• Skumboll

    Matvägran på "riktigt" del 8

    Troll: Tror du inte att "65" är längden på sonden? Kan aldrig tänka mig att det är grovleken, eftersom S har strl 8 och pips A hade strl 7...

    Det är klart att våra barn kommer bli helt "normala" så småning om. Men jag är helt knäckt av allt detta...tänk om nästa barn är likadant?
    Dessutom är jag verkligen inte skapt för att varken bära eller föda barn. Men ändå längtar man, hur sjukt är inte det?

  • Skumboll

    Nutra: Oj, jag minns inte! Vi fick nog svar inom en vecka. Men i samma låg vi ju inne och det gjordes flera akuta utredningar, bland annat för metabola sjukdomar, så jag antar att det gick lite snabbare än vanligt för oss.

    Tror inte ni behöver vara oroliga! Men jag tycker att det är bra att de faktiskt tar tag i det och utesluter. En utredning är ju inte speciellt kul, men vi här inne är ju vana vid det mesta...som du säger, för en vanlig människa hade ju "dött" om de skulle gjort en sådan utredning på ens barn.

  • Skumboll

    Mammisopappis: Säger son nutra; det är inte ovanligt att barn matvägrar några veckor här och där. Kan ju handla om en infektion i kroppen, tänder eller bara någon form av "trots". Tvinga och truga inte, det gör det oftast bara värre. Se till att hon får i sig vätska (och det for hon ju via ersättningen) och lite energi, det klarar hon sig långt på!

  • Skumboll

    Mammisopappis: Man får se det från den ljusa sidan, hon äter ändå en maträtt! Finns ingen anledning att truga i sånt hon inte vill ha, hon klarar sig säkert fint på kräm och korvgryta! Men ja, det kanske är en klen tröst när det är jobbigt...

    Carro: Fy bubblan för influensa! Krya-på-dig-kramar från oss!

  • Skumboll

    Mammisopappis: Åh, nu skrev vi om varandra. Remiss till sjukhuset är väl bra, men se till att stå på dig så att de inte bara viftar bort problemet.

  • Skumboll

    Mammisopappis: Ibland blir man förvånad över hur lite de faktiskt klarar sig på!
    Vad är hon kollad för sen tidigare? Andra allergier? Sväljfunktion? Fixar hon bitar i maten tex?
    Neocate är ju bra, många barn här i tråden får det. För att öka energiinnehållet finns det en rad olika enerigtillskott (rena kolhydrater), kan användas i både ersättning och mat. Det kanske ni redan testat?

  • Skumboll

    r78ks: Vad jobbigt att lilla noah varit sjuk så mycket. Hoppas hoppas det inte var lunginflammation, det är nog det sista ni behöver...

    Piiiip: Härligt när hela familjen smittas! *urk* Hur funkar det med maten i pegen nu, kräks han lika mycket som med sonden?

    Mammisopappis: Mja, det går oftast väldigt långt innan man börjar fundera på sådana åtgärder. Och när man fått sond tar det oftast lika lång tid till innan man får peg (om det nu anses vara nödvändigt).

  • Skumboll

    Mammisopappis skrev 2009-02-11 13:42:26 följande:


    Skumboll skrev 2009-02-11 13:34:52 följande:
    Läste du mittlånga inlägg i den andra tråden?
    Åh. Nä, det har jag nog missat....*springer dit*
  • Skumboll

    Piiip: Åh, vad skönt!!
    Ja, att få bort sonden hade nog vart bra för slemmet. Men han klarar sig ju inte helt på maten han äter idag...

    Imorse kräktes han precis som vanligt, han blev matt och jag la honom för att sova. Han verkade somna direkt och sov sen i 1,5 timme. När han vaknar går jag in och ser att hela håret är indränkt i kräk. Så lillherrn har då kräkts på kudden och gnuggat in hela håret (och han har MYCKET hår) och sen somnat. Yummie! Vilken härlig morgon...

  • Skumboll

    Mammisopappis skrev 2009-02-11 21:54:45 följande:


    Skumboll skrev 2009-02-11 21:47:09 följande:
    Stackars honom! Idag har min ätit mer men inte druckit knappt. Och hela dagen har hon bara klökts hela tiden. Varje måltid och även efteråk, och även kräkts upp lite både mat och vätska. Hoppas vår läkare är frisk från influensan imorgon! Jag börjar faktiskt bli orolig över detta!
    Nog snarare synd om mig som fick ta hand om det...

    Kan du inte spä ut maten med lite extra vatten? Jag får inte i min unge vätska heller. max 10-20 ml vatten om dagen.
Svar på tråden Matvägran på "riktigt" del 8