• Maria123

    Våra mirakel är här!!! Vi snackar vidare...del 3

    Här kommer nya tråden!
    Vi som hängt här innan är:

    FÖDDA:
    081108 EmmySvensson TWINS-pojkar (BF 13/12)
    081127 Fiji: pojke (BF 17/12)
    081128 Focy: Flicka (BF 30/11)
    081202 Kråkan Krax: Pojke (BF 2/12)
    081205 Glenda Glad: Pojke (BF 18/12)
    081206 Anneque: Flicka (BF 1/12)
    081208 Väntan77: Flicka (BF1/12)
    081210 LindaBell: Flicka (BF 5/12)
    081212 Kaka: Flicka (BF 19/12)
    081212 Vreni: Flicka (BF 11/12)
    081214 Earth Angel: Flicka (BF 10/12)
    081216 underbara jag: pojke (BF 5/12)
    081218 Projekt Agda: pojke (BF 18/12)
    081223 Kransen: Pojke (BF 23/12)
    081224 VeraVera: Flicka (Bf 24/12)
    081227 dallas : Flicka (BF 2/1-09)
    081229 Maria123: Flicka (BF 26/12)
    081230 Fru Stjärnfall: Pojke (BF 081225)

    Den tidigare tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-285/m42882474.html

  • Svar på tråden Våra mirakel är här!!! Vi snackar vidare...del 3
  • Roxter

    Kråkan: Hahahahihi ojoj vilket fnitter jag nästan kvävde här i soffan! Skönt att inte alla inlägg här på FL är så politiskt korrekta, att man faktiskt får säga att ens älskling sov som en r#v Sen så stämde det ju så otroligt in på min lilla darling, äntligen tror jag (peppar peppar) att det börjar ge med sig men man ska nog aldrig säga aldrig.

    En annan sak (men på tal om samma inlägg). Förra graviditeten fick man njuta av ett par svullna boobs, men det är som att de efter amningen lixom inte orkar fluffa till sig ens lite grann. Snacka om snuvad på lite av konfekten!

  • kråkan krax

    Projekt Agda: Ja visst får man kalla dem för r#v, bara man gör det av kärlek och med glimten i ögat.
    Ja brösten är long gone.... de har haft sina glansdagar, men platsar tyvärr inte på röda mattan längre Men vad gör det, vi har ju våra prinsa och prinsessor

    Nä nu ska jag packa, kikade snabbt in medan jag åt frukost. Man får passa på, Hubert sover sitt första morgonpass.

    hej!


    Mamma till Hubert
  • Fru Stjärnfall

    Kråkan krax: Vet inte om det blir billigare men nog tror jag det. Om de äter två stora burkar mat per dag + två fruktpuréer så är det cirka 40 kronor per dag, nog tror jag man får mer mat för de pengarna om man gör egen?  Fast jag har också tänkt tanken, det är ju en del jobb med att göra egen mat och frågan är om det är värt det rent tidsmässigt?

    Vi gör maten själva men köper fruktpuréer. Vide gillar dem bättre än färsk frukt. Men vi får se sen om vi orkar fortsätta när jag börjar jobba, nu är vi ju hemma båda två och då finns det ju massor med mer tid.

    Jag tycker definitivt inte att man ska skämmas för att man ger köpt burkmat!

    Ha en trevlig semester! :)

  • Roxter

    Vi har helt klart haft the best night ever!!!! Wohooo!!!!!

    Igår var vi på grönan och körde 5-kamp. Theo hade massa roligt att titta på och han verkade trivas. Däremot kände jag mig lite dum att vi inte hade något hörselskydd till honom, jag tyckte att det var lite väl hög ljudnivå stundtals. Han själv verkade inte störas egentligen, han somnade vid halv 9 precis som han brukar, däremot så vaknade han efter nån timme och var vaken kanske en timme då. Egentligen gör han så hemma också ibland, men jag hörselkåpor hade ändå känts som en bra idé. Hemma igen strax efter 11 med en sååå glad och charmig liten kille! Jag trodde han skulle vara helt slut efter kvällen (vilket han iofs kanske var oxå) men han ägnade en stund åt att sitta och garva och flina upp sig så pass att vi alla satt i köket helt söndercharmade

    Sen till det bästa! Han vaknade vid 4-5 rycket, fick nappen och somnade om. 1 gång på hela natten!!! Helt otroligt! Sen vid tjugo i 7 vaknade han och fick flaska och då tog jag in honom till oss. Han låg och pysslade och lekte så förnöjt hur länge som helst så Patrik sov vidare och jag låg och vilade hur mysigt som helst och fixade lite med plutten. Klockan var säkert halv 10 när vi masade oss ur sängen. Helt otroligt! Hoppas att det är början på en ny tid och att det kan bli lite mindre spring på nätterna. Nog för att jag behöver motion, men det ägnar jag hellre dagarna åt att ignorera

