• So nice

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    fortsätter våra diskussioner om ev. framfall

  • Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder
  • mani79

    Maminn: stort lycka till! Hoppas du slipper allt för mycket smärta... Ang urinstråle, kissar oxå framåt. Området med urinröret har tiltat nedåt/framåt. Fyra veckor efter förlossning har jag vågat titta och det ser inte bra ut... Inte mkt att göra åt nu, får se vad läkaren säger om några månader. Men sex kommer inte ske, känner mig som en babian... Håller med hella: tur att denna tråd finns.

  • mammin

    Efter att ha legat hela dagen på avdelningen blev operationen inställd. De skulle inte hinna med mig också innan det var slut på narkospersonal. Känner mig rätt nollställd och urlakad, men har en ny tid på tisdag. så väntan på ersättningstid blev iaf rimlig.

  • Hibiscus

    Mammin: nej fy vad tråkigt- jag har varit med om det där- då jag för 2 år sedan gjorde min första op (förkortning av livmoderhalsen) låg också hela dagen med dropp o väntade- nervös som man var... på em kommer läkaren o säger att de ej hinner op mig...det var inge roligt

  • mammin

    Ja Isa73 och Hella, det var verkligen trist.

    Känner mig helt urlakad idag och undrar hur jag ska orka ladda om till tisdag. Men då har de lovat att ta mig först. Eftersom de ska operera med roboten är det bara en viss sal som kan användas och det gör schemat mycket mindre flexiblet. Plus att det är två specifika läkare som ska vara med och det lägger stora krav på schemat, så jag är mycket glad att det inte blev en månads framskjutning eller mer. De fick flytta en annan patient, så hon blev väl inte heller så glad, men hon ska ha fått ny optid inom rimlig tid sade de.

    Man kan ju undra hur trött man blir efter operationen, om man är så här totalmatt bara av uppladdningen, Nu har ju kroppen ändå inget annat än total fasta under väldigt många timmar att återhämta. Och jag hade ju dropp under tiden. 
     

  • Buspojkarna

    mammin
    förstår att det är jobbigt. Jag är skiträdd för att det ska bli så för mig nu. Att de bara satte upp mig på en reservtid ifall att de hinner. Sen vill man ju inte ha en sliten läkare heller.

    Jag är så otroligt rädd att de inte skall ta mig på allvar. Har ju inte ens träffat läkaren som ska operera mig. Vet ju inget mer än att jag ska vara där på tisdag kl 9 och att operationen blir på onsdagen. Går ju inte planera eller någonting. Har ingen aning om det är en bra läkare jag fått eller en st läkare. Kan man få det? Känns som att det blir en rätt komplicerad operation när det är så mycket som ska göras.

    Behöver höja upp allt, dvs både främre och bakre slidväggen, höja upp eller ta bort livmodern. Få en mellangård som nu är obefintlig, få bort det bakre framfallet så att det inte buktar in. Sen hade jag även behövt ha bort hemorrojderna jag har fått pga framfallet. De kommer ju annars att bukta in den bakre väggen direkt och vara iväg för att kunna få bort den bakre inbuktningen helt och hållet.
    Men det lät som att det inte gick att fixa för att jag då var tvungen att få remiss till annan avdelning.
    Hoppas att de kan få en annan läkare att komma och fixa det också medan man ändå är där och får resten fixat.

    Usch vad nervös jag är, inte för operationen i sig med sövning och allt. Har blivit sövd förut. Men att det inte ska bli bra eller till och med ännu sämre. Tänk om jag skulle få leva med smärtor resten av livet pga operationen.

    Hoppas att det bara är nervositeten som talar.

  • Buspojkarna

    alltså den hänger ner, men där hänger hela väggen ner. kanske blir så när livmodern hänger ner. Den främre väggen är i alla fall väldigt och så hänger blåsan emot. Kan inte tömma blåsan ordentligt och går ofta på toa.
    Den bakre väggen är väl mest uttöjd

  • Minnie7

    Ok, jag tömmer tydligen blåsan ordentligt men det känns som om själva urinröret åkt ner. Har läst att bindväven runt den kan ge vika. Undrar bara hur man kan konstatera det? Har smärtor i urinröret när jag sätter mig ner och det kommer en skvätt då. Känner urinträngnigar hela tiden och det känns liksom långt ner.

    Har du ont?

    Lycka till på din op!!! Hoppas den går jättebra!!!

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder