• Svar på tråden Anhöriga till vuxna med ADHD 4
  • nano

    ADD-son: Usch, vilka tråkiga och dåliga förslag! Förstår verkligen att du inte vill skicka din son till ett hem för krimminella! Vet en bekant vars son (med adhd+trasslig bakgrund) bor på något hem men jag vet inte vart, hur det är eller om han började glida åt det krimminella hållet. Ända jag vet är att det verar vara bra för honom men jag har inte hört nåt av mamman på länge (bara ytligt bekant). Det låter ju inte som ett bra alternativ för din son iaf

    Hoppas ni kan få en bra utreding nu iaf.

  • politikern

    ADD-son: de boenden jag hört talas om här i vårt samhälle är boendestöd inom socialpsykiatrin. Det är alltså på ngt sätt kopplat till LSS, soc och psykiatrin.
    Vet inte om det är nån hjälp på vägen. Vet iten riktigt hur man kommer dit men soc borde ju veta nåt om detta. Här är det inte några kriminella utan männsikor med olika typer av neuropsykiatriska funktionshinder som bor. Ex personer med svår ADHD, ADD, Asperger, Tourettes och liknande. Ibland i kombinatin med alkoholproblem men då har ju det problemet med diagnosen att göra på ngt sätt.

  • Anonym (ADD-son)

    Då vi blev utredda av sociala sist så ledde det inte till någonting!!!
    Vi var kapabla att ta hand om sonen och inga åtgärder alls förutom att sonen skulle fortsätta prata md kontakten på soc. Vilket han bara gjorde ett fåtal gånger.
    Han på soc sa igår att det inte ledde till någonting och att sonen inte visat nått vidare intresse i att träffas. Nähäää??? Jag frågade då honom hur han kan säga att det inte ledde till någonting. Jo visst kunde han fortsätta träffa min son, men han tyckte att det är BUP som ska ta hand om honom och att dom och sociala ska hjälpa mig att få tillbaka moderkänslorna/orken.
    Min son visar inget intresse att träffa någon vuxen, han vill vara självständig och bara vara med kompisar dygnet runt...tex. familje middagar och åka och hälsa på mormor är INTE lockande för 5 öre.
    Det var efter den utredningen jag kontaktade BUP och här står vi nu
    Jag tycker inte alls att vi skulle bli hjälpta av ännu en utredning. Jag hade samma känslor då och dom kommer och går!
    Hur länge ska man orka bry sig?? Försöka stjälpa upp honom och styra honom åt rätt håll då han ALLTID drar åt ett annat håll och har alltid gjort.
    Det är ju inte så att man bara behöver säga till 1 gång åt honom (vad det nu än gäller) utan det blir tjat och munhugg och skrik och slå i väggar och springa ut ur huset.
    Jag som såg fram emot att få hjälp av sociala...nu vet jag inte längre!
    En utredning tar 3 månader och som sagt var...sist ledde den inte till någonting.
    Det känns så surt att vi ska behöva gå igenom detta igen. Min sambo sa igår att det vet han inte om han ställer upp på!

  • Anonym (ADD-son)
    politikern skrev 2009-09-04 10:34:04 följande:
    ADD-son: de boenden jag hört talas om här i vårt samhälle är boendestöd inom socialpsykiatrin. Det är alltså på ngt sätt kopplat till LSS, soc och psykiatrin. Vet inte om det är nån hjälp på vägen. Vet iten riktigt hur man kommer dit men soc borde ju veta nåt om detta. Här är det inte några kriminella utan männsikor med olika typer av neuropsykiatriska funktionshinder som bor. Ex personer med svår ADHD, ADD, Asperger, Tourettes och liknande. Ibland i kombinatin med alkoholproblem men då har ju det problemet med diagnosen att göra på ngt sätt.
    Ja, det var ju nått sånt boende jag trodde fanns.
    Jag vill inte att han ska bo där permanent, men att lära sig vissa saker för här hemma så struntar han i allt.
    Igår så frågade jag honom(på msn) vilken tid han skulle komma hem och han sa 23.30, han kom inte hem alls
    Vad spelar det för roll ? Ska jag ens försöka sätta regler som han konstant bryter?
    Konsikvensen blir att jag bli besviken och han misslyckas.
  • politikern

    ADD-son: Har nog missat hur gammal din son är, det boendet jag pratar om riktar sig till vuxna och det är liksom ett permanent boende precis på samma sätt som andra funktionshindrade kan bo i andra typer av boende. Men en egen lght och stöd om man vill och behöver.

  • Anonym (18 årings mamma)

    Morgonens FYND:
    Golvet nedsmetat med mascara, ca 10 utdragna klumpar
    Plattången fortfarande i efter avfärd(har ej termostat i sig men timer som den inte satt i i eluttaget!)
    Nedblodat badrumsgolv
    Foundation på alla skåp i badrummet samt dörrar och vid toapappret
    Nedblodad badrock, ska lägga i tvätten känner för säkerhetskull i fickan:fynd en handfull halvruttna vindruvor, skruttar ligger på golvet framför datorn
    Nedblodade handdukar
    I kylskåpet öppnat pålägg ej tillbaka satt lock
    Hela bordet fullt i oboy rester
    Ny mjölkliter öppnad, nästan omöjligt att hälla ur mer

    Vi får se vad vi hittar mer, tur att dagen är lång....

  • Anonym (ADD-son)

    OJ vad jag känner igen mig!!
    Jag hittar alltid fynd efter sonen..
    Man kan bli GALEN på vissa fynd!!
    Jag trodde inte det var någon fler som hade det så här.
    Då jag beskrivit detta för han på soc så har jag känt mig så "pedant" och överkänslig och inte alls fått nått gehör för att det kan va jobbigt att ha det så här.
    Vad gör du en sån här dag?
    Får hon plocka upp själv eller höra om dina fynd?
    Oftast så kommer min son undan med detta för att det går inte att lämna fynden framme och så orkar jag inte hålla på att tjafsa om såna här saker även om mitt inre SKRIKER av frustration då man ser fynd efter fynd.
    Jag kan påpeka såna här saker för honom ibland, men oftast så berättar jag för karl´n vad jag hittat så har jag iallafall fått säga det högt och fått lite respons på att det är ju inte klokt och suck pust...

  • Anonym (18 årings mamma)

    Dessa saker är ingen idé att dra upp det blir ett haveri utan dess like. Hon kommer spåra ur totalt hur jag än framlägger det. Däremot kommer jag bara säga att det blir väl ingen dator förrän du hyfsat till det "vanliga" stöket i rummet, då kommer skura bort mascara ingå. Detta med foundation i allmänna utrymmen har jag dragit upp nog, men det går inte in. Hon tar alltså händerna fulla och tar i ansiktet men kan inte få in att efter det måste man tvätta händerna. Nu har jag slutat sköta hennes tvätt ställt in en korg och går och lägger över från vår korg till hennes. Kan väl bara nämna att den är överfull och att jag såg hon rotade fram något lortigt att ta på sig i morse. Klädsel i dag-Tights lortigagenomskinliga med hål, kort t shirt så man såg hela rumpan jag såg exakt vilka trosor hon hade. Jag påpekar men hon kan inte ta in. Det gör ont i en för nog måste de på skolan titta snett eller är alla stöpta i samma form, nej så illa kan det inte vara
    Så svaret är ja jag rättar till efter morognen. Står inte ut heller och måste skona resten av familjen för hon lär väl inte dyka upp förrän vid 1900

  • Anonym (ADD-son)

    Han på soc sa att vi skulle strunta i att påminna honom om att duscha och att ta eget ansvar för vissa saker. Det var väll egentligen efter den utredningen (1 1/2 år sedan) jag började inse att jag inte kan stjälpa upp honom åt alla håll.
    Samtidigt som mitt liv blev lite lättare så gick det ännu mera utför för sonen.
    Vi visste ju inte då att han hade ADD.
    Det blev färre konflikter och mycket mindre tjat men sonen tog sig mera friheter oxå och nu är han ju helt "laglös" här hemma.
    Fast i förrgår kväll så snackade jag med honom och förklarade att vi inte vill att han ska flytta men om han inte rättar sig efter våra regler så måste det bli åtgärder.
    Att det inte är jag och karl´n som bestämmer vad det blirför konsikvenser, men så här kan vi inte ha det!!

Svar på tråden Anhöriga till vuxna med ADHD 4