• Maria123

    Våra mirakel är här!!! Vi snackar vidare...del 3

    Här kommer nya tråden!
    Vi som hängt här innan är:

    FÖDDA:
    081108 EmmySvensson TWINS-pojkar (BF 13/12)
    081127 Fiji: pojke (BF 17/12)
    081128 Focy: Flicka (BF 30/11)
    081202 Kråkan Krax: Pojke (BF 2/12)
    081205 Glenda Glad: Pojke (BF 18/12)
    081206 Anneque: Flicka (BF 1/12)
    081208 Väntan77: Flicka (BF1/12)
    081210 LindaBell: Flicka (BF 5/12)
    081212 Kaka: Flicka (BF 19/12)
    081212 Vreni: Flicka (BF 11/12)
    081214 Earth Angel: Flicka (BF 10/12)
    081216 underbara jag: pojke (BF 5/12)
    081218 Projekt Agda: pojke (BF 18/12)
    081223 Kransen: Pojke (BF 23/12)
    081224 VeraVera: Flicka (Bf 24/12)
    081227 dallas : Flicka (BF 2/1-09)
    081229 Maria123: Flicka (BF 26/12)
    081230 Fru Stjärnfall: Pojke (BF 081225)

    Den tidigare tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-285/m42882474.html

  • Svar på tråden Våra mirakel är här!!! Vi snackar vidare...del 3
  • dallas

    oj, jaha det är här ni är!
    det är så mkt annat att göra på datorn när man väl har lite tid över så FL får lida lite

  • dallas

    Läste precis ikapp

    Säger oxå oops vad gäller målning...vi flyttade ju in så fort dom hade målat färdigt och sen målade sambon det sista när vi flyttat in, typ vårat sovrum (som vi alla sover i) och även matsal(vi har öppen planlösning.) Vi har fortfarande inga innedörrar heller och nu är sambon iväg 2 veckor och jobbar.

    Är fortfarande helkass på vad gäller mat/smakisar, när går man liksom över till portioner egentligen?

    Alexandra äter ersättning el bröstmjölk tidigt på morgonen, sen blir det lite gröt (en sån där smakportion på Sempersförpackning) Tycker att det är ganska mycket med 3/4 dl vatten som smakis... Sen får hon ersättning efter om hon orkar, ibland äter hon det och ibland inte. Sen blir det några skedar puré- jag är lat och kör med burkmat. Provar runt lite olika saker. det senaste är kalops. sen blir det ersättning och kör sedan ca 2 veckor tebaks med välling framåt kvällen, ibland ammar jag innan läggdags eller nja, ammar till sömns...*skäms på mig*

    Men ikväll har jag faktiskt lyckas få henne att somna i sin egna säng! Jippi!(Det är sambon som brukar fixa det annars, jag är så blödignär hon skriker)
    Hon vaknar jämt när hon vänder sig om i sömnen, så då hamnar hon med mig i våran säng ändå.
    (skitjobbigt, för det gör hon i våran säng oxå så jag hoppas hon snart vänjer sig vid sin egna säng så man kan få sova en hel natt utan små störningar)

  • Resande
    Dallas grattis till somna i egen säng!! Vi hade sånt strul med N som vägrade somna så dryga veckan sen började vi med samma sak. Första kvällen skrek han 15 min (jag gick in med jämna mellanrum men tog aldrig upp honom) och sen har det gått efter 5 min gnäll resten av tiden. Igår somnade han utan ett pip på eftermiddagen men på kvällen "grät" han i två minuter men somnade när jag gick in och klappade lite på ryggen. Han gråter inte ens på rikitgt utan gnäller mest för att han behöver sova och kanske missar något kul.  
    A kan säkert få i sig mer mat nu när hon börjar bli äldre och därmed mindre ersättning. Jag tycker det är jätte skönt att N äter för det är så mysigt att han kan vara med när vi käkar lunch, middag och fikar med folk.
  • Kransen

    I går var jag till BVC med Erik han är nu 6 mån och 3 veckor. Han vägde 8330 g och var 69,5 cm lång, tror inte det stämmer för så lång var han vid 5 månader och han har vuxit ur en del kläder. Var iof en annan sköterska så de kanske drar i han olika mkt.

