• So nice

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    fortsätter våra diskussioner om ev. framfall

  • Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder
  • Minnie7

    Mani: Grattis till bebis!! Jobbigt du har det nu . Hoppas det går tillbaka det mesta iaf eller hur var det tidigare??

  • rasajj

    jag gjorde min operation i torsdags. Har itne direkt haft ont efterat, det ar mest gaserna de pumpade in i mig som har gjort ont. Jag hoppas kunna ga tillbaka till mitt jobb pa onsdag.


  • Buspojkarna

    Pratade nyss med operationskoordinatorn på sjukhuset som började med att ja, det är ju så lång kö och vi kan dessvärre inte hålla vårdgarantin, men vi ska ju försöka ge dig en tid så snart som möjligt men det är ju ganska många före dig i kön.

    Svarade då att jag undrar hur länge jag behöver vänta, för om jag inte får en operation här i september så vänder jag mig gärna till ks, eller danderyd. Då svarade hon att ja, då kommer vi nog göra allt vi kan för att ge dig en operation i september, eftersom att vi får betala för att du opererar dig i annat län Skrattande

    Hon skulle se vad hon kunde göra och ringer tillbaka om jag inte får nån tid i september. Kan få en avbokad tid med kort varsel med läkarbesök på morgonen och sen operation dagen efter eller direkt samma dag. Jag är ju bara arbetslös så får jag en avbokad tid tar jag den gärna.

    Sen sa jag att väldigt många verkar ju vara missnöjda efter operation och att jag vill göra en operation ordentligt och slippa flera sen. Fick till svar att de allra flesta faktiskt blir riktigt nöjda mot hur de hade det innan, men allt kan de inte operera bort.

    Fan så skönt det ska bli att få denna operation avklarad och kanske även få tillbaka sitt sexliv. Nån mer som har det så himla dåligt att sex är helt uteslutet? Det är ju inte direkt skönt att ha sex om man får skitont och skav mot väggarna och eftersom att livmodern är så låg så blir det ju att livmodertappen typ spetsas. känns typ så ibland i alla fall.

    Mitt framfall blev sämre i maj, främst då det bakre som kollapsade helt. Sedan dess har det hela tiden blivit lite sämre hela tiden, livmodern blir lägre och även den främre väggen lutar in en hel del. När jag behöver tömma tarmen, måste jag hålla emot framtill för att det inte skall ligga som ett stopp i vägen för bajset och sedan hålla emot mot den bakre väggen så att bajset inte försöker komma ut genom slidan istället. När man tar i för att tömma tarmen är livmodertappen bara ca 3cm från själva hålet ut Förvånad Kan det bli så mycket sämre? Jag släpper allt och avbokar ALLT inplanerat om jag får tid för operation. Tar gärna bort livmoder och alltihopa, för att slipap allt detta. Behåller i och för sig gärna en äggstock, så att jag inte kommer in i klimakteriet.

    Hmm om man har pcos, borde inte de problemen bli mildare då med bara en äggstock?
    Ojsan hoppsan vad långt det blev Oskyldig

    Mani79 Grattis till bebisen, Vet hur det känns efteråt. kunde ju knappt sitta på flera veckor pga framfallet, och en krossad svankota då. Kändes ju som att sätta sig på en apelsin när allt var så svullet och tugnt, fast så kände jag från några veckor innan förlossningen också

    Saarg
    skönt att operationen gått bra

  • Hibiscus

    Saarg: skönt att allt verkar väl

    Mani: grattis till bebis!!

    Buspojkarna: ja fy f vad säger man..det är ett h.. detta med framfall- hoppas nu du får tid så fort som möjligt

    Själv så verkar mina smärtor ha avhjålpts med att ta bort livmodern.. men jag säger det ändå med försiktighet peppar peppar... MEN jag har ju det j framfallet som tär på hela mig- hatar denna tyngd, klumkänsla o svullenhet, tycker faan att det blir värre, mår så dåligt av att känna det här varje dag, slidväggarna skaver mot varann o sex har jag varit nästan rädd för sen op för snart 1 år sedan- men tänkte att nej nu- måste ju leva också vad händer då efter- jo fick värsta svampinfektionen- det är den andra nu på några månader och jag tror att det är för den j framfallsväggen som är så klup o flikig att det blir så av den- jag har ju aldrig förut haft svamp- jo 1 gång som 18 åring- det är ju för fasiken över 20 år sen

  • So nice

    Grattis till bebisar och andra underbara ting..

    mina läkare Jan som jag väntat på nu hela sommaren kommer nu vara barnledig fram till JUL jamen hallå!!!
    orkar inte ha det sä här fram till Jul mitt framfall har också blivit värre.. fick en inbokad till läkaren som först operera mig Bo Ansen men jag tycker inte om karln!!!

    Men har bestämt mig för att gå dit så han får titta och att vi får prata, så får jag se hur jag känner mig efter det besöket!! när jag nämnde för OP sköterskan vad jag tycket om honom skrattade hon bara och sa att det är minsann han som har lärt upp alla där på Ds det är han som är deras mästare!!!!

    Hella känns det Ok nu när ska de op framfallet igen så du blir av med klumparna!!

     

  • Minnie7

    Ni som har främre framfall- har ni problem att hålla tätt? Täta trängningar? Hos mig känns det som om urinröret flyttat en trappa ner. Obehagligt

  • mani79

    Tack alla, får glädjas åt en härlig kille i vart fall! Saarg: skönt att det känns ok efter op, hoppas det håller i sig! Jag har svårt att mentalt släppa alla katastroftankar kring hur det kommer bli med allt. Har planerat besök hos läkare om fyra mån ca. Är rädd för vad de kommer att säga. Märker att det bakre blivit värre, tarmen krampar sig när jag ska på toa, aj vad ont det gör:( Är så trött på att hela tiden känna av underlivet. Ingen av vännerna har det så här, de promenerar dagen efter och har inga problem med att lyfta syskon etc... Bitter? Inte alls... Isa: urinrör har def flyttat neråt på mig. Märks på strålen, dessutom syns det. Beklagar allt gnäll men har haft en dålig dag med mycket ont efter att ha stått upp en halvtimme och bakat muffins med dottern...

  • Buspojkarna

    Mani79

    Helt okej att få gnälla av sig lite och vara bitter. Det behöver man för att orka kämpa och vi här i tråden vet ju precis hur det känns. Hoppas att dina månader går fort, men jag kan ju vara ärlig och säga att mina månader av väntan har varit outhärdliga, men mest psykiskt även om jag lider väldigt mycket fysiskt.

    Japp, urinröret har glidit ner. tycker att allt är där det inte ska vara hahaha

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder