• So nice

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    fortsätter våra diskussioner om ev. framfall

  • Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder
  • Buspojkarna

    Ja, jag har dagligen ont och obehag av mitt framfall.
    Jag kan gå på toa och kissa och verkligen trycka ut så mycket jag kan, för att sedan gå på toa 5minuter senare och kissa typ lika mycket. Om jag inte tar i när jag kissar så kommer bara en bråkdel av det som finns i blåsan.

  • rasajj

    jag har varit pa aterbesok nu, en manad efter op. Allt ser bra ut. Och allt sitter uppe som det ska. jag laker fint och har inga lyftrestriktioner langre. Det kanns bra och jag ar glad att ha fatt det gjort!!


  • nian74
    Minnie7 skrev 2011-09-06 22:21:35 följande:
    Nian: hur går det? Är du återställd nu?
    Ja, jag känner mig återställd. Kommer knappt ihåg hur det var förut....
    Jag har opererat brösten nu också - känner mig helt nyrenoveradGlad 
  • pseudonym1

    Läser allt ni skriver här men är inte så "delaktig" då det bara gått 5 mån sen min förlossning och att jag inte riktigt vet vad det är jag har än...

    Ni som fått op beviljad via landsting... Vad krävs egentligen?
    Va hos gyn i veckan o tog cellprov och bm där sa att jag hade förslappade slidväggar men tittade på mig o sa det typ som "ja, så blir det och det får du leva med" typ...
    Måste man ha ett riktigt konstaterat framfall med en jäkla massa fysiska besvär eller vad krävs egentligen?
    O när sökte ni hjälp, dvs hur långt efter förlossningen fick ni hjälp?

    Känns lite jobbigt o inte riktigt veta hur man ska gå tillväga om det inte blir bättre därnere
    När ska man söka om hjälp o vart? O vad är realistiskt att önska? Att man får hjälp via landstinget eller lika bra att ställa in sig på att man kommer att få bekosta op själv?
    Jag e singelmamma och tänker INTE ha sex/träffa någon ny så länge som jag ser ut som jag gör där nere

  • Minnie7

    Catinkan: det har gått fem månader sedan min förlossning också men jag tycker obehagen är värre än någonsin. Förutom skav och luftintag har jag börjat få så ont och besvär från urinvägarna. Är helt övertygad om att mitt urinrör flyttat en trappa ner (pga torra och förslappade slemhinnor??) och det är sjukt jobbigt. Fått min gyn att gå med på op av mellangården och mitt framfall bak. Ska tillbaka för ny bedömning när det gått sex månader sedan förlossningen och se vad hon säger. Vill sluta amma innan ev. op och se hur allt utvecklar sig först. Förstår din frustration över hur BM och även en del gynekologer tycker att allt ser normalt ut och att man bara ska gilla läget. Så här kommer jag aldrig acceptera mitt underliv. Utseendet spelar ingen roll men det ska inte vara obehagligt och ömt!!

  • nian74
    Minnie7 skrev 2011-09-09 22:16:09 följande:
    Nian- så skönt det låter!!! Hur har det gått med din främre vägg??
    Jag har inga direkta problem med den främre väggen.
    Den är väl aningen förslappad men inget de gör något åt så länge jag inte har besvär.

    Förr hade jag en känsla av att inte kunna hålla mig när jag var kissnödig men det försvann iom att det bakre framfallet åtgärdades. Tror att det bakre framfallet tryckte på plus att jag var så öppen som gjorde att jag kände så. 
  • Gladhannapanna

    De gör ingenting förrän det gått ett år efter senaste fl och inget förrän man är färdig med barnalstrandet eftersom man får tillbaka det annars och det blir komplikationer vid fl.

    Jag fick mitt via landstinget utan problem så jag vet inte vad som krävs.

    Skönt att du mår bra nian!!!

    Mitt råd till er som ska op är att var skitnoga med att inte anstränga er eftersom det tar tre månader för bindväv att läka och det är den som hållerihop allting! Detta förklarade den som op mig andra gången.

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder