Inlägg från: Tecken |Visa alla inlägg
  • Tecken

    Vi som sökt utbildning på högskolan VT 2010

    Annaluskan skrev 2009-12-07 21:09:35 följande:
    Tecken: Tack. Men... det där kan väl inte stämma. Kollade från förra våren socionom i Skellefteå. Första urvalet. Den som kom in sist hade 0.1 enligt denna listan. Kan det verkligen stämma?
    Det kan stämma, det kan t ex vara väldigt få av de sökande som gjort högskoleprov (alltså det är inte så många som konkurrerar om platser). Men, vem vet hur det ser ut inför den här våren? Är det fler sökande?
  • Tecken
    Annaluskan skrev 2009-12-08 11:48:11 följande:
    Jag har inte ens en reservplan! *inser* Jag stämplas ut den 17:e och skolan börjar den 18:e. Om jag inte kommer in vad f-n gör jag då? Hoppar på någon annan kurs med platsgaranti kanske? Nåt på distans?
    Då går du in på www.studieplatser.nu och letar fram någon spännande kurs!
  • Tecken
    kimsi skrev 2009-12-08 13:03:06 följande:
    De som har ett program som förstahandsval, har de förtur? Eller konkurrerar de om platserna med alla andra sökanden, även de som har programmet som fjärde val?
    Nej, de har inte förtur.
  • Tecken
    tvåspråkig skrev 2009-12-08 13:08:09 följande:
    Jag skulle hämta min son 15.00! :/ De förstår säkert på dagis om jag berättar varför jag hämtade honom senare... ;)Jag undrar förresten att kan vi öppna ett nytt tråd när vi får besked? Detta trådet är nämligen ganska lång....
    Kanske "Vi som kom in på högskolan VT2010"?
  • Tecken
    sasssyy skrev 2009-12-08 13:13:20 följande:
    hur menar du då?Avregistrerad blir du ju inte för att du sökt något annat, du får ju inte vara antagen till mer än 45 p/termin så du kan ju inte gå två program samtidigt. Ska du fortsätta det du går så tackar du ju bara nej om du blir antagen..
    Är du helt säker på att man inte kan vara antagen till mer än 45hp?

    Man kan inte bli _nyantagen_ till mer än 45hp/termin via www.studera.nu (och man kan ju bli antagen på fler sätt än bara via www.studera.nu!). Du får studera hur mycket som helst - dock jag inte hur det är om det är på samma skola, kanske finns speciella regler då. Kontakta skolan.
  • Tecken
    Tecken skrev 2009-12-08 13:17:01 följande:
    Är du helt säker på att man inte kan vara antagen till mer än 45hp?Man kan inte bli _nyantagen_ till mer än 45hp/termin via www.studera.nu (och man kan ju bli antagen på fler sätt än bara via www.studera.nu!). Du får studera hur mycket som helst - dock jag inte hur det är om det är på samma skola, kanske finns speciella regler då. Kontakta skolan.
    Haha, vad tokigt jag formulerat mig "dock jag vet inte" Varför finns det ingen redigera-knapp på FL? *morr*
  • Tecken
    kimsi skrev 2009-12-08 13:18:21 följande:
    Solen strålar, jaha var i landet gömmer du och solen er då
    Strålar solen? Här i Sthlm är det grått, grått, grått.
  • Tecken
    sasssyy skrev 2009-12-08 13:19:39 följande:
    Eftersom antagningen sker centralt så är jag tveksam till att man kan studera mer än 45 p/termin, det är ju att ta platser från folk som annars skulle fått plugga också.Man KAN bli antagen på annat vis men det är ju studera som sköter nationella antagningen, när den är KLAR kan man få platser genom att söka direkt till högskolorna på restplatser.Hur som helst så blir man inte avskriven från sin plats om man inte själv begär det.
    Jag vet flera som studerat mer än 45hp/termin - dock ej vid en skola. Förstår inte heller det där med att "ta platser från folk", alla vill ju inte plugga? Det är ju iaf inte alla som får plugga - en del har t ex för låga betyg för att bli antagna någonstans.

    Man kan t ex göra såhär: Söka via wwww.studera.nu och bli antagen till 30hp HT09 och sedan söka via www.studera.nu och bli antagen till ytterligare 30hp VT10. Sen om man orkar... det är en annan fråga
  • Tecken
    Myspappan skrev 2009-12-08 13:26:33 följande:
    Man kan inte, om man inte får ett speciellt beslut, bli antagen till mer än 45 hp via studera.nu. Antagningssystemet är nationellt, och således går det inte att spela ut olika lärosäten mot varandra. Däremot kan man bli antagen efter urval 2 till restplatser direkt på lärosätet. Då anses man inte konkurrera ut andra, utan man ses enbart som en student som fyller upp en annars tom plats.
    Men jag har blivit det! Dock ej vid samma sökning/termin och ej heller vid samma skola. Jag läste då ett program (på heltid) och läste en liten kurs, sökte sedan en större kurs (och blev antagen, trots att både programstudierna och denna lilla kursen skulle fortsätta).
  • Tecken
    Myspappan skrev 2009-12-08 13:32:45 följande:
    Var det nyligen? Översteg kurserna 45 hp? Det händer en del i systemet, det förfinas och luckor tas bort. Det som funkade för funkar kanske inte nu! =)
    Inte alltför längesedan - vad är nyligen? Program + kurser översteg 45hp, ja. Jag blev antagen till den större kursen, men tackade nej (jag gillar att plugga, men vill gärna ha _lite_ fritid också).
Svar på tråden Vi som sökt utbildning på högskolan VT 2010