Inlägg från: Tecken |Visa alla inlägg
  • Tecken

    Vi som sökt utbildning på högskolan VT 2010

    Camilla1981 skrev 2009-11-18 08:37:38 följande:
    HJÄLP!! Jag fick ett mail igår från antagningen där det stod att jag skulle gå in och kontrollera kontrolluppgifter. Gjorde det och nu står det OBEHÖRIG!! Att jag inte är behörig mina sökta program!! Detta måste väl bero på att jag inte har skickat in mitt slutbetyg? Jag har ju skickat in betyg men inte slutbetyget. Nu blir jag OROLIG!!!
    Ring antagningen genast, för att stilla din oro!
  • Tecken
    Camilla1981 skrev 2009-11-18 11:21:07 följande:
    Jag ringde antagningen precis och enligt dem så är det mitt slutbetyg som saknas!! Jag har ju skickat in det idag så...Gud vad rädd jag blev!! Men hon sa ändå att jag ska hålla koll så att slutbetyget verkligen kommer fram.
    Bra, det mesta kan ordna sig med ett telefonsamtal
  • Tecken
    Camilla1981 skrev 2009-11-18 11:26:44 följande:
    Jo...Men nu har jag fått för mig att jag har mindre chans att komma in bara för att jag kompletterar....
    Inte då! Så länge din komplettering kommer in i tid = din ansökan behandlas som alla andra behöriga ansökningar.
  • Tecken
    Camilla1981 skrev 2009-11-18 16:33:35 följande:
    Jag har tänk på en sak...Jag har ju sökt socionom med tre inriktningar.Om jag inte skulle komma in på mitt första val, kommer jag in på mitt andra val då om jag har högre betyg än de som söker det alternativet som nr 1?? Förstår ni vad jag menar? Jag har kollat statistiken från förra VT och då räcker mitt betyg till min prio 2 och 3. Men prio 1 var högre än mitt betyg. Hur funkar det? Eller blir jag helt utan plats pga hur jag har rangordnat det?
    Högst betyg går först. VHS struntar i hur du prioriterat. Räcker betygen så kommer du in.
  • Tecken
    Camilla1981 skrev 2009-11-18 16:49:08 följande:
    Är du säker??
    Ja. Annars vore det ju ett väldigt orättvist system - om man fick "pluspoäng" för sitt förstahandsval!
  • Tecken
    sasssyy skrev 2009-11-18 17:24:45 följande:
    jag vet iaf med säkerhet att är det två st som har samma poäng och den ena har valt utbildningen i första hand och den andra i andra hand så är det den som valt den i första som antas...Mer än så vågar jag inte slå fast förrän jag fått svaret på frågan från studera.nu...
    Jaha, är det så? Jag trodde det var lottning eller kvotering som avgjorde i såna fall.
  • Tecken
    sasssyy skrev 2009-11-18 17:39:21 följande:
    nope.. det är det ENDA jag är säker på dock.. kvoteringen är ju redan gjord så att säga... Antingen söker man i betygskvoten eller HP-kvoten eller vad det nu finns för kvoter.Det är en sabla röra iaf och jag är INTE AVUNDSSJUK på dem som sköter allt det där, jag antar att det är något avancerat dataprogram som sköter jobbet nu.Men jag har iaf mailat studera.nu för att kolla.. jag har ju bara sökt ett program och det i första hand så mig spelar det eg ingen roll men jag tycker ändå det är intressant att veta..
    Jag tror vi pratar om olika ord, jag menar kovtering: sv.wikipedia.org/wiki/Kvotering

    Jag vet att om Lars och Maria båda söker sjuksköterskeprogrammet på KI med samma betyg, så kommer Lars in och inte Maria. Detta eftersom Lars tillhör det underrepresenterade könet. Det var en vän som berättade det och JA, jag var tvungen att ringa KI och kolla, lät ju bara för 1800-tal!
  • Tecken
    sasssyy skrev 2009-11-18 17:43:54 följande:
    lägg av!!!!!!! Kvoteras det in på kön alltså??? Det tror jag är väldigt ovanligt och det är nog enbart på skolor som har egen antagning.. som KI texMen om båda är av samma kön då?
    Jag hoppas att det är ovanligt och som sagt: Det låter som typ 1800-talet.

    Jag vet inte vad som händer på just KI om det är samma kön, men jag gissar på lottning.
  • Tecken
    Camilla1981 skrev 2009-11-18 17:49:57 följande:
    Aha ok... Sån har vi här också, den utbildningen börjar på HT och är på 4 år istället för 3½. Men på Stockholms uni finns det tre inriktningar därför valde jag alla tre.
    Om du menar socionomprogrammen på Ersta Sköndal Högskola, så är sista halvåret valfritt. Efter 3 år = kandidatexamen i socialt arbete. Efter 3,5 år = socionomexamen. Efter 4 år = magisterexamen i socialt arbete. På ESH finns två inriktningar: etik och livsåskådning samt äldre. Precis som du skriver startar utbildningarna på HT.
  • Tecken
    polkagris skrev 2009-11-18 17:54:27 följande:
    Jag har en fråga av ren nyfikenhet, om någon har svar på den....Om jag söker ett program på två olika UG, låt oss säga HP och BG. Om jag har tillräckligt höga poäng för att komma in på både HP och BG, till vilken kvot kommer jag räknas? Om vi så säger att ett program tar in 66% från BG och 34% från HP. Vems plats tar jag då? Den siste som skulle kommit in på sina betyg, eller den siste som skulle kommit in på sitt högskoleprovsresultat?Hoppas ni förstår min fråga. Anser att det är en intressant tanke. Tror även att ni inte har svar... ;)
    Du "tävlar" i båda urvalsgrupperna.
Svar på tråden Vi som sökt utbildning på högskolan VT 2010