Inlägg från: SaramedM |Visa alla inlägg
  • SaramedM

    Anna Wahlgren och Scientologikyrkan?

    MalinEddie skrev 2009-02-15 14:29:39 följande:


    Något som vet den riktiga siffran på hur många spädbarn i väst som får psykofarmaka? Att det skulle vara 20% kan jag inte tänka mig..
    Man får nog dela på det, dels får man titta på hur många spädbarn som får sömnmedicin för det måste vara det som menas

    Sen blandas ju även medicinering för barnmed ADHD in i detta, det får man titta på separat

    Men jag vet faktiskt inte om det förs statistik på detta öht
  • SaramedM

    Nogula skrev 2009-02-15 14:37:48 följande:


    Nej, jag har aldrig någonsin sett nån statistik på detta faktiskt. Sen att ens jämföra medicinen som ges mot sömnproblem med den som ges mot ADHD relaterade problem tycker jag verkar ganska okunnigt av AW
    Nej det är verkligen att blanda äpplen och päron
    Sen att påstå att det är att droga barn är ju rätt larvigt
  • SaramedM

    Och anledningen till att Circadin ökar är att man dragit ner på möjligheterna för dessa barn att få melatonin....


    Vasen skrev 2009-02-15 14:42:15 följande:
    37 barn av 500 000 i Sverige mellan 0-4 år fick sömnmedel -07. Inte ens i närheten av 20% hur dålig man än är på statistik.Det som gav "larmet" om drogade barn var en medicin "Circadin", en medicin som ges framförallt till barn med diagnoser som Aspergers syndrom, autism, ADHD, och ångestsyndrom som Tourettes. Den kan ges mot sömnproblem men ges aldrig till barn utanför den gruppen ovan. Medicineringen med just det läkemedlet ökade ganska rejält, men då det handlar om så få barn, relativt sett blir den statistiska ökningen enorm, vilket kan få de som inte är så bra på statistik att räkna lite galet. Ökningen av förskrivningen av "Circadin" var 200% vilket låter mycket. Men har ett barn fått Circadin 2005, räcker det att tre barn får Circadin 2006 för att ökningen ska vara 200%.
  • SaramedM

    Vasen skrev 2009-02-15 14:47:44 följande:


    Är inte Circadin melatonin? Ja, i vart fall är det inga 20% av barnen som drogas. Och de som blir medicinerade blir knappast medicinerade lite så där på måfå av läkare och föräldrar som inte har något bättre för sig, som man kan få intrycket av om man läser scientologernas och AWs beskrivningar.
    Jo i en annan form som är mer anpassad för äldre människor
  • SaramedM

    Beyond Eternity skrev 2009-02-15 17:42:11 följande:


    Lita på din känsla! jag kan bekräfta att de bedriver sekt-metoder!
    På vilket sätt kan du det?
  • SaramedM

    Så vitt jag kan se så är detta ämne öht inte uppe till debatt och även i den här tråden så lyser AW´s anhängare med sin frånvaro


    MuminMy skrev 2009-02-15 19:20:43 följande:
    Fast då har hon ju inte ens gjort den mest grundläggande kontroll det står ju rakt ut på deras hemsida under "om oss" typ Det var inte direkt svårt  att läsa sig till Sedan säger de sig vara politiskt och religöst oberoende men har man det minsta lilla gnutta förnuft så inser man ju att en sådan förening måste kollas upp.
    Deras hemsida ger ju inte heller ett seriöst intryck precis utan liknar mer sånt som t.ex. KMPLR skulle kunna producera, det är knappast en designbyrå som gjort den sajten - och de använder typ microsoft clip-art som illustrationsbilder Så, vilken gymnasieelev som helst att känt att "den här källan måste jag dubbelkolla", Anna som är så erfaren och kunnig borde definitivt gjort det samma.
    Det vore intressant att veta hur detta diskuteras i Anna slutna forum Nån som har lust att referera därifrån? 
  • SaramedM
    Satisfaction skrev 2009-02-15 20:03:01 följande:
    Ja, vad ska jag säga om detta, TS? Jag gillar Barnaboken, den har gett mig många bra råd. Tycker att AW skriver om barn på ett mycket kärleksfullt sätt i just den boken. Sen plockar jag naturligtvis ut det som passar mig bäst - precis som annars i livet. Eventuell koppling till scientiologerna då? Jag bryr mig faktiskt inte. Jag tycker Barnaboken är bra, sen vad AW skriver på olika forum är för mig ointressant. Men det verkar ju ha satt futt på er som älskar att hata AW, drevet går liksom.
    Drevet?

    Scientologerna är en känd sekt som är väldigt otäck, men det rör dig alltås inte i ryggen att delar av barnaboken är deras?
  • SaramedM

    kristina41 skrev 2009-02-15 20:44:57 följande:


    Jodå du har rätt, Anna fick tillbaka rättigheterna till sin bok förra året så nu kan inget stoppa henne. Världen kommer att bli full av lyckliga glada barnaboksbarn som är utvilade och känner sig behövda i sina respektive familjer. Snart kommer barnaboken på engelska "for the love children" och den kommer att ta de engelskspråkiga länderna med storm.
    Jag tror att kopplingen med scientologerna inte kommer att ses på med blida ögon utomlands

    DU har fortfarande ingen åsikt om det sambandet?
  • SaramedM

    Impertiff skrev 2009-02-15 21:08:38 följande:


    MuminMy skrev 2009-02-15 20:58:09 följande:
    Det är mycket möjligt... eller inte... den som lever får se!
    Vad anser du om de här kopplingen?

    Om det var någon jag höll högt hade jag varit väldigt upprörd om det sen kommit fram att den personen hade kopplingar till dennna sekt
  • SaramedM

    Hurvida du skulle ge ditt barn tex melatonin har du INGEN aning om förrän du sitter i det läget

    NPF har hon en skrämmande syn på, hon kallar ju tex de som ger sina barn med adhd mediciner för att de drogar sina barn
    pompes pappa skrev 2009-02-15 22:14:30 följande:


    Kan inte någon ta diskussionen med Anna själv?Jag är Aw- inspirerad och har tagit till mig råd som rutiner/social delaktighet/fritt utforskande av hemmet/jag fyar aldrig mina barn osv. sen så har jag inte köpt hennes sömnmetod. Anna wahlgren är mkt mer än hennes sömnmetoder.... Hennes samröre med scientologin har jag inte fördjupat mig i. Inte heller har jag fördjupat mig i hennes artiklar rörande NSP.Jag vet att hon är negativt inställd till att spädbarn "normala" spädbarn får sömnmedicin. Det är jag också, skulle inte ta sömnmedicin själv och därmed inte ge det till mina barn heller. Den enda erfarenhet jag har av scientologi-kyrkan är att en vän till mig gick en behandling där för sitt narkotikamissbruk och den behandlingen var helt värdelös.
Svar på tråden Anna Wahlgren och Scientologikyrkan?