• 060810

    Epilepsitråden 9

    Suz:
    Tackar för den infon! :)
    Nu blev jag plötsligt lite gladare här! :)
    Har massor i skallen nu men nu lättade denna bördan från mig lite grann i a f.

  • 060810

    Jag tänker läsa hemma och sen prata med läkaren om det jag inte förstår.
    Har lärt mig en hel del läkarspråk nu att jag hoppas att jag förstår vad de skriver.
    Fattade mig på jornalen från när Mino föddes så då borde detta med gå någorlunda i a f.
    Annars ringer jag till Izabelles gamla dagiskompis pappa som är läkare och så får han översätta till mig.

    Hoppas dina tankar med lättar snart Smuliz. Det är jobbigt när det bara snurrar hela tiden för man orkar tillslut inte tänka längre..

  • 060810

    Jag jag tänker vänta med att läsa journalerna tills jag orkar. Måste orka för att läsa dem, särskillt Minos. Izabelles står det ju bara tristheter i ibörjan, sen blir det bättre! :p

    Men deras journaler är nog tjocka som telefonkataloger misstänker jag.
    Lär ju ta hela hösten att läsa! :p

    Ska ta och vila en stund nu så jag orkar med barnen sen. Utan dem hade jag inte pallat. Tänk vad ett leende från ens barn kan göra med en själv. :) Är barnen glada är jag glad liksom.

  • 060810

    Mopsan fy fasen vad trist med gm!!

    Har en liten uppdatering från läkaren. Fick prata med honom nu på morgonen då han lyckades klämma in oss under sin telefontid.
    Han sa att han trodde att han skrev intyget för att jag skulle få mer hjälp med barnen.
    Han visste inte ens vad vårdbidrag är verkar det som... :s
    Jag förklarade för honom att det handlar om att lägga ihop Minos ep och astma med Izabelles astma och mjölkallergi som gör att man kan få vårdbidrag.
    Så när jag ska dit med Izabelle den 10:e så ska vi tillsammans skriva ner ett intyg till fk som jag sen kan lämna in.
    Jag lär nog få berätta för honom vad han ska skriva känns det som eftersom han har noll koll på vad som ska stå där.
    Så nu tänker jag ligga lågt med anmälan och så. Han verkar inte ha alla hemma känns det som och då är det mer dumhet än jävelskap tror jag.
    Så får se hur nästa intyg blir, blir det bra så slipper han anmälan. För som min mamma sa: Han visar ju sig bara dum med det här intyget och det är ju lite dumt att anmäla.. Vi kan ju skratta åt det istället. :p

  • 060810

    Mopsan:
    Jag lider så med dig/er!! Det är ju inget liv ni lever! Det är som hämtat ur en skräckfilm!
    Vet inte vad jag ska säga ens.. Blir så ledsen för er skull och önskar så att ni fick återgå till ett normalt liv med en Lusk som är som han var innan.
    Den här söta, smarta ungen som jag hoppas finns kvar någonstans i honom och som behöver komma fram.

    Om du undrar varför jag är vaken så har Mino haft skrik-anfall på "bara" 1 timme och 12 minuter! Litet tidsmässigt, men fan vad uttröttande för hjärnan.

    Jag vill med tro gott om människor och hoppas verkligen att hans förklaring stämmer, men jag vet inte riktigt. Hoppas min mamma följer med till honom nästa vecka för hon är bra på att se om folk ljuger och så kan hon hjälpa mig att förklara för honom vad som ska stå i intyget. (hon är van då min bror har autism).

    Nu ska jag försöka sova då vi ska till stan imorgon och titta på Markolio! :) *Izzie diggar honom mycket och längtar, hon hade svårt att sova ikväll*

  • 060810

    Myran:
    Ja ens inkomst hänger ju på de här intygen och det fattar inte någon läkare.
    Jag klarar inte av att jobba just nu då jag måste bearbeta det här året som gått nu och hitta mig själv i allt. Ibland mår jag så dåligt att jag ligger apatisk i sängen och vissa dagar mår jag rätt okej.
    Jag hoppas ju på halvt vb för ungarna, men tvivlar på det. Känns som att intygen är för pissiga för att det ens ska vara en möjlighet. De tror inte ens att jag kommer få vb (läkarna alltså) och då skriver de intygen därefter om man säger så.

    Lilleman sov till kl 8 imorse, sen har det varit en liten kille som har varit väldigt lugn. Han har inte orkat mycket idag. Låg mest i vagnen när vi var på stan. (gav upp Markolio då det regnade och långt att gå). Åkte hem och han sov 35 minuter ungefär och nu är han lite i farten, men absolut inte som han brukar. Längesen han var så här lugn men jag klagar inte för jag är trött som fasen eftersom Izabelle var vaken 3 timmar igår kväll/natt + Minos skikis...

  • 060810

    Mopsan:
    Blev inget Markolio för det regnade och var långt att gå och jag pallade inte det i regnet. Men Izabelle blev inte så ledsen för hon fick 3 tidningar med Bamse och lite lördagsgodis och då var det okej.
    Jag är nyfiken på natten här. Mino har ju sovit dåligt idag så vi får ju se hur det blir.
    Men jag hoppas på en lugn natt.

    Det du skriver om att vi är snabba på att säga till att man ska åka in stämmer. Det stämmer så jäkla bra det du skriver om det. Det hjälper ju inte att åka in för det händer ändå inget... :( Den känslan har jag jämt... Kanske därför jag inte ens ringt ambulans för att jag tror att det ändå inte hjälper eller att någon gör något.
    Det trista är att det tar ca 15-20 min för ambulansen att komma hit.. Hatar på så vis att bo på landet.. Tar ju lika lång tid att köra lite snabbare in till sjukan själv.. + att jag slipper återfärden till sjukan så man spar ju 15-20 min på att åka in själv liksom..
    Ja knäppt kanske, men jag har ju ingen tillit till läkarna längre och så länge det är hållbart hemma så vill jag vara hemma.

  • 060810

    Ingen som hört något från Happy på sistone?
    Tänker på henne varje dag.

    Hur är det med er andra idag?
    Mopsan, hur är det med Lusken? Inga nya gm hoppas jag.

  • 060810

    Här är det lugnt värre och jag njuter!
    Mino slog mig inte en enda gång igår!!!! :) Det är lycka!!

    Igår var han så fruktansvärt glad och ville inte ens hem från dagis. Han fick syn på mig, sa något som liknar hej, men sen vandrade han iväg och skulle inte med hem.
    Jo efter 5 min kom han och då gick det bra att gå.
    Sen var han så glad resten av dagen. Har han inte varit på länge.
    Hoppas han är så glad idag med, men dagen började inte så bra tyvärr så vi får väl se hur det är efter dagis i dag.
    Själv är jag däckad idag. Veckor av sömnbrist sätter sina spår och jag orkar ingenting alls.. Knappt vara vaken...
    Och jag som ska städa köket och badrummet idag och skura golven..... suck!

    Smuliz:
    Hoppas det går bra hos läkaren idag! Ska tänka på dig och Amanda! :)

  • 060810

    Mopsan Mopsan du får mig att skratta åt eländet (smutsen alltså). Izabelle satt och drömde i förrgår och hällde ut colan bakom sig istället för in i munnen och det vart visst lite kladdigt trots att jag torkade upp direkt med våt trasa.. :p Jaja bara att skura golvet liksom.. Sen har jag en son som gör tappra försök att lära sig äta själv och det mesta hamnar på golvet om man säger så.. :p Men ingen får hjälpa honom så det är bara att låta honom försöka.

    Jag hoppas med han vaknat på fel sida för jag vill ha en sån glad unge som igår. Han hade munnen från öra till öra hela eftermiddagen.

    Nu har jag även bråkat med ortopeden i Hässleholm om mitt knä... De tänker inte invaliditetsbedömma mig inom 3 månader!! Blir ju sur värre!! "detta är sånt som inte ingår i vårdgarantin så det kan ta väldigt lång tid" SUCK!! Alltid denna väntan!!

Svar på tråden Epilepsitråden 9