Inlägg från: Tecken |Visa alla inlägg
  • Tecken

    Vi som sökt utbildning på högskolan VT 2010

    DiZZY skrev 2009-12-08 16:26:57 följande:
    Jag kom inte in på nåt av mina val :( Reserv 427 i betyg och 90 på HP på mitt första hands val så jag ser fram emot en arbetslös vår... :( :(
    Eller så går du in på www.studieplatser.nu och kollar efter någon kul kurs/program
  • Tecken

    Sasssy: Är du säker på att det är fem års arbetslivserfarenhet som krävs på psykologprogrammet (det har du skrivit i inlägg 1291, näst sista stycket)? Jag har alltid trott att det var ett år som gällde, men det kanske är ändrat nyligen?

  • Tecken
    sasssyy skrev 2009-12-14 07:53:03 följande:
    hmmm nu när du säger det är det nog bara ett år... låter bättre än fem, fast minst två skulle man nog kunna kräva....tyckte fem lät lite mycket när jag läste igenom mitt inlägg *S* Men som sagt... ett PAR år kan man gott kräva.Även på socionom.. när jag själv gick på soc fick jag en handläggare som var 23 år..inte särskilt förtroendeingivande kan jag säga..
    På socionomprogrammen på ESH krävs det arbetslivserfarenhet, tror det är sex månader (men är osäker - Googla om du vill veta exakt).
  • Tecken

    Men är det krav på _relevant_ arbetslivserfarenhet, eller bara allmän arbetsliverfarenhet?

  • Tecken
    sasssyy skrev 2009-12-14 09:19:10 följande:
    allmänt bara.. man kan ha jobbat som lokalvårdare bara man har varit ute i arbetslivet
    Vad är det då som säger att man blir en bättre socionom för att man jobbat som lokalvårdare, florist, kassörska på ICA etc? Vore det inte bättre om det fanns krav på att ha jobbat med någonting inom det sociala arbetet?
  • Tecken
    morrontrött skrev 2009-12-15 13:16:54 följande:
    men du Sasssy, på de papper jag fick hemskickat igår från min skola stod det att man inte ska svara ja i det andra urvalet, utan höra av sig direkt till den skola man är antagen, om man vill ha sin plats. stämmer inte det?
    Det stämmer. Du tackar ja genom att registrera dig på skolan. Du tackar nej genom att inte dyka upp/registrera dig (men du kan ju också vara juste och höra av dig till skolan via t ex mail och tacka nej, så kan de snabbare ta in reserver).
  • Tecken
    Noretstar skrev 2009-12-15 16:40:21 följande:
    Håller på och fyller i CSN blanketten nu. Ska man söka för två perioder/terminer? Men jag vet inte när HT börjar/slutar. Om jag ska plugga heltid, ska jag då skriva 30 poäng, visst är det så?
    Har du Googlat fram skolans hemsida, är du säker på att terminstider inte står där?

    Du kan söka för en eller två perioder.

    Ja, heltid = 30hp/termin.
  • Tecken
    Noretstar skrev 2009-12-15 16:48:16 följande:
    Tack Tecken! Jo, jag har kollat skolans hemsida men hittade inget om termintider. Men jag kanske var dålig på att leta, ska försöka igen.
    Vilken skola ska du gå på?
  • Tecken
    Camilla1981 skrev 2009-12-15 17:17:23 följande:
    Måste man ha kurslitteraturen redan vid uppropet?
    Nej, absolut inte! Litteraturlistan ändras ofta in i det sista. Mitt tips: Ha is i magen och vänta med att köpa några böcker till efter kursintroduktionen.
  • Tecken
    morrontrött skrev 2009-12-16 20:26:17 följande:
    nej det är klart att det inte finns 19 åriga psykologer Vad jag menade när jag höll med sasssyy är att jag, som är 23, inte skulle vilja gå till en jämngammal kurator/psykolog. en äldre människa, ca 45, skulle jag tycka va lagom. men även den 45-åriga kuratorn har ju varit ung en gång, kanske till och med en ung kurator? vad vet jag.
    Eller så är den 45-åringe kuratorn helt nyutexaminerad och jobbade med trappstädning i 17 år innan han/hon hoppade på utbildningen Ålder är inte alltid den viktigaste faktorn när det kommer till yrkesskicklighet. Det är vad man gjort under åren som spelar roll (därmed inte sagt att det är olämpligt för trappstädare att bli kuratorer, vill ju inte trampa någon på tårna!).
  • Tecken
    valkyrian skrev 2009-12-18 14:44:37 följande:
    Hörni har en fråga. När man väl är inne på ett program, har man inte platsgaranti på kurserna då? Eller måste man söka in på sina betyg varje gång :/
    Oftast, ja. Men jag känner en som läste till lärare på fd LHS för några år sedan, hon fick söka in varje termin (de hade något invecklat system där studenten själv fick plocka ihop sin utbildning). Hon var då aldrig garanterad att komma in på sitt förstahandsval. De jag pratat med som nu läser på fd LHS har det inte så, de läser färdiga program.
  • Tecken
    sasssyy skrev 2009-12-18 15:36:04 följande:
    Men så kan man fortfarande göra... så gjorde jag medMIN lärarutbildning, man måste inte läsa på LHS utan kan göra det på vilken högskola man vill vast AUO:n måste man ju läsa på pedagogen/LHS men det kan man inte göra förrän man fått ihop alla ämnespoäng.
    Jag skrev inte att man inte kan göra så - jag skrev att de jag pratat med inte har det så.
  • Tecken
    morrontrött skrev 2009-12-22 22:12:10 följande:
    oj annaluskan. hoppas det löser sig för dig.en annan fråga, hur många poäng är det man läser på en termin? jag tänkte söka studiemedel men har dålig koll på det här med studiepoängen.
    En termin 100% = 30 hp.
  • Tecken
    polkagris skrev 2009-12-28 20:55:36 följande:
    Hur sjutton ska man lyckas hitta när höstterminen börjar och slutar (för att kunna fylla i i csn-blanketten). Har letat överallt på universitetets hemsida. Är jag blind, eller har det inte kommit upp än tro?
    Vilket universitet handlar det om?
  • Tecken
    PuzzirensPuh skrev 2009-12-29 15:26:09 följande:
    Kommer antagningsbesked idag?
    Ja, enligt en "initierad källa" i den här tråden.

    Nej, enligt www.studera.nu
  • Tecken
    Tecken skrev 2009-12-29 15:41:47 följande:
    Ja, enligt en "initierad källa" i den här tråden.Nej, enligt www.studera.nu
    Haha, www.studera.nu hade fel

    Jag kom in på min kurs, men nu vet jag inte om jag vill läsa den längre. Ville bara se om jag skulle komma in eller inte
  • Tecken
    valkyrian skrev 2009-12-29 15:50:13 följande:
    Jag kom in!!
    Grattis! På vad *dement*
  • Tecken

    DiZZY: Jag tycker definitivt att mina studielån har varit värt det! Visst, det är kanske inte så kul att pynta till CSN varje månad, men jag har ju fått möjligheten att studera. Räntan är rätt låg på CSN-lån också. Är du osäker, så behöver du ju inte ta lån på heltid, du kan ju ta lån på t ex 50% eller 75%.

  • Tecken
    sasssyy skrev 2010-01-05 18:44:02 följande:
    nope.. du är antagen redan.En annan fråga.. jag har ju inte pluggat med studiemedel på över 10 år (14 närmare bestämt) och nu har jag ju fått beviljat lån då."PÅ den gamla tiden" var man tvungen att gå till exepditionen och visa upp ett intyg att man var registrerad så stämplade dem ett papper från CSN, studieförsäkran, som man då postade in till CSN.....Nu ska man lämna försäkran via nätet, men HUR?? Alltså rent praktiskt vet jag men när kan man göra det? Kan jag gå in typ nu och göra det? För jag har ju inte börjat plugga än, registreringen är 14 jan, skickar skolan in något slags intyg också att man är registrerad eller hur funkar det nuförtiden??
    Du kan skicka in studieförsäkran fr.om. första dagen i skolan. Alltså: Det är en försäkran på att du börjat studera, du kan ju inte börja studera förrän skolan börjat... Ja, skolan registrerar dig också.
  • Tecken
    Bästamorsan skrev 2010-01-08 18:58:52 följande:
    Nä jag har inte sökt högskolan alls... =(Eller jag sökte ju men "glömde" att tacka ja....Puckat men sant...Är dessutom arbetslös och blir utförsäkrad helt i februari  =(
    Här hittar du lediga studieplatser: http://www.studieplatser.nu/
Svar på tråden Vi som sökt utbildning på högskolan VT 2010