• knorrhane

    Tråden för oss mammor som INTE kommer lämna bort ettan bara för att det kommer en tvåa!

    Jag har sett en del trådar på FL som handlar om huruvida man bör/inte bör lämna bort sin lilla ettåring på dagis när nr 2 kommer och man är mammaledig.

    För mig som "njutningsförälder" är det en självklarhet att min son ska få vara hemma med syskonet och mig så länge det bara går.

    Finns det fler därute som känner likadant... att det är en kort tid som man vill ta vara på. En kort tid som man absolut vill tillbringa sina BÅDA barn med.

    Jag vill INTE lämna bort ett gråtande småbarn för att sedan gå hem med den andra... Det känns så FEL.

    Den tiden kommer tyvärr ändå tids nog... då man MÅSTE lämna dem för att börja jobba.

  • Svar på tråden Tråden för oss mammor som INTE kommer lämna bort ettan bara för att det kommer en tvåa!
  • amomentlikethis
    knorrhane skrev 2009-01-29 12:52:58 följande:
    Hur går det då, tycker du? Är den stora extremt uttråkad? Vad gör ni på dagarna?
    det är nog lite annorlunda för oss, för min äldste har autism.
    Eftersom jag inte vet annat så tycker jag väl att det går rätt så bra, även om det är en hel del mer jobb.
    den stora är igång dag som natt, så motion, det får jag Flört

    Han lägger mest pussel hela dagarna, och håller även på mycket med bokstäver som han radar upp.
    Ibland så går vi ut till lekplatsen när vädret och lillasyster tillåter.
    Vi är ute varje dag på promenad för vi har även 2 hundar.

    Den lilla kräver sitt hon också, vill gärna ha uppmärksamhet 24/7, men det går ju inte ge hela tiden. Men hon roar sig med att sitta i babysittern och lyssna på barnmusik, ligga i babygymmet och spana lite, eller sitta i mammas knä och prata
    www.sweetandsexy.blogg.se/ Mamma åt Tim 061208 & Isabelle 081010
  • SmileyMalin

    följer gärna denna tråd Är långt ifrån aktuell för mig ännu men kommer förhoppningsvis bli
    Om allt går vägen kommer det en liten bror/syster i september och jag velar redan om hurvida min -06 då ska fortsätta på dagis eller vara hemma på heltid...
    Känns som att jag hellre lägger dagispengarna på att själva hitta på roliga saker med dottern tyvärr vet jag inte om det överhuvud taget kommer existera andra -06 på ÖF och likanade så det blir nog det som får avgöra!

  • knorrhane

    SmileyMalin skrev 2009-01-29 22:25:02 följande:


    följer gärna denna tråd Är långt ifrån aktuell för mig ännu men kommer förhoppningsvis bli Om allt går vägen kommer det en liten bror/syster i september och jag velar redan om hurvida min -06 då ska fortsätta på dagis eller vara hemma på heltid... Känns som att jag hellre lägger dagispengarna på att själva hitta på roliga saker med dottern tyvärr vet jag inte om det överhuvud taget kommer existera andra -06 på ÖF och likanade så det blir nog det som får avgöra!
    Du kan ju kanske testa vad hon föredrar helt enkelt. Barn som redan börjat på dagis vill ibland fortsätta. Det kan jag absolut förstå. Däremot skulle jag inte vänja in en ettåring bara för att vara hemma med en nyfödd. Då är ju ettåringen mer van att vara hemma.
  • knorrhane

    Jag har en son på snart 11 mån och det kommer ett syskon i juli. Jag ska absolut låta sonen vara fortsatt hemma. Det är ju sommar när bebben kommer. Vi kan vara på gården, gå till öppna förskolan mm. Det ska bli mysigt. Jag är så glad att sonen kan vara hemma längre nu än tänkt.

  • Lenchen77

    Vi hade tänkt skola in vår lilla tjej nu i början av januari. Hon är nu 18 månader. Men.. Det visade sig att jag redan var gravid med nummer två, som kommer i början på juni. Då ändrade vi på våra planer. Vi skolar ju inte in henne nu, för att sedan bara gå 15 h i veckan från sommaren - det kostar dessutom lika mycket som full tid.
    Så nu jobbar vi båda full tid och farmor rycker in som barnvakt de dagar det behövs, min man jobbar natt inom vården. Dessutom kan vi kvittera ut 3000 kr i vårdnadsbidrag fram till det nya barnet kommer.
    När det kom till kritan, så fick vi dessutom ingen dagisplats, så det var ju tur att det blev som det blev!!!

  • knorrhane

    Lenchen77 skrev 2009-01-29 23:03:08 följande:


    Vi hade tänkt skola in vår lilla tjej nu i början av januari. Hon är nu 18 månader. Men.. Det visade sig att jag redan var gravid med nummer två, som kommer i början på juni. Då ändrade vi på våra planer. Vi skolar ju inte in henne nu, för att sedan bara gå 15 h i veckan från sommaren - det kostar dessutom lika mycket som full tid. Så nu jobbar vi båda full tid och farmor rycker in som barnvakt de dagar det behövs, min man jobbar natt inom vården. Dessutom kan vi kvittera ut 3000 kr i vårdnadsbidrag fram till det nya barnet kommer. När det kom till kritan, så fick vi dessutom ingen dagisplats, så det var ju tur att det blev som det blev!!!
    Vad skönt för din dotter att hon kan fortsätta vara med dig.
  • vittra

    Nu är det ju inte på tal om att det blir syskon än på ett bra tag, så dottern kommer nog i vilket fall ha förskola, sexårs och allt vad det heter när det väl blir aktuellt. Men vill ändå skriva eftersom det för mig är en självklarhet att ha båda barnen hemma om jag skulle haft två, det finns liksom inget annat i varken mina eller min sambos tankar. Vi kommer vara hemma med henne så länge som det går nu ändå, möjligtvis till 3-årsålder. Så det hade inte sett annorlunda ut med ett syskon

  • Lallan

    Har inget av barnen hemma längre men hade båda hemma fram tills i höstas då de var 4 år resp. 2 år och 3 månader. Det blev relativt tätt mellan barnen (20 mån) så det kändes som enda alternativet. Visst var det jättejobbigt i perioder men jag är jätteglad över valet att ha båda hemma såpass länge och dessutom tillsammans.

  • Lallan

    Det allra jobbigaste med att ha båda hemma var att man alltid fick försvara sig och förklara sig för alla andra som tyckte att det var synd om min äldsta som fick vara hemma med mig och lillebror.

  • knorrhane

    Lallan skrev 2009-01-29 23:16:55 följande:


    Det allra jobbigaste med att ha båda hemma var att man alltid fick försvara sig och förklara sig för alla andra som tyckte att det var synd om min äldsta som fick vara hemma med mig och lillebror.
    Det är ju helt sjukt! Jag kan inte begripa det där! Kanske deras egna dåliga samvete som spökar... ?
Svar på tråden Tråden för oss mammor som INTE kommer lämna bort ettan bara för att det kommer en tvåa!