• mani79

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    Måste fråga: hade ngn av er som op, ont i skinkorna? Jag har så ont så jag smäller av! Känns helt ologiskt men det är ganska långt ner i skinkan och in mot ljumsken. Som om någon har gett mig en ordentig spark med stålhätta i rövva;) dessutom en fantastisk stor tryckkänsla... urk alltså. Måtte trådarna hålla och jag läka bra....

    Till mig sa de att en andra graviditet och förlossning antagligen inte skulle försämra framfalllet. Graviditeten upplevde jag som en behagligare period eftersom jag slapp smärtorna vid mens. Vet inte om förlossningen gjorde skadan större. Tror knappast det... Men min läkare sa att om jag av oklar anledning ch mot rekommendationerna blir gravid igen så är det ks som gäller. 

  • mani79

    Måste bara tipsa om skäligt bra sida! Pelvicexercises.com.au Bl.a. Läste jag rekommendationen att använda gördeltrosor efter op. När jag drog på mig mina försvann tryckkänslan och smärtan!!! Helt otroligt så det är ett tips till er som ska op i framtiden!

  • mani79

    Snöfrun Ja, det är totalt förvirrande:( min urogynterapeut(!) rekommenderar all coreträning eg plankan m.m. Jag köpte boken på den australiensiska sidan och den är bra tycker jag. Vad man, enligt dem, absolut ska undvika är att träna de yttre magmusklerna, 6-packet, eftersom det trycker på bäckenbottenmuskulaturen. De liknar det vid en ketchupflaska man trycker på magen; till sist blir trycket för stort och ketchupen sprutar ut... Det känns urjobbigt men låter ändå logiskt, tycker jag. Det allra viktigaste är att göra knipövningar och träna upp bäckenbotten ordentligt. Sen tänka på att knipa samt använda den inre korsetten om man gör övningar som belastar bb. Måste man göra plankan ska knäna vara i... Håller med gladhannapanna att det är ledsamt att flera känner sig sämre igen. Jag är så nervös för hur det ska gå för mig. Jag tittade med spegel idag och oj, det skulle jag nog inte gjort. Motorsågsmassakern. Dock såg jag tydligt att urinröret var tillbaka på sin plats.

  • mani79

    Blåklocka Tror nog du ska avvakta med löpning o försöka komma till ngn som tar dig på allvar. Vart i sv befinner du dig?

  • mani79

    Minnie: om möjligt står det ännu mindre i min. Yttre bristning. Fyra suturer. Inte mer precist var eller hur djupt, inte vem som sydde. Värdelöst!

  • mani79

    Blåklocka: jag bor i Skåne och har fått fantastisk hjälp via kvinnokliniken i Lund. Först via överläkare Ann-cristin Örnö på specialistmödravården och senare överläkare Pia Teleman på kk som också opererade mig. De är fantastiska. Hade telefontid med pia idag och hon säger direk, utan att jag ber om det, att hon gärna tittar på mig och fick en tid på fredag.

    Försök få din bm att remittera dig dit eller ring direkt till kk Lund. Börja med Örnö.

    Hannapanna: hoppas att min historia slutar lika bra som din!

    Och så det där om man tittar efter med spegel. Om jag stor med benen i sär så ser jag urinrör och en massa annat köttigt som jag inte vet vad det är. Det hela går liksom ihop. Min fundering är väl mest att det är så öppet att jag faktiskt utan problem ser rätt upp. Känns inte helt ok.

  • mani79

    Tips om ni lider av mkt tyngkänsla; använd gördeltrosa som håller in magen ordentligt. Hjälpte mig fantastiskt mycket. Gör det även om magen är liten och smärt.

  • mani79

    Gladhannapanna: Nä, hoppas verkligen inte att det skiter sig för dig nu! Du är min stora förebild! Hoppas du får tid snabbt. Jorban: jag tycker inte det låter helt bra. Ligg på för att få en koll så snart som möjligt och gärna på en kvinnokliniken, inte på mvc...

  • mani79

    Up: oj, trist! Håll oss gärna uppdaterade på annat vis Ms c: lycka till med op! Det är lite läskigt att sövas tycker jag men det är många många som jobbar med att bara hålla koll på dig. Minnie7: har missat, vilken op? Ja fy, bitter kan jag skriva under på. Fyra veckor efter op idag och jag hade hoppats må bättre än jag gör. Har fortfarande väldigt ont, främst i den bakre plastiken. Dessutom har jag kvar hematomet som nu har blivit en hård kula koagulerat blod. Sitter precis vid slidöppningen och gör så jag inte kan sitta riktigt, köra bil eller ha jeans... försökte få upp ett finger idag och herregud vad hårt och stramt det är, läkaren har sagt att jag snart ska börja töja med fingrarna eller annat(!) och en massa glidmedel. Efter att ha läst på amerikanska sidor börjar jag förlora hoppet on att detta kommer bli bra. Nästan så jag ångrar op just nu... Usch, vill ha tillbaka mitt liv utan fokus på underliv!!!

  • mani79

    Minnie7: aha, lycka till! Och så "skönt" att höra att det tar lång tid att bli bra. Tycker inte läkarna förbereder en på det... Låter närmast som att efter fyra veckor är allt bra igen...

  • mani79

    Gladhannapanna: oj! Jag har tråd som sitter ett par månader i vart fall. Men att det ska vara så olika, på inforslades jag fått står det cykla efter fyra veckor... När började ni lyfta barn osv igen??? Börjar få svårt att täcka veckorna nu!

  • mani79

    Blåklocka: tack för pepp! Jo, doktorn gav som alternativ massor massor med sex o glidmedel:) känns som en omöjlighet men förhoppningsvis kan det bli en trevlig övning...

  • mani79

    Blåklocka: skönt att du fick träffa ngn som lyssnade och tog sig tid! Dina symtom är exakt som mina...

  • mani79

    Hk: kämpa på! Ms c: skönt att op verkar gått bra. Varför oljan? Vad har de sagt till dig ang restriktioner, återhämtning mm?

  • mani79

    Här är det sex veckor efter op och imorgon är det dags för återbesök. Har fortfarande svårt att sitta längre stunder, får väldigt ont främst i baken känns det som. Hematomet är fortfarande kvar och irriterar när jag har jeans på mig... Märker än så länge ingen skillnad. Hoppas att jag snart får börja träna, i alla fall med knipet.

  • mani79

    Hej alla! Har inte varit inne och läst på länge, orkar inte riktigt med det då det spär på ångesten... Nu två månader lite drygt sen op. Ännu kan jag tyvärr inte säga att jag är bättre än innan op. Får fortfarande hålla emot med fingrarna när jag gör nr två. Har tyngkänsla, särskilt vid mens. Har vid ettbpar tillfällen varit tvungen att springa ifatt ungarna och då har jag känt hela innanmätet gunga:( faktiskt mer än innan op. I tilläggvhar jag kvar hematomet även om mycket mindre, men öm när jag sitter. Är stenhård i slidväggarna vilket gör sex plågsamt. Fick rådet att töja med fingrarna men inte helt enkelt. Tänker på underlivet hela tiden och undrar om jag kommer kunna funka normalt nån gång... Kämpa vidare tjejer!

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder