• Muminski

    LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.

    Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja. VÄLKOMNA allihopa! {#lang_emotions_smile}

    LCHF står för Low Carb High fat. Vi skippar kolhydraterna, ratar sockret och tillsatserna. Fett skrämmer oss inte. Smör, grädde, helfeta produkter är vår melodi. {#lang_emotions_tongue_out}

     Vi utbyter erfarenheter och recept, jämför våra upplevelser och rådfrågar varandra om något är oklart.

    Länkar relaterat till ämnet:
    blogg.passagen.se/dahlqvistannika/
    www.skaldeman.se/
    airamsmat.webblogg.se/
    kolhydrater.ifokus.se/
    minimat.net
    http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.169098
    http://lchf-kost.blogspot.com/
    http://blogg.aftonbladet.se/31034

    Har ni fler länkar är det bara att ni skriver in dem i tråden så lägger jag upp dem i trådstarten senare.


    Ditt liv är ett resultat av dina val.
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-05 22:00
    Här finns det recept: www.familjeliv.se/Forum-5-64/m45382035.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-13 14:33
    Här finns det bra information för nybörjare inom LCHF. Vad man bör och inte bör äta samt annan intressant information.

    www.kostdoktorn.se/lagkolhydratkost-lchf

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-10-18 15:49
    Här är en recepttråd:
    www.familjeliv.se/Forum-5-64/m48086849.html
  • Svar på tråden LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.
  • Mannehkunda
    Humanbee skrev 2009-09-24 18:11:57 följande:
    Hej alla LCHF:are! Är en överviktig tjej/kvinna som funderat på LCHF till och från under en längre tid. Har också informerat mig en del, är dock absolut ingen specialist på ämnet. Hur är det med fettet egentligen? Det måste väl ändå vara bättre med vegetabiliskt fett än animaliskt , särskilt om man ska äta massor? Jättetacksam för svar! Kram till er alla som jag beundrar mycket, ni är jätteduktiga!
    Du ska äta animaliskt fett, smör och det i köttet/fisken/fågeln. Olivolja går också bra, och kokosfett. Vegetabiliskt fett som tex i avocado är ok, rapsolja i små mängder.
    Du behöver heller inte äta massor, du blir mätt fort och man kommer snabbt upp i ok fettmängd. Jag äter ung. 70-80 g protein, runt 100-120 g (fett och det är nog nästan för mycket) och max 20 gram kolhydrater.
  • Mannehkunda

    Nu har jag precis ätit middag, och sammanlagt hela dagen bara 10 kollisar Har stått still ett tag nu och vill börja minska igen, så försöker håla nere.

    Idag har jag testat att göra bea-sås, det gick bra andra gången, första gången skar sig såsen. Blev jättegott till min grillade kyckling!

  • linjes

    *öffa*

    Nu är jag gottsugen

    Det har gått jättebra hela veckan men nu tog suget över..

    Tips på nått man kan äta?

  • helene306

    Mannekhunda: I mitt recept om beasås står det att man kan ha i en isbit och fortsätta röra/vispa tills den blir normal igen. Jag har självklart inga isbitar i frysen så om det funkar eller ej vet jag inte. Jag misslyckades en gång och det såg inte värst aptitligt ut

    Humanbee: Fundera inte längre utan testa! Du kommer säkerligen bli positivt överaskad av lchf-kost. JAg tyckte det var lättare när jag var påläst och ha böcker/länkar att läsa i med jämna mellanrum. När jag testade första gången trodde jag det bara var att tillsätta mer grädde/fett i maten men det funkade ju inte alls! Vågen rörde sig inte en millimeter och jag gick med magont i en månad innan jag gav upp. När jag började i somras beställde böcker och pocket, läste på och började. En betydlig skillnad och det gick mycket bättre nu.

  • Mannehkunda
    helene306 skrev 2009-09-24 18:28:59 följande:
    Mannekhunda: I mitt recept om beasås står det att man kan ha i en isbit och fortsätta röra/vispa tills den blir normal igen. Jag har självklart inga isbitar i frysen så om det funkar eller ej vet jag inte. Jag misslyckades en gång och det såg inte värst aptitligt ut Humanbee: Fundera inte längre utan testa! Du kommer säkerligen bli positivt överaskad av lchf-kost. JAg tyckte det var lättare när jag var påläst och ha böcker/länkar att läsa i med jämna mellanrum. När jag testade första gången trodde jag det bara var att tillsätta mer grädde/fett i maten men det funkade ju inte alls! Vågen rörde sig inte en millimeter och jag gick med magont i en månad innan jag gav upp. När jag började i somras beställde böcker och pocket, läste på och började. En betydlig skillnad och det gick mycket bättre nu.
    Ja i receptet stod det att man skulle tillsätta mer vätska eller vispad äggula, men det gick inte ändå. Andra gången gjorde jag tvärtom mot receptet, hade i smöret först och gulan sist, och den blev perfekt. De kanske bara hade skrivit fel i receptet?
  • Mannehkunda
    linjes skrev 2009-09-24 18:25:17 följande:
    *öffa* Nu är jag gottsugen Det har gått jättebra hela veckan men nu tog suget över.. Tips på nått man kan äta?
    En bit mörk choklad. Lindts 81% är faktiskt jättegod, inte alls så bitter!
    Lite nötter kanske? Eller ost, oliver?
  • helene306

    linjes: När jag var sugen tog jag mig en ruta mörk choklad, några ostrullar med smör eller oliver. Det funkade för mig. Var det riktigt, riktigt KRIS unnade jag mig faktiskt det jag var sugen på men några bitar bara. Sen var jag nöjd.

    Mannehkunda: Jag har bara gjort efter LCHF-kokboken och där stod det om isbit. Vispad äggula eller vätska var nytt för mig.

  • linjes

    Har ju inget hemma heller direkt,får ta mig en rulle ost

    Eller vara duktig och stå emot

    *funderar*

  • linjes
    helene306 skrev 2009-09-24 18:37:12 följande:
    linjes: När jag var sugen tog jag mig en ruta mörk choklad, några ostrullar med smör eller oliver. Det funkade för mig. Var det riktigt, riktigt KRIS unnade jag mig faktiskt det jag var sugen på men några bitar bara. Sen var jag nöjd.
    Problemet är att jag kan inte sluta när jag väl ha börjat...
  • helene306
    linjes skrev 2009-09-24 18:40:23 följande:
    Problemet är att jag kan inte sluta när jag väl ha börjat...
    Åh, som jag då? Tror du inte att du kommer känna dig nöjd efter några bitar om du skulle frossa loss? Om inget annat lär du må illa sen och då är det inte värt det Vad är du gottesugen på då?
Svar på tråden LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.