• Skumboll

    Matvägran på "riktigt" del 8

    TACK Happuy! En toppenbra inledning på tråden tycker jag...

  • Skumboll

    Sigge: Vad skönt att höra!

    r78ks: WOW! Vad kul! Hoppas det går bra, jag håller tummarna att han är frisk och kry.

    Alltså, det är väl ändå rätt märkligt. Vi har fortfarande inte fått några svar på biopsierna som togs vid gastroskopin för en månad sedan. Och egentligen vill jag inte ringa och fråga, för jag behöver en paus från sjukvården.

    Jag tänkte snart göra ett försök att byta ut frukosten (det vi fortfarande sondar i matväg) men jag vet inte vad jag ska ge honom. Gröt och välling vill han ju inte ha och typ sojayoghurt är ju så energifattigt. Idéer någon?

  • Skumboll

    siggemom skrev 2009-01-13 18:42:18 följande:


    Svar på #14Jag vet inte ifall det fungerar, men jag körde energidryck fortimel äpple.I början blandade jag den med vatten nu tar han den själv. Han fick gå runt med flaskan och leka(väldigt pedagogiskt) men han fick både aptit och kraft av den. Jag pratade med dietisten idag om hur bra det går med m, hon är övertygad att det är energidryckerna som gjort att m faktiskt äter just nu. Hon har sett det många gånger det är små kaloribomber med mycket vitaminer dessa drycker. Du kanske har prövat annars be och få utskrivet..
    Åh, det hade ju varit en lätt start på dagen! Han är lixom ingen frukostmänniska (precis som en själv). Men frågan är hur jag ska få i honom det, flaska tar han icke. I pipmugg kan han dricka 10-20 ml och glas så blåser han bara ut allt. Det är samma problem med vatten, han tycker verkligen inte om att dricka.
  • Skumboll

    Piiip: Stackars er. Och jag som klagar på att S vill vakna vid 5 på mornarna nuförtiden...
    Vi har tidigare testat typ kräm och energipulver, men jag tycker att det blir så slemmig konsistens att det lixom är svårt att mata med sked. Jag räknade ut att han får 350 kcal på morgonen (uppdelat på två mål), så det blir nog svårt att hitta något som täcker upp allt det, haha. *ännu mer huvudvärk*

    Kuben: Skönt att det blev av så snabbt! Håller tummarna för att allt går bra idag.

    Clavi: Jag såg nog inte ditt tidigare inlägg. Vad skönt att han slipper vara sjuk! Men vad säger läkare/dietist om hans matintag?

  • Skumboll

    Det var ju det jag tänkte fråga Pip; Har ni märkt någon skillnad på vikt och humör på A sen han fick sonden?

  • Skumboll

    Fan, gjorde nog bort mig imorse. S tog sovmorgon och jag gav honom lite mer än han brukar få vid ett mål (istället för två mål som han brukar få). Han kräktes slem precis som han brukar och sen åt han mellis som vanligt vid 10. Men nu kom allt upp igen, troligtvis klarade inte magen två så stora mål.

    Piiip: Vad kul! Även om han är lite jobbigare... Då blir det spännande nästa onsdag då!
    350 kcal på två mål då alltså. Det värsta är väl att det inte går att skjuta över på något annat mål, han orkar inte mer än 200 gram mat/mellis. Och bara 4 mål som han äter själv, det blir inte tillräckligt i förhållande tills hans vikt tyvärr.

  • Skumboll

    Pip: Ja, det är en hårfin gräns för vad som funkar och inte. Det är så surt bara, de första månaderna S hade sonden kunde jag ge honom upp till 280 ml var 4e timme. Trodde väl i min vildaste fantasi att lilla magen klarade av 200 ml iaf när han äter den mängden mat på dagen. Men icke! Men man lär sig av sina misstag.

    Jag vet inte om det är möjligt men hur skulle han sova om man "tankade" honom full med mat på dagen?
    För övrigt tycker jag att det låter jättebra att han faktiskt äter lite själv först. Jag har slutat försöka på mornarna, för jag vet att han får ett utbrott av att bara se på mat. Inte helt enligt reglerna men ändå.

    Vilket härligt dagis också!
    Hur gör du nu, vabbar du för A en tid eller?

    Lolo: Åh, grattis till husköpet! Och till inskolningen!

  • Skumboll

    Sigge: Du kommer alltid med så bra tips till oss! Vi har ju gett omega-olja och semperdroppar till S ett tag och det funkar så bra! Men ska absolut pröva lite extra vitaminer också.
    Ang. din son så kan jag säga att när jag var i den åldern så var jag lika lång och vägde under 34 kilo. Jag var ett riktigt benrangel och hade extremt svårt att gå upp i vikt! Idag väger man lite för mycket istället...

  • Skumboll

    Piiiip: Så länge du försöker med att låta honom äta själv först kommer han nog inte fatta att det är "enklare" med sondmat. Jag har många gånger trott att S blivit "lat" för att sedan komma igång och äta lite mer igen.

Svar på tråden Matvägran på "riktigt" del 8