tappar bäckenbotten så ör det bara att fånga upp den igen.  Jag har däremot superkoll på min bäckenbotten och kniper även automatiskt när jag tex hostar.

    Det var viktigt att knipa när man hostade och även när man bar. Men viktigast är att göra rätt. knipa bakifrån och framåt och känna hur man lyfter upp allt. Man skall inte spänna skinkorna eller magen.

    Jag känner det mycket tydligt och har stenkoll. Jag känner verkligen hur knipet lyfter upp allt på insidan, men det kanske är för att det sitter så pass lågt.

  • Buspojkarna

    jo, just det. det är viktigt att andas ordentligt medan man kniper så att man inte håller andan då.

  • Buspojkarna

    Jag har fått diagnosen bakre framfall, men de vill inte operera. De skattade det som en 3a på en skala från 1-10.
    Hade jag inte haft besvär hade de inte ens nämnt detta och de anser att det är normalt efter 2 förlossningar. Vad de däremot inte anser som normalt är mina problem jag har och de har därmed dragit igång en hel drös med utredningar för att se om det är nått annat fel. Oavsett vägrar de att operera mig då jag typ är helt inflammerad innanför bäckenet. Säkert pga min kroniska foglossning som förstör mitt liv. Läkaren sa att de kanske skulle kunna operera mig om  år eller så, typ om jag blir bra nån gång vilket jag aldrig kommer att bli.

    Jag har nu fått göra rektoskopi, där de valde att gå vidare. Ska få göra 3 undersökningar till, vilket jag då inte har lust med. Inte fasiken är det kul att göra sånna undersökningar. Vag undersökningar är jag så van med så där bryr jag mig inte alls. Det är precis som vilken läkarundersökning som helst för mig. Har ju haft svårt att bli gravid och då blev man snabbt rätt härdad. Det slutade ju med ivf för vår del.

    I vilket fall som helst så skulle jag göra nån fyllnadsmätning, för att se när tarmen signalerar att den är full med mera. Sen var det kontraströntgen, där jag tror att de även skulle mäta hur allt tömdes. Kanske samma som en annan här i tråden gjort. Sen var det nervtest också, där de skulle sticka mig med nålar. kul att få nålar i tarmen liksom.

    På första undersökningen kunde de inte ens kolla längre upp i tarmen, då den böjdes för mycket så att det bara gjorde ont. Vet inte om det var därför som de ville gå vidare med fler undersökningar.

    Sen skulle jag göra nån mätning av urinblåsan också, eftersom att jag har svårt att tömma den ordentligt och därmed måste gå på toa ofta. Har även träffat sjukgymnast på urogyn som hade fått infon om att jag säkert bara hade dåligt knip och styrka i bäckenbotten, men det konstaterade hon att jag absolut inte hade och att jag snarare har en stark bäckenbottenmuskulatur, vilket tydligen är ovanligare när man har framfall och det är mycket därför de vill göra fler utredningar. De trodde även att jag hade svårt att slappna av bäckenbottenmuskulaturen, men det har jag inte. Därmed kan de inte skylla på det och det känns rätt skönt. Då kanske de inser att något faktiskt är fel.

    Usch vad jag babblar och kanske för mycket detaljer för den som är känslig. Men vad fan. Ni får väl läsa om ni vill Skäms

  • Buspojkarna

    hella
    Usch. vill inte göra alla dessa undersökningar. Har så fruktansvärt många läkarbesök så jag blir snart tokig. Är ju på så många olika ställen hela tiden.
    Öron, näsa, hals privatläkare  Konstanta bihåleinflammationer där typ hela huvudet är svullet. remiss vidare till ackis lika avdelning för vidare utredning och även immunbrist utredning. Nu klarade jag mig precis en vecka utan antibiotikan, förra gången var det typ en månad. Fick dessutom min första astmaattack i helgen. Hade jag itne haft mollipect hemma och att det hjälpt hade jag åkt in till akuten. Första besök på ackis 5/12.

    Telefonkontakt med den privata och mycket kunniga öron, näsa hals läkaren idag för att se vad jag gör i väntan på den 5/12.
     22/11, 29/11 och 6/12 är det smärtinformation på smärtenheten och sedan får jag tid för vidare utredning där.
    Väntar på att få tid för de 3 olika undersökningarna av tarmarna och även tid för undersökning av urinblåsan.
    Sedan var jag just hos sjukgymnasten på urogyn. var hos den privata öron, näsa halsläkaren för 2 veckor sedan och sen smärtrehab. Och så fick jag klämma in 2 besök till naprapaten. Har fått en del medicin utskrivet av min husläkare och pratar mycket med henne via mail, så att jag slipper boka in mig för ett besök varje gång.

    Usch fy fan vad jag är less på läkare och hela landstingets system med remisser. Sökt till så många olika ställen men får bara remisserna tillbaka. Värst är reumatologen. Det är så jobbigt. Har ju inte bara framfallet att slåss med. Tänk om det vore så enkelt. Hade jag slagits för det hade jag ju fått min framfallsoperation när den skulle bli av, men det kändes som att jag behövde lyssna på läkaren där och göra dessa undersökningar först.

    Magen fungerar oftast, då jag är känslig mot mjölk, så om jag dricker lite mjölk på morgonen så brukar det fungera bra. Men när jag tar mina starka narkotikaklassade värktabletter så blir jag lätt hård i magen och får hemsk halsbränna som gör att jag snart får magsår. Äter starka halsbrännetabletter och dessutom sånt rinnande som lägger sig som ett lock, men har ändå hemsk halsbränna så nu måste jag försöka klara mig utan smärtstillande ett tag så att magen får läka ihop.

    Och ja skulle jag vara hård i magen och inte trycka emot med tummen från slidan så vill det ut genom fel hål. Är så rädd att det ska brista Skäms

    Men jag verkar inte ha samma känsla som många andra. Upplever inte att det är så öppet, då musklerna kring hålet är starka och drar ihop, men på insidan är livmodern låg, typ 3, men oftast 4cm från hålet och då menar jag att själva livmodertappen börjar där, framväggen bucktar in och eftersom att livmodern är låg blir den främre väggen väldigt kort. Och bakreväggen är uttänjd och bucktar in även den. och den syns utifrån som en bubbla. den främre väggen bucktar ner mer än ut. Svårt att förklara men den ger inte den där bubblan om man tittar in.

    Blir så arg på alla läkare som säger att det är normalt efter en förlossning. Det är inte normalt och inget som jag accepterar. När jag får ett jobb kommer jag att spara ihop pengar och betala för operationen själv. Kan jag lägga 50 tusennånting på brösten så kan jag också lägga det på underlivet. En plastikkirurg vill ju dessutom inte behöva göra en till operation, då denne förlorar på det, medan landstingets läkare inte har nån egen vinning på att göra EN ordentlig operation för att man sedan ska bli nöjd. Så just nu tror jag mer på att betala för det. Då kanske jag inte behöver så många operationer och kirurgen ser verkligen till att få det bra första gången. Det går ju inte att operera sig hur många gånger som helst, då vävnaden blir skör och ärrad.

  • Buspojkarna

    Hella
    usch och fy fan för att vissa ska råka ut för allt på en och samma gång.

    Idag har jag köpt östrogen vagitorier som jag ska testa. Får så ont efter sex. känns som skavsår fast ändå inte. Det bränner liksom. Har testat 3 olika glidmedel nu men det gör ingen skillnad. Hoppas på östrogenen nu.

    Räknade mina inbokade läkarbesök och det är 8st fram till jul och då väntar jag ju på att få tid till ytterligare 4 undersökningar. Men de kan jag ju få tid till i jan.

  • Buspojkarna

    catinkan
    Ja, jag har haft det i ca 3år och 8mån. Har alltså rejält ostabilt bäcken. Kan inte träna, gå mer än absolut max 1km och då i väldigt lugnt tempo med korta steg. Åker taxi till min utbildning. Kan inte gå i snö, springa ens ett par meter. Kan inte äta ppiller, för det påverkar stabiliteten i bäckenet.  Jag går med kryckor av och till och måste själv dra tillbaka bäckenet på rätt plats säkert 20-50ggr per dag. Hela mitt liv påverkas av smärtan och ostabiliteten. Har ju rejält ont om de undersöker mig och är även öm i musklerna på insidan av bäckenet. om man känner på magen från utsidan så gör det ont, tex om man känner på kanten eller insidan av höften framtill. Även ont framtill på venusberget och bak vid si-lederna. Äter för det mesta narkotikaklassade läkemedel för att bli av med topparna av smärtan.

    Efter förlossningen hade jag så ont att jag inte klarade av dagarna överhuvudtaget. Det var tortyr och jag fick igångsättning för att jag inte kunde röra mig och hade så otroligt ont att min kropp gjorde allt för att bli av med bebisen. Gick öppen i flera veckor och hade rejält med sammandragningar.

    Med första sonen hade jag också foglossning, men då mer normalt och det gick att träna efteråt för att göra det lite bättre. Det har inte gått överhuvudtaget efter sista barnet. Har varit rejält dålig.

  • Buspojkarna

    blue topaz
    Nog alltid låter det som att bäckenbotten är för svag.

    Hella
    De tror inte att det hjälper att ta bort livmodern.

    catinkan
    Nej, så länge jag har ont och musklerna i bäckenet är påverkade så vill de inte göra något. Läkaren sa att de kanske kan göra något om 5år typ, allt beroende på om kroppen blir bättre.

    Dessvärre säger de väl att kroppen blir segare med tiden, så att jag kanske mår bättre när jag blir gammal.

  • Buspojkarna

    catinkan
    läkaren försökte få dig att inte oroa dig, men att slemhinnorna (slidväggarna) är förslappade är det samma som att du har ett framfall, även om det kanske inte är livmodern som är förslappad. Av nån anledning bryr de sig mer om det är livmodern som hänger ner ordentligt, dvs den ska typ vara ute liv hålet för att man ska få hjälp utan att kräva det.

    Sen tror jag att det är många kvinnor som oroar sig psykiskt, men de måste verkligen behöva lyssna mer på sina patienters symtom istället för att bara försöka lugna alla.

  • Buspojkarna

    Alicia72
    Vi gör ingen skillnad på det, men läkarna gör det då de försöker få allt till att vara "normalt" och att det absolut inte beror på framfall, trots att det är det.  Det finns alltså flera olika sorters framfall. Främre slidväggsframfall, bakreslidväggsframfall, livmoderframfall och framfall där vävnaden mellan slidan och tarmen hänger ner, så att tarmarna buktar neråt. Vet inte vad just det heter och om det räknas som bakre framfall

  • Buspojkarna

    sjömamma
    tack. det ska jag kika på. Vore underbart om jag kunde åka utomlands och få mitt bäcken stelopererat

  • Buspojkarna

    Usch då fick man även tid för defekografiundersökning. Däremot så kommer det värsta bli att få i sig kontrastvätskan. Finns inte en chans att jag får i mig den. Kommer att stå och kaskadspy där då. Får inte i mig äckliga saker.

  • Buspojkarna

    jag har tid den 23/12. jätte kul datum också.Skrikandes som att man inte behöver fokusera på annat då

    hoppas att det går bra idag och att du blir av med eländet.

  • Buspojkarna

    Ja. jag ska göra min i uppsala, liksom alla andra undersökningar. Jag ska genomföra alla jobbiga och obehagliga undersökningar bäst jag kan. Sen blir det riktigt skönt vid jul när man kan se tillbaka och inse att man typ genomgått typ de flesta jobbiga undersökningar man kommer att få genomgå genom året.

    Jag har ju gjort ivf så gynundersökningar mm tycker jag inte är ett dugg viktigt och skäms inte heller av att visa mig näck för alla läkare och läkarstudenter som jag alltid får. Här i uppsala har de fullt med läkarstudenter och det är ju inte alltid kul att behöva genomgå en undersökning flera gånger.  Men de måste ju lära sig.

  • Buspojkarna

    skjuter illa
    Kom det helt plötsligt? för det brukar inte vara så vanligt

  • Buspojkarna

    Hella
    Hur gick din defekografi?

    Jag kunde inte gå på min i dec, så det blir den 8e feb istället. Har 2 hemska undersökningar kvar, sen kanske det kan få vara lugnt ett tag,.

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder