• So nice

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    fortsätter våra diskussioner om ev. framfall

  • Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder
  • Kristyr
    mammin skrev 2011-08-18 17:56:23 följande:
    Länge sen jag var här nu. Man igår kom kallelsen till operation, och det blir redan den 7 september. Hjälp, kände jag. Och samtidigt, så skönt.

    Har inte orkar fundera så mycket mer på vad som komma skall, men nu kände jag plötsligt ett behov av att ta reda på vad som ska häna med mig. Jag ska opereras i Lund och förutom att stärka upp väggarna i slidan (problem både med urinblåsa och ändtarm) så ska livmoderna "hängas upp" med ett nät invid ryggraden. Det senare sker med robot via titthål. Dessutom ska läkaren försöka hitta och fästa fast muskler i bäckenbotten och bygga upp nåt mellangårdsliknande, för någon mellangård finns inte kvar.

    Jag har gått med detta sedan min första förlossning för sju år sedan och har haft prolapsring i flera omgångar. Då har vävnaderna "hämtat sig" lite och när ringen tagits ut har det varit lite bättre ett tag. Mitt andra barn är nu 15 månader.

    Jag har störst problem med tyngdkänslan, ibland skav och begränsar mig väldigt mycket i rörelse för att slippa känna att jag inte håller ihop. Dessutom urinläckage.

    Tar tacksamt emot tips på bra läsning för att sätta mig in lite mer i vad som ska göras osv. Någon som har erfarenhet av mellangårdsplastik?

    Nu väntar nog familjen på middag, så jag får läsa vidare här senare. 
    jag har inte direkt framfalls problem eller något framfall att tala om. Men jag ska göra samma operation som dig. Fixa traskiga muskler (dock i mellangården) sedan ska jag med få en mellangård.

    Vet du hur länge du kommer bli sjukskriven? Jag glömde fråga min läkare det när jag träffade henna i somras och planerade operationen. Ska op. mig i sept/oktober
  • mani79

    Mammin: hur har dina upplevelser av Lund varit? Vem är din läkare? Jag hör också till Lund men funderar på om Malmö är bättre?

  • telgebo

    Usch känner mig helt vanskapt där nere. Tyngdkänsla har jag haft sedan långt innan jag blev gravid, typ 99 och jag fick mitt första barn 04.

    Nu är jag iofs gravid men jag tycker att klitoris sitter i mitten av allt än upptill och svullen är jag precis innaför slidan, ser ut som ett stort köttstycke och jag får typ trycka upp det. Jag fick höra en gång av en gyn för ca 2 år sen att vem har sytt dig efter förlossningen? Det var slappt sytt och inte åtdraget, känns ju kul att höra...inte.

    När jag sitter och gör nr 2, står upp så svullnar hela insidan upp som en bulle där nere och jag får trycka in och då plattar det till för att snabbt komma tillbaka. Har även som en ingröning precis vid ändtarmen. Ska det verkligen vara såhär?

    Känns även som jag kissar med slidan än urinröret. Min kille sa till mig att jag känns jättestor där inne men är trång i öppningen, men när jag känner efter själv så kan jag knipa om mitt finger, men han säger att han inte känner att jag kniper om honom.


    Gravid v.30+5 BF 23/10 Bara 65 dagar dit
  • Minnie7

    Jag är också svullen innanför och vissa dagar efter att jag bara stått en liten stund värker det jättemkt. Känns som om allt liksom dras neråt. Och gör ont att sätta sig ner- det liksom måste puttas in först. Aj aj!

    Nej det är inte kul att bli slarvigt sydd. Undrar vad det beror på? För mkt blod så de inte såg ordentligt?

  • mammin

    Jag har haft kontakt med Ann-Kristin örnö och med Pia telemann i lund. Båda mkt bra. Har dock haft sämre erfarenheter av andra mer tillfälliga,läkarkontakter. Sjukskrivning 14 dagar till en månad, gick inte att veta på förhand.

  • So nice

    Ni som har haft problem med främre väggen hur är er urinstråle?

    Min pekar rakt fram!! så ska det väl inte vara eller? så varje gång jag kissar måste jag luta mig framåt för att inte kissa ner hela ringen, när jag nämnde detta för Bo Ansen tyckte han att jag kände efter lite väl mycket!!

    Vad det gäller strandkliniken kan jag djupt rekommendera den kvinnliga gynläkaren där hon är förutom duktig oerhört rolig. Hon har berättat de mest sjuka historierna man har hört, hon har tidigare jobbat i Ryssland..

    Jag har op mina Blygdläppar där (efter det att Bo Ansen stympade mig) och är väldigt nöjd..
    Dyrt var det men det var det värt!!

    Jag är inbokad till den 5 oktober om jag väljer att opereras av BO

    Kram till er alla 
     

  • Hibiscus

    hej på er!


    har nu varit på återbesök på sjukhuset och försökte få till en operation av min bakvägg- hon kollade o kände efter ganska noga o som hon säger så är ju en ficka i bakväggen där avföringen samlas...jo tack jag vet! menar på att förra operatören försökte bygga upp slemhinnan där men som tyvärr då misslyckades(jo tackar det vet jag ju med....!!!) och hon är mycket tveksam om en ytterligare op kommer göra det bättre....jag var mycket ledsen...o märkte att hon var mycket om o men o tvekande typ ska jag ska jag op dig eller inte op dig...för att hon var rädd fö-r att ska hon op så kan det bli värre..., att jag blir trängre- med dess problem och ytterligare ärrbildningar osv- det är ju verkligen inte vad jag ville höra -MEN blir ju själv tveksam av att höra sånt- då jag vet att hon är en mycket erfaren gynekolog å som jag fått höra av många andra läkare som inte är lika erfarna under mina besök på ds blivit skickad till henne,, med orden att Nina får titta på dig för hon är en av våra mest erfarna läkare här.

    Men hon vill inte släppa det helt (känns ju skönt) och vill titta på mig om ett 1/2 år igen typ i februari sa hon, så återbesök då- frågade henne om det skulle bli op om det är hon som kommer göra den då- å det sa hon att det i så fall skulle bli men som sagt om....men mycket tvekande....fan...undrar om jag är förstörd därnere eller om det är så här vid ytterligare operation för alla? jaja jag vet ju att det vid alla operationer inte finns garantier för att det ska bli bra- men hur ska man orka leva med det då??? så som det är nu...
    hon sa föresten att jag verkar va ganska känslig därnere o att slemhinnan har som ett minne o det är väl främst det hon vill att den ska vila lite nu o att jag ska prova smörja utvändigt med ovesterin 2 g i veckan för att stärka lite o skulle kolla med vulvateamet om ytterligare nåt "preparat" o sen höra av sig om det o skulle även skriva ut diflukan så jag har hemma så jag slipper stressen med om jag får svamp.. som jag helt plötsligt nu drabbats av några gånger.. jag som bara haft det en gång förut i mitt liv o det var för över 20 år sedan.. jaja det känns ju bra iallafall

  • Minnie7

    Hella: Skönt att bli undersökt av den bästa men tråkigt att hon är tveksam om op kan hjälpa dig. Hur går ni vidare? Blir man erbjuden någon hjälp??
    Har du samma symtom hela tiden eller växlar det? Kram!!

  • Gladhannapanna

    Hella: trista nyheter men dock skönt att bli tagen på allvar!!! Hoppas att hon kan finurla ut någon bra lösning för dig för hon verkar ju verkligen vilja hjälpa dig!

  • mani79

    Hella: Usch, inte roligt att høra. Førstår att du blir knæckt:( Ska man opereras vill man hra att man kommer bli i vart fall bættre. Hoppas nu det funkar att avvakta till februari och låta slemhinnor och allt få vila upp sig.

    Mammin: jag har inbokad tid hos Ørnø om några månader. Skønt att du har varit nøjd med henne. 

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder