• Smurfan 81

    Tårttråden del 16

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.


    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.




    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1


    Tråd nr 15 


     


    Bildtråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m48253316.html




    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-10-26 21:22
    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-10-28 20:01
    Ny CupCaketråd!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m48321652.html
  • Svar på tråden Tårttråden del 16
  • MissMurrig
    Katarinab skrev 2009-11-03 23:41:42 följande:
    Ni som vet allt om tårtor Vad är egentligen skillnaden mellan marsipanen man köper i vanliga mataffären och den man köper på typ Kakburken?
    Har hört här i tråden, att den i tårtaffärerna är lite "finare" och lite lättare kanske att kavla och så...
    Jonsi skrev 2009-11-04 12:32:05 följande:
    Ska göra doptårta och har tänkt mig en tvåvånings. Har sett fantastiskt fina skapelser i bildtråden och har en fråga: Hur löser jag att jag ska ha den täckt med två olika marsipanfärger, dvs undre delen ska ha en färg och den övre en färg. Ska jag täcka hela den undre och sedan helt enkelt lägga överdelen direkt på den undre marsipanen, eller ska jag skära ut ett hål för den övre delen, så det inte blir så torrt med anslag på marsipan? Dessutom - när det är höga våningstårtor, hur sjutton funkar det att skära, det måste bli väldigt höga smala tårtbitar?! Har själv bara gjort våningstårtor med en låg stor undre botten och en mindre ovanpå, men är sugen på de här lite högre, de ser kul ut.
    Ja, du gör ju 2 separata tårtor, sätter pinnar, sugrör eller något som "pelare" inne i den större tårtan och ställer del lilla på, med ett litet tårtfat(typ i papp) mellan. Kanske om du inte ställer på tårtan direkt på den stora, så kanske de hinner "torka" lite och inte klibbar ihop helt... kanske man kan ha lite majsmjöl under annars.
  • Mael
    MizzTez skrev 2009-11-04 14:26:48 följande:
    Nu har jag en fråga till er som gjort "explotions"-tårtor.. (hoppas nån vet vad jag menar) hur gör ni när ni skär upp kanterna?? före eller efter ni täckt tårtan?? tänkte försöka mig på en sån nu och behöver lite tips!
    Jag skär efter att jag täckt tårtan för att undvika att det drar snett.

    Lägger också lite bakplåtspapper/smörpapper mellan spackel och täcke där hålet ska vara för att undvika kladd på flikarna. Sen kan man pilla upp pappret lite försiktigt när man är klar med uppviken.
    - The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return
  • strommis

    vad jag har förstått så när man ska göra våningstårta så brukar man lägga nåt klet emellan så att den övre inte ska råkar glida, men det kanske bara behövs om man ska bära den.

  • hotflower

    Ni som gör egen SP och smaksätter den, med vad smaksätter ni den och vart kan man köpa det? Finns det någon bra hemsida som mna kan handla ifrån?
    Väldigt begränst i vår närbutik...

  • Egensinnig
    hotflower skrev 2009-11-04 18:24:34 följande:
    Ni som gör egen SP och smaksätter den, med vad smaksätter ni den och vart kan man köpa det? Finns det någon bra hemsida som mna kan handla ifrån?Väldigt begränst i vår närbutik...
    Borgeby kryddgård - jag har testat med gräddkola, päron, mandel och mango - alla blev goda!
    Matilda, Matilda........
  • hotflower
    Egensinnig skrev 2009-11-04 18:26:25 följande:
    Borgeby kryddgård - jag har testat med gräddkola, päron, mandel och mango - alla blev goda!
    Du e UNDERBAR!!! Tack!!
  • Limefrukt
    strommis skrev 2009-11-04 13:54:29 följande:
    Tjejen som hade beställt tårta av mig till helgen ringde igår, nu skulle dom inte bli så många som hon hade räknat med och villa ha en mindre tårta;( jag förklarade att jag redan hade handlat och gjort tårtbotten som ligger i frysen. tror hon blev lite sur på mig, om jag inte hade handlat så hade det inte varit några problem att göra en mindre.
    Vad fräckt! Förstår inte hur folk tänker där!
    Kom att tänka på den tiden då jag drev café och jag hade tagit emot en beställning på ett sällskap som skulle komma efter stängningstid. De skulle ha mackor och allt var färdigt och uppdukat när de kom. Men de var 5 personer mindre än bokat och ifrågasatte att de skulle betala för de 5 mackorna som inte gick åt....
    Egensinnig skrev 2009-11-04 18:26:25 följande:
    Borgeby kryddgård - jag har testat med gräddkola, päron, mandel och mango - alla blev goda!
    Det måste jag prova! Gräddkolaessensen har jag hemma. Hur mycket ska man ha till en tårttäckning?
    *~*~* Vilken tur att Skruttan också gillar grönt *~*~*
  • qazws

    hej allihopa,
    har en kompis som ska bli chef (biträdande rektor för två förskolor) så jag tänkte överraska med tårta, nån som har lite tips eller ideer???

Svar på tråden Tårttråden del 16