• Vårhumlan83

    Gravida Huddingebor som väntar tillökning Våren 2010

    Hej,

    Finns det några Huddingebor här som liksom jag väntar smått nu till i vår? Vore jätte kul att följas åt. Själv har jag BF den 2 mars och har en dotter på 2 år.

    Kram

  • Svar på tråden Gravida Huddingebor som väntar tillökning Våren 2010
  • Vårhumlan83

    Då var det min tur att besöka gynakuten...Fick en blödning imorse så fick åka in på en gång. Slapp vänta så det var skönt! De kunde inte se mycket mer än att blödningenslutat och att den troligtvis kom från tappen och inte inne från livmodern. Hon hade lite svårt att se men såg ut som moderkakan ev låg lite för nära öppningen. Så om blödningen kommer tillbaka så ska jag kontakta dem igen. Hoppas inte!!! Fy vad rädd jag var, såg framför mig det värsta tänkbara!!! MEn kände sparkar på akuten så var lugn ändå.

    HUr mår du?

  • Fotavtryck

    Men vad du skrämde mig!
    Önsker inte äns min värsta fiende det här, så allra minst du.
    Sa dom inget på rul att moderkakan satt lågt?
    Ja, det är tur att man kommit så långt så man känner dom sparka där inne. Det var det som höll mitt humör uppe oxå när vi var inne.

    Jag fick i order från min bm o läkare att skulle jag börja blöda som en mens så skulle jag genast åka in, inte vänta på en taxi utan ta en ambulans. ( inte för att det skulle göra nån skilnad här ute i skogen. skulle ta lika lång tid för båda) Men en liten färgad flytning kunde man ta det lite lugnare med men änå åka in direkt.

    Fick du oxå åka till akuten? Tycker det är värdelöst när man ändå har en kula på magen. När vi var där satt minst två tjejer som hade fått mf.

    Men skönt att den inte höll i sig. har en kompis som blder hela tiden o får ligga inne flera dagar varje gång.

    Med mig är det lugnt. har vilat o sovit så idag kändes det riktigt bra. Var dom på primo i kväll med mamma o pappa o syster. så nu hemma igen så känns sd mera. men dock inte lika farliga som här om dagen.

  • Fotavtryck

    hur var blödninen? rann det eller mer som en riklig flytning. eller?

  • Vårhumlan83

    Ja vi åkte till gynakuten, fick vänta i 30 min bara så var jätte skönt! Det var på morgonen när jag satt på toaletten och skulle torka mig som pappret vart helt klarrött. Torkade mig igen o körde upp pappret en bit och lika blodigt då. Inte så att det droppade. Ropade på min man som kom springande så ringde vi på en gång o åkte in. Men då blödde de inte mer. Läkarn kunde se att det vart en bldöning men inte vart den kom i från. Det kunde komma från tappen men då kunde hon inte säga varför det börjat blöda därifrån....blir lite irriterad nu när man inte fått svar som man vill ha. Vart hemskickade med infon att ni kanske inte ska ha sex o kontakta din bm om det fortsätter.,,, Ska ringa min bm idag o be o bli skickad till en specialist så de verkligen får kolla upp moderkakan. Läst nu på nätet att den inte ens ska ligga mer en 3 cm när öppningen och enligt läkarn så tyckte hon att det "möjligtvis" såg ut som den låg precis in till.....Goddag yxskaft!
    På rul såg de inget konstigt så hoppas det bara var en tillfällighet men samtidigt vill jag få svar på var blodet kom ifrån. Vi hade inte haft sex på flera dar och jag hade ingen infektion så någon anledning till blödningen måste ju finnas!

    Kan skriva mer när jag pratat med min bm.

    Kram Kram och tack för omtanken! skönt att du mår bättre!

  • Vårhumlan83

    Så nu har jag pratat med min bm. Fick remiss till specialist för att kolla upp hur moderkakan ligger. Tillsvidare skulle jag inte träna, bära tungt eller ha sex...... Känns bra att jag ska bli uppkollad ordentligt!

    /Elin

  • Fotavtryck

    ja, skönt att dom ska kolla ordentligt.

    O ang moderkakan så ger alla läkare olika info, men som din bm sa att inte bär stressa o sex håller jag med om! Men 3 cm låter som ett generellt mått. har vänner som har 1 cm ifrån o ska få föda vanligt. så på så sätt är det nog ingen fara.

    VAr i farsta c idag o handlade lite gravidkläder, het otroligt så snabbt dom går åt. Fick ringa till handinge för att kolla om dom hade min stolek o hänga undan till i morgon.

    Så fint det är i farsa nu när nya delen är invigd. många roliga afärer.

  • Vårhumlan83

    Jaha vad spännande, då kanske man ska ta en sväng dit! Jag hängde typ där hela förra mammaledigheten :) Men aldrig längre. Tränade på Sats där sist och lämnade in Selma på minisats från att hon var 4 mån. Var kanon bra tyckte jag då! sen efter så gick man o luncha o kollade i affärer. Den tiden ser jag fram emot igen, fast nu har man ju lite tider att passa denna gång med dagis och allt.

    Specialist läkarn ringde mig igår och iochmed att moderkakan endast såg ut att ligga nära så räckte det med ett UL i vecka 32 då vi ändå ska kolla njurarna på lilla b. Vi kunde även ha sex om vi ville och isf försikigt, men får se om jag vågar....Känns kanske dumt att riskera något. Är jätterädd för att behövas snittas men precis som du skrev så trodde hon också att det inte var någon fara. De flesta kan föda vanligt som har lågt föreliggande moderkaka. Såvidare det inte är som i ditt fall....

    Kram

  • Fotavtryck

    Så skönt att spec dr ringde. Måste kännas lite lugnare nu.

    tycker absolut ni ska ha sex om det känns ok med lust å så. Visst är det skrämmande att blöda men kan inte tänka mig att det på nått sätt skulle skada barnet om läkaren säger att det är ok. O skulle det blöda igen så är det bara att åka in o kolla igen.

    Kan lova att det är dötrist att leva i selebat. Vi har fuskat ett par gånger när det har kännts bra. Men efter¨t sätter sd igång som för att banna mig.

    Jag är uppvuxen i farsta, eller straxt utanför, o gick i farsta gymnasium. Så jag har sett nog alla afärer som kommit o gått. Men nu när det har kommit nya o mer att titta på så känns det som om jag kommer vara där en del i vår o sommar.

    O du måste absolut komma ut hit på fina vårpromenader o virse versa.

    Jag gick här på F&S i huddinge på mamma-barn gympa. O sen lunch på primo med gott samvete. Gjorde det mest som en kul grej med mammagruppen. Fast jag fuskade alltid med att handla bullar på almenta innan passet o äta som frukost. ASG

  • Vårhumlan83

    Vår prommenad låter toppen :) Vart ligger Firskis och Svettis i huddinge? Har kort på SATS men kanske man ska byta till i vår. Får se hur det blir....

  • Fotavtryck

    I industriområdet. Jag hoppas på att dom har kvar 10 tiden för mamma-barngympan i vår. utmärkt att lämna isak på förskolan gå o träna o ätai huddinge eller kanske åka in till stan en sväng innan det är dags att hämta igen.

Svar på tråden Gravida Huddingebor som väntar tillökning Våren 2010