• 060810

    Epilepsitråden 9

    Hej vänner.
    Jag har lite frågor till er.
    Läkaren skriver så här om Mino i journalen:
    Reser sig upprepade gånger, snubblar lätt men går utan hälta med armarna upp som vi osäker gång. Ingen asymmetri. Vad menar hon med osäker gång? Att han efter snart 2 månader inte går säkert utan stöd?

    Sen står det:
    Diagnos: G409, Epilepsi, ospecificerad

    Även en del klag på hans vikt... Säger att den inte beror på medicinen utan att han äter för mycket välling... *trist att höra sånt* Verkar på dem som att jag övergöder ungen.. Men han äter inte mycket på dagen och hans kvällsvälling går inte att ta bort, hallå Izabelle får med välling på kvällen...!
    Sen ska vi till bvc-psykolog för att kolla utvecklingen.
    Vad tror ni de gör där? Jag har bara så negativ erfarenhet av bvc-psykolog då de gjorde mitt liv till ett helvete när jag gick där sist när Izabelle var liten... Vill inte att det ska hända igen direkt...

  • 060810

    AnnaSC:
    Funderar på om det är förkylningsastma han har? Mina ungar har det och de hostar tills de kräks på nätterna och är slemmiga som in i tusan.
    Du borde ju få något som kan hjälpa Axel. Vi har Pulmicort och Airomir hemma när de är sjuka.

  • 060810

    Grattis till anfallsfritt i 2 veckor!! :) men resten kan man ju inte hurra för direkt... klart du ska ha dina barn hos dig med, det är ju din rätt och sen om det kanske krävs lite extra hjälp och så så ska du ha det.
    Tänker ofta på dig och hoppas du har det bra.
    Skönt att läsa ett inlägg från dig.
    Kram

  • 060810

    Ja ta upp det med bvc och får du inget gehör så åk in akut på natten när han hostar så, även om han mår bättre när ni kommer fram (som mina barn oftast verkar göra då man varit ute lite och så) så ska de kolla honom. Var i Lund de hittade Minos astma och även Izabelle fick mycket hjälp i Lund för sina problem.
    Csk, lyssnade inte som vanligt.

  • 060810

    Men Mopsan då!! Jag som skulle gratta till dagen igår! Men gör nog det ändå!
    Usch och fy för så jäkla många gm!! BLÄ!!!

    Tack för era uppmuntrande svar. :)
    Mino sover mycket bättre nu sen han fick Ataraxen. Vaknar till någon enstaka gång per natt, men INGET skrikande nu de senaste nätterna och jag är GLAD! :) *men sjukt trött för nu försöker min kropp få sova*
    Jag ska prata direkt med psykologen och berätta hur jag upplevde det förra gången för då vart det en katastrof. Inte ens psykologen såg att jag led av en förslossningsdepresssion (som jag fick efter Izabelle som är född juli 06) som inte slutade förrän MINO var född (född mars 08) och jag började med antidepp när han var 10 månader ungefär. Så det tog 2½ år att bli fri från den (fick ingen hjälp för ingen fattade något). Så jag är rätt bränd vad det gäller psykologer men jag ska ge det en chans för nu handlar det om Mino och inte om mig.
    Sjukgymnast träffade vi innan pga han hade torticollis (stavning? men är snett huvud, nacke) och sen blev det pga hans motorik och att han inte lyckades vända sig förrän han var 8 månader gammal. Men när vi sågs i juni så avslutade de sammarbetet med sjukgymnasten för att han var så duktig nu och det inte behövdes längre.
    Men ska fundera på att ringa henne igen och se om hon inte kan titta på honom igen och se vad hon tycker särskillt om gången för det känns lagom kul att han inte går stadigt efter 2 månader... Men det är väl som med allt annat, det kommer när det kommer..
    Får se vad bvc säger på tisdag. Enligt bvc boken så hade han endast gått upp 400 gram sen i mitten på juli och det tycker jag då är positivt trots all hans välling han fått!! Så klagar inte bvc (då blir det fest) så tänker jag släppa det totalt. Han mår ju "bra" ändå liksom. Svårt ibland att veta med den här lille herrn, men jag upplever att han mår bra. Och så glad som han är nu har jag inte sett honom på flera månader! :) Han är så glad på dagis och de har inga problem längre med honom där. :) På fredag är det möte med rektorn och hon som utvärderat Mino på dagis!! Håll tummarna för att det går bra och att han får sin resurs som jag önskar. Det är mest för talet jag önskar det och för att han ska lära sig tecken så fort som möjligt.

  • 060810

    Jag skulle inte skrivit något om att sömnen var bättre här, för natten har varit SKIT!!
    Minofis vaknade vid 00-01.30 och sen behagade han bestämma sig för att det var morgon kl 04.30! Jag är dundertrött idag och trots vila så fungerar inte min kropp och knopp alls idag...
    Han var ledsen första gången han vaknade och sen var han bara klarvaken när han vaknade vid 4.30..
    BLÄ för denna natten, men vi stryker ett streck över den och hoppas på att nästa natt blir bättre.
    Måste ringa till sköterskan imorn och rapportera med. Nu har vi kört lite mer än 1 vecka och jag måste säga att jag tycker ändå det funkar bra trots natten, om det nu inte blir fler nätter som är så här för då avlider jag nog...
    Nä nu ska jag hämta min leende glada unge på dagis. Fast jag kommer få ett stort "ein" på frågan om han ska följa med hem! :D
    Min son kan tyska!! :) Hihi jag är så glad, för det heter "nein" på tyska och han säger "ein". Ja något ditåt i a f. Han har sina egna ljud för sig men man fattar på något vis vad han menar för han skakar på huvudet samtidigt och så ler han med hela ansiktet.
    Så det blir nog bra att jag försöker lära honom tyska, fast att han inte fattar det så värst bra, men det går frammåt. Syrran är heller inte så förtjust i språket direkt.. :p

  • 060810

    Mopsan:
    Hur går det för Lusken?
    Izabelle sa en kul sak igår: Mamma, du heter Lusken! :p hihi ganska gulligt tycker jag.
    Hoppas Lusken mår bra och att ni är hemma och myser och därför du inte sitter här och tjötar med oss. :)

  • 060810

    Anna och Marre:
    Skönt för er båda! :)

    Här är det faktiskt ganska bra. Även om Mino fick en sån där han bara trillade ihop för 1 timme sen och läppen gick lite sönder. Han drattade bara rakt ner i backen med ansiktet före.. :( Stackars unge!!
    Men annars funkar det bra och jag minns inte ens när senaste gm var!! Snacka om bra va?!
    I natt sov han hela natten trots Pride-parad i Malmö igår. Men han sov sig nästan igenom den ändå.. :p Han var en trött kille igår.. Sov 2 gånger och sen nu hela natten.
    Just nu leker han mamma-pappa-barn med Izabelle och de är så söta. Mino kör dockvagnen för han är pappan och det är enligt Izabelle pappan som ska köra dockvagnen.. :p

  • 060810

    Mopsan:
    Trist med så många gm och huar!
    Verkar ha varit en piss dag för oss idag då.. Mino drattade ju omkull och sen var han rätt så ryckig hade svårt att komma till ro när han skulle sova. Han som normalt sett somnar på max 15 min tog nu lite mer än 1 timme på sig att komma till ro..
    Men du, ring och berätta om dina aktiviteter för sjukan istället och se vad de säger! :p
    Nä skämt och sido, jag måste med ringa imorn, ska bara få tid till det med..

  • 060810

    Sover Amanda? Och ni är inte hemma ens? GRATTIS till det! :)
    Tänker på er ofta idag och hoppas det kommer gå bra för lilla skruttan.

    Skönt att du kan uppdatera om vad som händer.
    Stor KRAM till er idag!

    och Myran:
    En stor KRAM till er med!! Trist med sjukhus!!

Svar på tråden Epilepsitråden 9