  • Focy

    Hallå!
    Har jobbat i en vecka nu och det har varit så roligt! Nu är jag klar med det projektet så nu går jag tillbaka till mammaledig igen! Har längtat efter Elina så otroligt mycket har bara träffat henne en timme på morgonen sen kommit hem när hon somnat. Under vecka jag jobbat har hon börjat krypa, sätta sig upp själv och ställa sig!!! Hon är livsfarlig, jag kommer få sätta hjälm på henne för hon har inte balansen att stå. Men visst är det lite retligt att jag är med henne jämt och den veckan jag ska jobba så händer allt det här utan mig..Hon blir 8 månader snart vet inte hur mycket hon väger eller längd. Hon är ganska liten.

    Hon säger även mamma, pappa, titta, där och hej när hon vinkar. Däremot har hon sedan några dagar tillbaka varit omöjlig att lägga på kvällen. Hon rullar bara runt och sätter sig och till sist ställer sig, det slutar med att man får hålla henne i famnen för att slappna av. Hoppas det ger sig, E äter en gång per natt så det är ju skönt.

    Är det någon som börjar jobba snart? Jag tror jag ska vara hemma tills hon är 1 år sen får pappa ta över.

  • Glenda Glad

    Focy: Jag har på sätt och vis börjat jobba. Jag jobbar 1 dag per vecka. Det fungerar jättebra faktiskt och vi kommer nog att fortsätta med det ett bra tag till.

    P har också börjat krypa denna veckan. Han har blivit ganska snabb på bara de sista dagarna. Han sätter sig också upp och sitter och leker ibland. Däremot har han inte kommit på hur han ska ställa sig upp. När han kryper så försöker han ibland gå på fötterna istället för knäna. Ser ganska kul ut.

    Talet har han inte alls kommit igång med. Det känns lågt kvar tills han säger några ord alls. Han mest jollrar och väser.

    Han har fått ganska ont i magen det senaste. Han har fortfarande inte fått några tänder, så kanske är det tänderna som är på gång. Så de senaste 3 nätterna har varit ganska jobbiga.

    Vi ska till London på semester i nästa vecka. Det känns som en rejäl utmaning att åka tunnelbana med vagn och bebisen

  • Roxter

    Focy: Vad retrligt att det hände så mycket just den veckan!! Theo kryper inte än och säger inte mer än "bababababa" och gör pruttljud. Däremot ser det ut som att två tänder kommer att kika fram om inte allt för lång tid.

    MEN! I morse blev jag världens stoltaste moster "in law" för första gången! En liten liten flicka kom till världen, sååå söt! Kom precis hem från ett besök på BB. Känns så konstigt att man själv var där för inte så länge sen, helt plöstligt känns BB-tiden som ett långt avlägset paradis. Myspys

  • Fru Stjärnfall

    Vad roligt att läsa om alla framsteg!

    Vide blir 7 månader om 4 dagar och ålar runt i lägenheten som en liten blixt, han verkar inte ha några större planer på att krypa. Ibland när han ligger i sängen kör han dock ner huvudet i madrassen och lyfter upp hela kroppen.

    I går vinkade han för första gången och i dag när vi var på Skansen klappade han händerna flera gånger! Så duktig så hjärtat smälter.

    Han sover fortfarande bra, 11 timmar utan uppvak.

  • Maria123

    Nathalie fyller 7 månader på onsdag och är mer inne på grejen att rulla runt fortfarande så hon kan förflytta sig på den platsen hon läggs i så att säga. Kör runt och svänger på stället, hihi. Är inte speciellt intresserad av att förflytta sig än, vill helst bara stå och gå med hjälp av mamma eller pappa eller några andra händer i närheten.
    Tjöter för fullt men inget begripligt. Ska bli intressant att se hur mycket som händer nu när jag börjar jobba om en vecka. Då tar min man över och ska vara hema i ca 7-8 månader. Hoppas hon gör sina framsteg på helgen.

  • Kransen

    Nu har vi varit på Öland en vecka och Erik charmade alla, han var såå snäll och sov bättre än hemma. Lite jobbigt med bilresan hem, men det är ju bara att stanna ofta.

    I förrgår fick han sin första tand. Misstänkte att något var på g för han blev så snorig. Den bredvid är också på gång.

    Han vill absolut inte röra sig. Vänder på sig men oftast bara åt ett håll (rygg tilll mage). Däremot älskar han att springa runt i gåstolen och börjar få upp bra tempo i den. Han säger mammam och papppap och lambla (lampa)
    Han kan också vinka men han vet inte riktigt när man ska göra det än.

    Nehä, nu vill han ha uppmärksamhet. Bye bye

Svar på tråden Våra mirakel är här!!! Vi snackar vidare...del 3