• ettplustack

    Vill köpa hus men får inte låna pengar till kontantinsats, pantbrev och lagfart :( Hur gör vi då?

    Som frågan, vi har inga andra pengar att ta av, huset vi säljer är + - 0 för det andra huset. . .

  • Svar på tråden Vill köpa hus men får inte låna pengar till kontantinsats, pantbrev och lagfart :( Hur gör vi då?
  • Parenthood

    Vad ni ska göra beror på hur er ekonomi ser ut.
    Vad har ni för inkomster, några andra lån, tidigare bet.anmärkningar, hur mycket på sparkontot?
    Hur ser er plan för ekonomin ut för det nya huset, med insatser, lån och avbetalningsplaner och vilka räntor har ni räknat på?

    Ge oss denna info så kan ni få lite bättre råd.
    Med den info vi fått hittills låter det bara som ni inte har råd, men det behöver ju inte vara så.

  • Choklad och Nötter

    Handelsbanken lånar också ut 100%. Har en vän som för bara några dagar sen köpte en lägenhet och hon fick låna rubbet. Vet dock inte hur det är med hus.

  • ettplustack
    Parenthood skrev 2009-08-18 00:42:51 följande:
    Vad ni ska göra beror på hur er ekonomi ser ut.Vad har ni för inkomster, några andra lån, tidigare bet.anmärkningar, hur mycket på sparkontot?Hur ser er plan för ekonomin ut för det nya huset, med insatser, lån och avbetalningsplaner och vilka räntor har ni räknat på?Ge oss denna info så kan ni få lite bättre råd.Med den info vi fått hittills låter det bara som ni inte har råd, men det behöver ju inte vara så.
    Vi har inga betalningsanmärkningar osv, vi har räknat på en ränta på 5,33 % och då skulle vi få samma lånekostnad som vi har idag, men ett större hus som inte behöver byggas ut, om och till.
  • ettplustack

    Seb ville ha 10 % handelsbanken lika så. Jag ska prata med sbab i morgon där man tydligen ska få låna till 95% men hur fasiken bär folk sig åt. Tar huslån på ett ställe och lån för kontantinsatsen på ett annat ställe?

  • Argo
    ettplustack skrev 2009-08-20 19:11:02 följande:
    ... men hur fasiken bär folk sig åt.
    Som Ari säger. Man har s-p-a-r-a-t ihop pengarna. Man lever snålt ett tag i början av livet och räknar inte med att kunna köpa drömkåken och allt på en gång bara för att man fyllt 20.

    Eller så har har man redan ett boende som man äger och kan sälja och ta av vinsten och pytsa in i nästa, dyrare, boende. Det kallas att göra bostadskarriär.

    Iofs ändrar inte det sistnämnda på det faktum att handpenningen för den bostad man redan äger har man någon gång i tiden s-p-a-r-a-t ihop till.

    Så bär sig folk åt.
  • vi och pyret
    ettplustack skrev 2009-08-20 19:11:02 följande:
    [citat]
    men hur fasiken bär folk sig åt.

    Man gnetar och sparar i flera år. Det är tyvärr det enda sättet.
  • TvåBusar

    För ett år sedan när vi köpte vårt hus fick vi låna till hela köpesumman, lagfart och pantbrev och även extra till renovering. Och vi fick allt på bottenlån!

    Så visst går det att förhandla med banken. Vi har räknat på räntor på 6.5% så vi klarar oss en bra stund till innan det blir kris av den anledningen.

  • ettplustack

    Sparar och sparar visst ja när man studerar. . . Men vi bor billigare i hus än i lägenhet och vi betalar ju till oss själva om vi bor i hus. Det är ingen flådig flera miljonerskåk så det är inte något lyxigt jag vill ha bara för att. Vi kommer att ha en kostnad på ca 6600 kr i månaden, precis som vi har nu och då har jag räknat på 5,6% ränta. Ja ja vi ska ev titta på det i nästa vecka och om vi vill ha det så flyttar vi nog och fixar lån på något sätt

  • Ari Gold

    Men om ni betalar till er själva när ni bor i hus, hur kommer det sig då att ni har mer lån än huset är värt?

    Antingen måste ni ha gjort en väldigt dålig affär från början, eller också har ni strölånat på huset till annat?

    Normalt sett tjänar man ju annars på att äga en fastighet, och jag kan tänka miog att det bidrar till bankens skeptiska inställning att ni gått back på tidigare husägande.

    Den bank ni har jut nu har ju tex. mindre í säkerhet än vad de lånat ut vilket innebär en risk för dem.


Svar på tråden Vill köpa hus men får inte låna pengar till kontantinsats, pantbrev och lagfart :( Hur gör vi då?