• Buspojkarna

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    alltså den hänger ner, men där hänger hela väggen ner. kanske blir så när livmodern hänger ner. Den främre väggen är i alla fall väldigt och så hänger blåsan emot. Kan inte tömma blåsan ordentligt och går ofta på toa.
    Den bakre väggen är väl mest uttöjd

  • Buspojkarna

    Ja, jag har dagligen ont och obehag av mitt framfall.
    Jag kan gå på toa och kissa och verkligen trycka ut så mycket jag kan, för att sedan gå på toa 5minuter senare och kissa typ lika mycket. Om jag inte tar i när jag kissar så kommer bara en bråkdel av det som finns i blåsan.

  • Buspojkarna

    jag sökte hjälp först i maj och minsta sonen fyllde 3år i juni.

    För mig har det bara blivit sämre och sämre. Det ska mycket till för att man ska få hjälp av landstinget.

    Jag har tidigare nämnt detta för en gynekolog, men han sa bara att det är väldigt vanligt att man får så efter att man skaffat barn och att det inte är något man gör åt det.

    Nu sist var jag på familjeplaneringen där jag trodde att jag även kunde ta upp detta, förutom steriliseringen. Det kunde jag tydligen inte, men eftersom att det var så mycket och jag har så mycket bekymmer av det, så gjorde läkaren ett undantag och satte upp mig direkt på operationslistan. Annars hade jag fått vänta 3mån på ett besök för bedömning och sedan ytterligare tid för själva operationen.

    Jag skickade ett fint kort till läkaren som jag träffade på familjeplaneringen och tackade henne och förklarade att det behövs fler läkare som hon som verkligen bryr sig om sina patienter.

    Sedan i maj, då något hände och det var som att allt bara släppte och gav upp, så har det bara blivit sämre hela tiden. Innan hade jag besvär, men nu är det närmast olidligt. Går inte ha sex eller någonting. Jag känner av det dygnet runt. Men nu är det bara 4 dagar kvar till operation. Hoppas som tusan att det blir riktigt bra.

  • Buspojkarna

    Här varierar smärtorna från dag till dag. Ibland bara hugger det till. Värre vid mens helt klart.

    Hella
    Jag fick problem efter förlossningarna. Tog bort de efter sista barnet, men framfallet har gjort att det kommit tillbaka och även blivit riktigt dåligt.

    Återstår att se vad de gör med mig.

  • Buspojkarna

    Jag blev redan igår hemskickad utan operation.
    Fick göra en undersökning och läkaren kallade då in en specialist som var mer van. Hon graderade själva framfallet på bakväggen till en 3a på en skala från 0-10. Men däremot så har alla musklerna innanför bäckenet blivit inflammerade, så en operation skulle innebära att det blev ännu mer. Sedan trodde hon att mycket av mina besvär berodde på fel på nerverna, då hon tyckte att livmodern satt tillräckligt långt upp och att framväggen inte var ett dugg påverkad.

    Hon sa att hon gärna åtgärdar bakväggen, men om hon gör det nu kommer jag att få ännu ondare. SÅ att jag skulle försöka fortsätta min kamp att bli frisk från mina smärtor och få reda på vad de beror på. Så nu blev det ännu fler remisser till olika avdelningar, bla reumatologen och nått ställe där de mäter nervinpulser och flöden mm i kroppen.

  • Buspojkarna

    Jag behöver ju operation oavsett. blir tvungen att äta en massa för att göra avföringen lös så att det blir lättare att tömma tarmen. Kommer att få det åtgärdat när det inte är så riskabelt längre,,dvs typ aldrig eftersom att jag bara blir sämre

  • Buspojkarna

    Eftersom att alla musklerna är ömma och krampar. De är ordentligt ihopdragna och hårda.

  • Buspojkarna
    Hibiscus skrev 2011-09-26 18:16:18 följande:

    Buspojkarna: hur går det för dig? tråkigt att det inte blev nån operation- men tänkte på det- du som har såna besvär som du skrev  i tidigare inlägg- att ditt rectocele bara blev en 3a på skala 10 låter ju konstigt eller menade operatören att det känns värre då om musklerna är inflamerade? jag undrar lite för att då jag själv går på bäckenbottenmottagning (efter min misslyckade rectoceleop för 1 år sedan) o hon kände nu då jag var där sist att mina muskler i ändtarmen är mycket spända...jag har ju ofta ont där o tror då många gånger att det är hemorojder som gör ont och då tagit xyloproct...men hon kände ingen men däremot musklerna som var så spända o menar på att jag måste träna bort det...hmmm hur...får nu en tanke att det kanske är tok i hela mitt nederparti med musklerna med i u-livet också- då jag ofta kan ha som ont där bla när jag kissar (o det är absolut inte uvi- har nog kollat upp det 100 gånger o aldrig haft det)

    vet att vi pratat om det förr men jag har ju som du också ont långt ned ikorsryggen, svanskotan o aldrig fått en förklaring för varför...vad sa läkaren att du skulle göra för att allt skulle få vila innan de kan operera? (mig vill de ju inte heller op än igen- då bla mina slemhinnor osv måste få vila som gyn sa nu sist då hon inte "vågade" op för risk för värre- återbesök om 1/2 år men är inte säkert att de blir op då heller...
    hur som helst: när jag är på bäckenmott hos uroteraputen så skriver hon alltid ut journalanteckningar från mina besök hos gyn- det är kul att se vad dom skriver- då man inte alltid kommer ihåg vad de säger vid dessa besök, och vad läkaren skrev nu från sista åtbesöket är- ingen cystocele -ingen nämdvärd sänkning av portio - rectocele 3 cm lågt sittande....(hmm på röntgen jag gjort i våras står det rectocele 4 cm)


    Ja, du. Jag vet typ inget alls. Men musklerna ställer nog till det en hel del och ska då även göra att jag har svårare att få ut bajset. Har fått remiss till nån mottagning där de skall mäta alla flöden och nervsignaler i bäckenet och allt runt i kring, så jag avvaktar. Sen skulle jag få komma till deras mottagning och träffa deras sjukgymnaster för att lära mig att slappna av i hela bäckenbotten, som tydligen inte alls är svag utan bara upplevs så för att allt är knas.

    Så för min del är detta ännu mer komplicerat och jag vet inget mer än att jag har tid till vad jag tror är stället där de skall mäta alla sakerna i bäckenet den 18 okt.
  • Buspojkarna

    mammin
    Hoppas att det blir bra snabbt så att du slipper lida.

  • Buspojkarna

    hella
    Nej, jag har inte gjort nått mer men har en tid den 18e.

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder