• Buspojkarna

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    På Måndag öppnar de en liten del av mottagningen på sjukhuset. Tror dock bara att det är planeringen och sånt som sätter igång då. Ska i alla fall ringa och hoppas få en tid. Den 19e har jag väntat i 3mån och först skulle jag få komma på ett förberedande besök till läkaren och diskutera vad som skall åtgärdas. Hoppas att jag kan få det besöket snart och sedan operation i sep. Får jag vänta längre åker jag nog till sthlm ändå och det får de så klart även veta av mig på Måndag Skrattande

    Btw så ska jag göra en magnetröntgen av bäckenet om max ett par veckor. Visst bör de se livmodern mm hur de är placerade då? Eller syns det inte så bra när man ligger ner? Hoppas att läkaren kan använda den även vid diskution av operationen och att det syns ordentligt att det även lutar innåt framtill och hur låg livmodern verkligen sitter. Vore kul om man kunde se alla ligament som håller ihop bäcken, livmoder mm

  • Buspojkarna

    Pratade nyss med operationskoordinatorn på sjukhuset som började med att ja, det är ju så lång kö och vi kan dessvärre inte hålla vårdgarantin, men vi ska ju försöka ge dig en tid så snart som möjligt men det är ju ganska många före dig i kön.

    Svarade då att jag undrar hur länge jag behöver vänta, för om jag inte får en operation här i september så vänder jag mig gärna till ks, eller danderyd. Då svarade hon att ja, då kommer vi nog göra allt vi kan för att ge dig en operation i september, eftersom att vi får betala för att du opererar dig i annat län Skrattande

    Hon skulle se vad hon kunde göra och ringer tillbaka om jag inte får nån tid i september. Kan få en avbokad tid med kort varsel med läkarbesök på morgonen och sen operation dagen efter eller direkt samma dag. Jag är ju bara arbetslös så får jag en avbokad tid tar jag den gärna.

    Sen sa jag att väldigt många verkar ju vara missnöjda efter operation och att jag vill göra en operation ordentligt och slippa flera sen. Fick till svar att de allra flesta faktiskt blir riktigt nöjda mot hur de hade det innan, men allt kan de inte operera bort.

    Fan så skönt det ska bli att få denna operation avklarad och kanske även få tillbaka sitt sexliv. Nån mer som har det så himla dåligt att sex är helt uteslutet? Det är ju inte direkt skönt att ha sex om man får skitont och skav mot väggarna och eftersom att livmodern är så låg så blir det ju att livmodertappen typ spetsas. känns typ så ibland i alla fall.

    Mitt framfall blev sämre i maj, främst då det bakre som kollapsade helt. Sedan dess har det hela tiden blivit lite sämre hela tiden, livmodern blir lägre och även den främre väggen lutar in en hel del. När jag behöver tömma tarmen, måste jag hålla emot framtill för att det inte skall ligga som ett stopp i vägen för bajset och sedan hålla emot mot den bakre väggen så att bajset inte försöker komma ut genom slidan istället. När man tar i för att tömma tarmen är livmodertappen bara ca 3cm från själva hålet ut Förvånad Kan det bli så mycket sämre? Jag släpper allt och avbokar ALLT inplanerat om jag får tid för operation. Tar gärna bort livmoder och alltihopa, för att slipap allt detta. Behåller i och för sig gärna en äggstock, så att jag inte kommer in i klimakteriet.

    Hmm om man har pcos, borde inte de problemen bli mildare då med bara en äggstock?
    Ojsan hoppsan vad långt det blev OskyldigMani79 Grattis till bebisen, Vet hur det känns efteråt. kunde ju knappt sitta på flera veckor pga framfallet, och en krossad svankota då. Kändes ju som att sätta sig på en apelsin när allt var så svullet och tugnt, fast så kände jag från några veckor innan förlossningen också

    Saarg
    skönt att operationen gått bra

  • Buspojkarna

    Mani79

    Helt okej att få gnälla av sig lite och vara bitter. Det behöver man för att orka kämpa och vi här i tråden vet ju precis hur det känns. Hoppas att dina månader går fort, men jag kan ju vara ärlig och säga att mina månader av väntan har varit outhärdliga, men mest psykiskt även om jag lider väldigt mycket fysiskt.

    Japp, urinröret har glidit ner. tycker att allt är där det inte ska vara hahaha

  • Buspojkarna

    neville
    Be att få träffa en annan läkare och överdriv lite hur jobbigt du har det. Fungerar inte det, så brukar jag gå högre upp. Fick bla besök på ortopedmottagningen när jag tillslut fick nog och gick till verksamhetschefen som skickade en tid direkt. Ofta är det så att om man verkligen slåss för det så blir man också prioriterad och tagen mer på allvar för att de då verkar tro att problemen verkligen är ordentliga.

    Tråkigt att det ska vara så, men jag kräver igenom allt inom sjukvården numera, efter många års runtskickande.Har tom träffat läkare som tittat upp och ner på mig och sagt att jag ser ung och fräsch ut och kommer att bli bra. Det fick han också nerkört i halsen några år senare när jag berättade om den dåliga okunniga läkaren som behandlade mig så. Då var det han som jobbade på de 2 olika klinikerna hahahha Han fick så att han teg och ändrade säkerligen sin inställning till folk sen.

    Jag är bara 28år, men har i alla fall blivit tagen på allvar sen jag vände mig efter hjälp. Dessvärre har jag gått alldeles för länge med mina problem. Hade jag gjort något åt de direkt hade det kanske inte blivit så himla dåligt.

    Hoppas så innerligt att läkaren jag ska träffa sen ger mig ett bra bemötande och gör allt för att jag ska bli bra.

  • Buspojkarna

    Visst kan man betala för det själv på en plastikklinik, men det kostar nog en hel del. Man får ju betala ca 10-15 tusen bara för att förminska blygdläpparna. Det finns dock i alla fall en klinik i sthlm som har specialiserat sig på att operera kvinnors underliv. Kan leta fram namnet om nån är intresserad. Jag har nämligen genoomgått en bröstförstoring och då gjorde man en ordentlig koll på alla kliniker.

  • Buspojkarna

    Jo precis. det var just strandkliniken jag syftade på. De gör ju hela ordentliga konstrueringar. Ett tips är att söka efter andra som gjort sån operation där och det gör du bäst på www.plastikoperationsforum.se

    Nu har jag ju redan lagt ut 48000kr på brösten. Men i framtiden kansek det blir något mer om jag inte får hjälp av landstinget.

  • Buspojkarna

    catinkan

    Jag är också sugen på att fixa magen. Har nyss gått ner över 10kg till 51kg, men har ju ändå en slapp och lite bullig nederdel av magen. Hoppas att det drar ihop sig, annars kommer jag nog överväga om det är värt att göra en bukplastik. men testar kanske nått typ laser som får huden att dra ihop sig lite om det går. Men först kanske jag skulle behöva ett jobb så att jag kan bekosta det också.

    Jag är inte ett dugg emot plastikoperationer. mamma och pappa har båda genomgått det och jag har fixat brösten. Har velat fixa de sedan tonåren då de aldrig kom. Hade en knapp a-kupa, så feb 2010 blev de större, men sen slutade det med 3 operationer innan det blev helt bra, men nu är jag i alla fall nöjd och gjorde den sista operationen i september.

    Nu ska jag däremot kräva igenom att få framfallet ordentligt ordnat av landstinget för det har jag verkligen rätt till.

  • Buspojkarna

    Nu har jag äntligen fått en operationstid. Ringde mottagningen och ville ha tag i operationskordinatorn som inte svarade i telefonen. Berättade att jag ville ha tag i henne direkt då jag tänkte ringa till Sthlms landsting i morgon om jag inte får nån tid. Hade inte fått nån tid och de sa att jag skulle ringa tillbaka i morgon. Men meddelandet måste ha spridit sig ändå, för ett par timmar senare ringer de och säger att jag skall skrivas in nästa vecka. På tisdagen skrivs jag in och på onsdagen blir det operation.

    Hoppas nu bara att jag får träffa rätt läkare.

    Så nu behöver jag alla råd jag kan få. Hur mår jag efteråt? Kan jag sitta? Behöver man en massa mediciner efter uppvak? Något jag bör komam ihåg att ta med mig?

    Hur länge tror ni att jag måste vara borta från skolan? Har undervisning 9-12 kanske och sedan fritt arbete.

    Fan så glad jag är att detta äntligen ska bli av. Samtidigt blir man ju lite skraj då det kommer så plötsligt. Man hinner ju inte direkt förbereda sig när det är så nära inpå.

  • Buspojkarna

    Mammin

    Sa de hur länge du skulle vara stilla? Vad har man för restriktioner efter operationen? Ska man bara ligga i sängen den första veckan.

    Jag går nämligen en kurs nu där det är lärarledd undervisning 9-12 och då måste jag åka hemifrån 8 för att lämna barnen på dagis. Hoppas att man kan klara av det efter en vecka.

    Brukar det ta lång tid att operera?

  • Buspojkarna

    mammin
    förstår att det är jobbigt. Jag är skiträdd för att det ska bli så för mig nu. Att de bara satte upp mig på en reservtid ifall att de hinner. Sen vill man ju inte ha en sliten läkare heller.

    Jag är så otroligt rädd att de inte skall ta mig på allvar. Har ju inte ens träffat läkaren som ska operera mig. Vet ju inget mer än att jag ska vara där på tisdag kl 9 och att operationen blir på onsdagen. Går ju inte planera eller någonting. Har ingen aning om det är en bra läkare jag fått eller en st läkare. Kan man få det? Känns som att det blir en rätt komplicerad operation när det är så mycket som ska göras.

    Behöver höja upp allt, dvs både främre och bakre slidväggen, höja upp eller ta bort livmodern. Få en mellangård som nu är obefintlig, få bort det bakre framfallet så att det inte buktar in. Sen hade jag även behövt ha bort hemorrojderna jag har fått pga framfallet. De kommer ju annars att bukta in den bakre väggen direkt och vara iväg för att kunna få bort den bakre inbuktningen helt och hållet.
    Men det lät som att det inte gick att fixa för att jag då var tvungen att få remiss till annan avdelning.
    Hoppas att de kan få en annan läkare att komma och fixa det också medan man ändå är där och får resten fixat.

    Usch vad nervös jag är, inte för operationen i sig med sövning och allt. Har blivit sövd förut. Men att det inte ska bli bra eller till och med ännu sämre. Tänk om jag skulle få leva med smärtor resten av livet pga operationen.

    Hoppas att det bara är nervositeten som talar.

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder