• Muminski

    LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.

    Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja. VÄLKOMNA allihopa! {#lang_emotions_smile}

    LCHF står för Low Carb High fat. Vi skippar kolhydraterna, ratar sockret och tillsatserna. Fett skrämmer oss inte. Smör, grädde, helfeta produkter är vår melodi. {#lang_emotions_tongue_out}

     Vi utbyter erfarenheter och recept, jämför våra upplevelser och rådfrågar varandra om något är oklart.

    Länkar relaterat till ämnet:
    blogg.passagen.se/dahlqvistannika/
    www.skaldeman.se/
    airamsmat.webblogg.se/
    kolhydrater.ifokus.se/
    minimat.net
    http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.169098
    http://lchf-kost.blogspot.com/
    http://blogg.aftonbladet.se/31034

    Har ni fler länkar är det bara att ni skriver in dem i tråden så lägger jag upp dem i trådstarten senare.


    Ditt liv är ett resultat av dina val.
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-05 22:00
    Här finns det recept: www.familjeliv.se/Forum-5-64/m45382035.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-13 14:33
    Här finns det bra information för nybörjare inom LCHF. Vad man bör och inte bör äta samt annan intressant information.

    www.kostdoktorn.se/lagkolhydratkost-lchf

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-10-18 15:49
    Här är en recepttråd:
    www.familjeliv.se/Forum-5-64/m48086849.html
  • Svar på tråden LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.
  • Tezzan1981
    MissHellen skrev 2009-09-27 18:48:24 följande:
    Jag är inne på min 4:de vecka nu och äter grädde, dricker massvis med mjölk (de är min last) och äter fil (varierar de med ägg, då jag är spyle ägg just nu..). Och hade på 3 veckor gått ner 4,1 kilo. Jag är inte alls lika strikta som er! Jag äter ganska mycket grönsaker (iaf tomat och isbergssallad). Jag kanske inte kör så hårt LCHF, men jag går iaf ner och de funkar för mej
    visst vet du att du kan hamna uppe på "macknivåer" i kolhydrater om du dricker flera glas mjölk? (alltså som om du åt bröd).
    men det funkar kanske för vissa
  • mammapuh

    Idag har jag syndat!

    Vi köpte Kinamat eftersom vi inte orkade laga middag. Har varit mycket tid på sjukhuset hos mamma som nu är döende i cancer. Så jag bestämde mig för att äta ca 1/5 av riset idag men det är verkligen inte något jag saknat! Problemet är att restaurangen bytat ägare och man fick mycket mindre mat och mer ris!!! Men jag ville ju inte äta mig mätt på riset men fick ta lite för att fylla ut maten lite.

  • 4finafilidutter

    Tezzan1981, jag har ätit grädde blandat med TY och druckit te med mjölk nästan varje dag sedan jag började vid midsommar. Har gått från 83,5 kg till 73,5 kg och är 172 cm lång så för mig verkar det inte ha stoppat upp viktminskningen. Däremot märker jag att om jag tar bort mejerierna går jag ner ännu snabbare, jag hade en svacka på ett par veckor när jag nästan stod stilla i vikt, när jag bytte ut mejerierna mot äggmjölk rasade jag nästan ett halvt kilo om dagen. Nu kör jag mycket äggmjölk i veckorna och mejerierna på helgerna och går ner ca 0,5 kg i veckan.

  • Maddisen80

    Nä nu måste jag vara hård mot mig själv ,äta enligt lchf kosten från och med imorgon och då ska jag börja träna på gym med

  • Sagalin

    Jag äter mest smör som fett till maten. Det blir lite mer mejeriprodukter på helgerna men det är lätt att jag överäter. Jag gick upp en del kilo i våras för att jag åt för mycket mejeriprodukter, när jag började med kryddsmör och beasås till maten istället för cf ocg gräddsåser så gick jag ner i vikt igen.


  • MissHellen

    Tezzan: Lät som jag drack hur mycket mjölk som hällst, men de gör jag inte Dricker ett glas till varje rätt (så alltså 3 om dagen). Kanske är mycket för andra, men inte för mej. Och så länge jag går ner och mår bra, tänker jag dricka min mjölk

    Alla kör olika hårt, och jag är inte en av dom som kör stenhårt!

  • myrius
    mammapuh skrev 2009-09-27 19:45:58 följande:
    Idag har jag syndat!Vi köpte Kinamat eftersom vi inte orkade laga middag. Har varit mycket tid på sjukhuset hos mamma som nu är döende i cancer. Så jag bestämde mig för att äta ca 1/5 av riset idag men det är verkligen inte något jag saknat! Problemet är att restaurangen bytat ägare och man fick mycket mindre mat och mer ris!!! Men jag ville ju inte äta mig mätt på riset men fick ta lite för att fylla ut maten lite.
    Det är det som är så intressant när man syndar. Det visar sig att det är mer tanken på ris/bröd/våfflor som man saknat för när man får det är det inte ens gott. Troligen blir det så med dotterns födelsedagstårta också om jag smakar den.
  • The Kittycats

    Villa Nordåker: Men vad äter du då till middag under 1 vecka? När jag försöker lägga upp en meny så kommer jag bara på saker som köttfärsås, lasagne etc. Visst kan jag äta kött med kryddsmör eller bea, men inte varje dag. Är trögt med fantasin.... Eller kör du mer fakiraktigt jämt?

  • Sagalin
    The Kittycats skrev 2009-09-27 21:29:15 följande:
    Villa Nordåker: Men vad äter du då till middag under 1 vecka? När jag försöker lägga upp en meny så kommer jag bara på saker som köttfärsås, lasagne etc. Visst kan jag äta kött med kryddsmör eller bea, men inte varje dag. Är trögt med fantasin.... Eller kör du mer fakiraktigt jämt?
    Jag kör mest fakir, förrutom när jag gör lite avsteg och äter lite mer mejeriprodukter. Men jag har märkt att jag mår allra bäst när jag äter fakir. Min mage blir lätt uppsväld av cf/grädde och även ost.

    Jag gillar kryddsmör så det är helt ok.
Svar på tråden LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.