• LykkeLee

    Vad är det för "krterier" som gäller för att soc ska ta ens barn ?

    Mina tonåringar strular till det hela tiden och jag är så himla rädd att soc ska tycka att jag brister som förälder och ta mina barn ifrån mig. Jag har efter en depression dessutom inte orkat hålla städat hemma så skulle dom göra ett hembesök så skulle dom kanske tycka att jag har förstökigt. Jag har inte smutsigt, men stökigt. Vårt hem utgör alltså inte en hälsofara.
    Vår ekonomi tillåter inte ett större boende än vad vi har idag, så det är bara de två största (tonåringarna) som har egna rum, annars delar barnen två och två och vi vuxna sover i vardagsrummet. Är det ett krav att barnen ska ha egna rum?

    Finns det "kriterier" eller regler för när soc tar barnen? Man läser ju skräckexempel och skulle soc ta mina barn så vet jag med all säkerhet att då är mitt liv slut. Då orkar jag inte leva mer. Dom är anledningen till att jag kliver upp på morgonen och min största glädje i livet.

  • Svar på tråden Vad är det för "krterier" som gäller för att soc ska ta ens barn ?
  • Queen70

    mmm...eller hur.

    enda gången det kan komma som en blixt från en klar himmel är om det inkommit en akut anmälan om mycket allvarliga övergrepp som misshandel eller sexuellt utnyttjande eller vanvård av bebisar, där man bedömer att barnet måste tas ur miljön omedelbart tills man kan kontrollera om det finns nån substans i anmälan. I såna fall kan man inte riskera nåt utan tar det säkra före det osäkra, men även i såna fall brukar nån av förädrarna erbjudas att placeras på utredningshem tillsammans med barnet.


    Anonym skrev 2009-05-16 01:58:59 följande:
    Jaha, det hände mig, från en dag till en annan så förändrades hela mitt liv utan att jag hade en aning.
  • Queen70

    Du ska inte lyssna på skräckhistorier. Soc är inga monster som tar barn utan anledning. Det du har beskrivit låter inte alls som en anledning till LVu.


    LykkeLee skrev 2009-05-18 01:14:53 följande:
    Ni ser ju.. en del säger att soc är monster som tar deras barn, sätter dom i utredningshem och ens liv blir förstört. På några sekunder är det värre än det någonsin varit. Det är ju DET jag är livrädd för!! Andra säger att dom är räddande änglar.. men vågar jag ta risken?? Visst är det väl hemskt att man inte ska våga säka hjälp? Jag är ingen dålig mamma. Ingenting fattas mina barn och jag får ständigt beröm för mina fina barn från dagis och skola.. men jag skulle vilja ha lite hjälp bara... men det kanske är det dummaste jag gör.. åh jag orkar snart inte mer...
  • Anonym
    LykkeLee skrev 2009-05-18 01:25:23 följande:
    Åhhh.. fy fan vad hemskt!! Vilken mardröm!! Vad sökte du hjälp för då? Vad hade du för problem??
    Kan inte skriva det här för då kan jag inte vara anonym.
    Det är mycket som har gjorts fel i mitt ärende och mycket konstiga saker om jag fortfarande väntar på svar varför det har gjorts si och så, men ingen vill stå som skyldig, man svartmålas tyvärr som mamma och har alltid ett dåligt utgångsläge.
  • Anonym
    Queen70 skrev 2009-05-18 01:30:10 följande:
    mmm...eller hur.enda gången det kan komma som en blixt från en klar himmel är om det inkommit en akut anmälan om mycket allvarliga övergrepp som misshandel eller sexuellt utnyttjande eller vanvård av bebisar, där man bedömer att barnet måste tas ur miljön omedelbart tills man kan kontrollera om det finns nån substans i anmälan. I såna fall kan man inte riskera nåt utan tar det säkra före det osäkra, men även i såna fall brukar nån av förädrarna erbjudas att placeras på utredningshem tillsammans med barnet.
    Okej alla andra kanske erbjuds det, men inte jag trots att JAG föreslog det. Dem togs ifrån mig, dem väntade dock till ett bättre läge att ingripa förresten när ena vårdnadshavaren inte fanns närvarande i hemmet utan fick sig en trevlig överraskning lagom till helgen.
  • Anonym
    Queen70 skrev 2009-05-18 01:31:17 följande:
    Du ska inte lyssna på skräckhistorier. Soc är inga monster som tar barn utan anledning. Det du har beskrivit låter inte alls som en anledning till LVu.
    Min historia är inte påhittade utan helt verklighetsbaserad, lever i den just nu.
  • LykkeLee
    Queen70 skrev 2009-05-18 01:31:17 följande:
    Du ska inte lyssna på skräckhistorier. Soc är inga monster som tar barn utan anledning. Det du har beskrivit låter inte alls som en anledning till LVu.
    Men törs man ta risken..?? Alltså.. jag har ju aldrig fått kritik för hur jag är som förälder från skola eller dagis eller från någon myndighet egentligen.. men tänk OM...
  • Zaria

    Om du behöver hjälp skulle du ju kunna ringa som anonym till soc och kolla vad de har att erbjuda innan du säger vem du är.

  • Queen70

    Ja det törs du. Socialtjänsten är till för det.

    man omhändertar inte barn utan anledning, däremot är det ofta så att de fallen att det går så långt, så beror det just på att föräldrarna inte har en insikt om sina problem och inte förstår att de behöver hjälp. Således ligger de i sakens natur att de tror att socialtjänsten omhändertagit barnen utan anledning.


    LykkeLee skrev 2009-05-18 01:49:24 följande:
    Men törs man ta risken..?? Alltså.. jag har ju aldrig fått kritik för hur jag är som förälder från skola eller dagis eller från någon myndighet egentligen.. men tänk OM...
  • Anonym
    Queen70 skrev 2009-05-18 02:00:14 följande:
    Ja det törs du. Socialtjänsten är till för det.man omhändertar inte barn utan anledning, däremot är det ofta så att de fallen att det går så långt, så beror det just på att föräldrarna inte har en insikt om sina problem och inte förstår att de behöver hjälp. Således ligger de i sakens natur att de tror att socialtjänsten omhändertagit barnen utan anledning.
    Då måste jag fråga dig. Om soc gör en utredning som lämnas utan åtgärd som inte framkommer att föräldrarna brister i sin omsorg om barnen så är det väl ändå märkligt att de fortsätter att se på en och utmåla en som störd och oförmögen att ta hand om sitt barn och att fortsätta skydda barnen från deras ena vårdnadshavare genom sekretess och dylikt.

    Vill höra din syn på saken, Queen70.
  • FrökenCarlsson

    Självklart vågar du be om hjälp, det är allvarlig misskötesel av barnen som kan leda till att dom blir omhändertagna.. O ett stökigt hem är inte vanvård, tänk själv hur många föräldrar som skulle bli av med barnen i sf.. Det brukar finnas en grupp inom soc, brukar kallas Råd o stöd eller Stödgruppen eller så.. Där kan man bara ringa o prata utan att det blir någon utredning.. Lycka till!

Svar på tråden Vad är det för "krterier" som gäller för att soc ska ta ens barn ?