    På söndag drar vi på vår första semester med Erik, det blir till Öland i 5 dgr, får se vad han gillar att åka bil länge.

  • Resande
    Kransen håller med dig om att de verkar mäta olika. Vi var på BVC förra veckan eller veckan innan dess och då var N 71 cm och vägde 10.7 kg. Vi tycker han verkar längre men men... Hoppas ni får en skön semester på Öland!
    Inatt fick Noah sova i eget rum för första gången. De senaste veckorna har varit hemska med uppvak varje halvtimma ungefär så jag höll på att bli knäpp av sömnbrist. I natt sov han 19.30-23, ammades lite och somnade om. Sen vaknade han 1.30, 3.30, 4.45 för amning/snuttande och vid 5 bytte jag blöja och lät honom komma till vår säng. Då sov han till 7 så det börjar bli något bättre även om det fortf är illa förståss. Det var jätte jobbigt att somna utan honom brevid sig! Får se hur det går de närmaste nätterna, jag tänkte försöka ta bort några amningar och låta honom somna själv men ett steg i taget.
    Vi har också semester inbokat så jag kommer nog inte synas till så mycket den närmaste tiden. Först ska vi till Åland i 3 dagar, sen blir det västkusten i ett par veckor, därefter är vi hemma i Stockholm i två veckor innan nästa resa till Australien och Thailand i dryga 5 veckor. Hoppas alla har det bra med sina små. Kram!! 
  • Roxter

    Fiji: Oj, vilken trevlig semester ni verkar ha inbokat!

    Theo har oxå börjat sova i eget rum nu, men jag tycker att han sover så oroligt. Det började vid 6 mån och har inte riktigt blivit som vanligt igen. Vi är väl uppe en 4-5 ggr per natt och ofta har han hunnit bli riktigt ledsen och måste tröstas till sömns igen. Men han käkar inte förrän vid 5-6 tiden så det e ju skönt iaf.

  • Kaka

    Även här hade vi en period vid 6 månader med amning/snutt i tid och otid men det verkar ha vänt....peppar, peppar....så nu har jag fått tre nätter 22-07 och det är sååååå skönt. Kan kanske bero på att jag slutat vända M om. Hon rullar ju runt själv strax efter jag lagt henne på rygg ändå så nu får hon sova på mage. Maten börjar funka lite bättre nu när vi lämnat 4 månaders burkarna och gått över till 6 månaders. Favvis är fiskburkarna (rödspätta el. lax)

  • kråkan krax

    Fru S: Tack

    Nu har även jag läst ikapp. Så himla kul att läsa hur alla bebisar utvecklas och växer.

    Lite om Hubbe: Han är 7 1/2 månad, vet inte vad han väger eller hur lång han är, var ett tag sen vi vägde och mätte. Han var riktigt fet ett tag men har smalnat av lite. Tror att det beror på att han är så grymt aktiv och bränner mycket av det han äter. Han ålar i hela lägenheten, välter ut krukor, kryper in i dushen när jag duschar en riktig buse. Det roligaste han vet är att träna att gå, vi håller och han stapplar fram.
    De första 6 månaderna sov han som en r#v och hade uppvak varannan timma eller varje... men sen vi flyttade in honom i eget rum och slutade med nattamningen så sover han som en prins. Somnar 20.00 och vaknar mellan 05.00-06.00 utan uppvak (?????) konstigt jag vet... tror att vi störde honom faktiskt.
    Han äter två mål mat och två mål gröt om dagen. Däremellan ammar jag det lilla som jag kan vrida ur mina taxöron.
    Min man säger att det inte spelar någon roll ekonomiskt om man lagar egen barnmat eller om man köper. Vad säger ni som lagar egen, är det billigare? Vi köper bara {#lang_emotions_embarassed}

    Imorgon åker vi på stugsemester i en vecka, ska bli skönt att åka från storstan till skogen

    Kram på er alla, och njut av de små härliga liven vi fått till


    Mamma till Hubert
Svar på tråden Våra mirakel är här!!! Vi snackar vidare...del 3