• mani79

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    Har inga problem med byxor. Däremot att cykla... Min läkare rekommenderade programmet på onsdag. Undrar om hon är inblandad på något vis??? Jag måste se i vart fall.

  • mani79

    Hella! Herrejisses vad du har gått igenom:( Den där defekografin låter ju horribel. Tänk vad man får utstå:( bara det leder till något positivt.

  • mani79

    Skjuter illa: ska svara mer utförligt sen. Fick framfall efter första. Problemen kom efter 18 mån ca, även om jag misstänkte framfall direkt. Gyn sa att grav inte skulle försämra. Nu har jag fått nr två och känner mig väl inte värre.

  • mani79

    ett litet livstecken från mig! Härligt att tråden lever vidare, "trist" att så många nya har tillkommit och kan berätta om dåligt bemötande. Jag har med vilje hållt mig borta. Blir så himla deppig av att tänka på min situation. Just nu väntar jag på kallelse till undersökning med kirurgen och så förväntar jag op tidig sommar.

    Nu är lillen åtta månader och problemen har i vart fall inte blivit värre jämfört med första barnet. Iofs kom problemen på riktigt först när hon var 1 1/2...

    Jag räknar med att dyka upp här regelbundet när det närmar sig. Lycka till alla! 

  • mani79

    Nu tittar jag in igen. har inte läst tillbaka i tråden. En första sak, har jag missat ngt viktigt? Alla har bytt namn och jag är toppförvirrad;)????

    Jag har äntligen, ca tre mån för sent, varit och pratat med/undersökts av läkaren som ska op mig. De räknar med att op fram och bak samtidigt. Hon ingav inte ett jättestort hopp, kanske de är medvetet försiktiga i att lova förbättrngar. Jag har nu, 9 mån efter förlossning, samma problem som innan samt att problemen med att tömma tarmen eskalerat väldigt. Innehållet stockar sig varje gång och jag måste pressa med fingrarna mot mellangården och nedanför svanskotan. Läskigt. Det innebär också att jag har konstanta tarmsprickor. Ajajaj. Inte skönt när läkaren skulle in med ett finger och undersöka. Usch vad man ska gå igenom alltså.

    Jag kommer bli remitterad till en urolog som ska hjälpa mig att träna upp de muskler som finns. Innan op måste de vara så starka som möjligt. Jag hoppas innerligt på en op i augusti då min man är hemma. Annars har jag ingen aning om hur jag löser problemet med att inte lyfta på fyra veckor:) Hur har ni andra gjort?

    Jag förstår att flera har opererats och haft framgång med läkarkontakter, härligt och hoppas hoppas ni blir hjälpta.

    Några fler som op i Lund?

    Undrar även kring frågan om ersättning. Pratade med försäkringsbolaget som inte ersätter då förlossningsskada inte anses vara "våld utifrån" vilket krävs för ersättning. Bah säger jag. Vi är ju faktiskt delvist invalidiserade. Men återigen, det är en kvinnosjuka... (lite bitter fortfarande, ja) Någon som har annan erfarenhet?

  • mani79

    Hej alla

    Nu är det länge sen jag tittade in här. Jag ska opereras på tisdag för för framfall av bakre väggen och något som kallas lateral prolaps av framvägg. De ska häkta upp urinblåsan mot bäckenet igen. Usch, är dundernervös för såväl op som resultat. Jag har blivit kraftigt försämrad senaste månaderna. Tarmen fungerar så dåligt. Måste hjälpa till med fingrarna varje gång genom att trycka mot mellangård etc. Har dessutom tarmsprickor som gör att jag blöder efter varje toabesök. Är också nervös över tiden efter, vad vågar man göra o inte göra.

    Rapport efter op kommer...

  • mani79
    Uppsalapojkarna skrev 2012-08-22 09:29:10 följande:
    Ni som har koll eller redan opererat er öppnar de hela vägen in till ändtarmen när de opererar den bakre väggen? Eller öppnar de bara och lossar på slidans slemhinna?



    På mig öppnar de hela vägen för att trycka tarmen på plats igen...
  • mani79

    Up: de ska fästa upp den i bäckenet dör den naturligt sitter tydligen. De kallade det ett facelift för blåsan... Usch, hoppas att du snart mår bättre så det inte krånglar till op för dig.

    Hannapanna: tack!

  • mani79

    Snöfrun: din berättelse ger hopp!

    Up: ligger nu och väntar på op och passade på att fråga läkaren om bakre framfallet. De skär inte ner ända till tarmen! Jag som missförstått. De bygger upp mellangård och bindväv igen så att tarmen trycks på plats på så vis! Beklagar förvirringen!

  • mani79

    Naturligtvis gick det inte bra:( mådde jättedåligt och hade väldigt ont under natten. Kunde inte kissa och det visade sig att jag fått en gigantisk blodsutgjutelse så jag fick sövas och opereras igen. Läkaren är dock fantastisk och menade att plastiken som sådan gått bra. Tänker så på dig up som gått igenom detta flera ggr.

    Vill påpeka att detta är jätteovanligt så jag inte skrämmer er andra.

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder