• Tiiah

    Förstföderskor som hade BF i oktober 2008 del 5

    Här hänger vi förstföderskor som hade BF i Oktober 2008, självklart är även nya mammor och pappor hjärtligt välkomna också.

    En liten lista nedan på oss som huserar i denna tråd:

    3 september
    lolinona83 födde Matilda BF-31, 2555g 47cm

    1 oktober
    RebeckaAlexandersson födde Casper BF-7, 2915g 49cm

    3 oktober
    Sanna86 födde Freja BF-2, 3280g 49cm

    5 oktober
    Pjanko födde Milo BF+4, 3866g 54,5cm

    6 oktober
    Charlotta1 födde Agnes BF+4, 3390g 49cm
    Moirae födde Jesper BF-1, 3440g 49cm

    14 oktober
    Rottis77 födde Malte BF-6, 3990g 54cm

    17 oktober
    MissZmily födde Lucas BF+15, 4080g 51cm
    Tiiah födde Arwen BF+1, 3965g 51cm

    23 oktober
    Veverica födde Viktor BF+15, 4390g 55cm

    26 oktober
    FrökenLindström födde Alexander, BF+8, 3200 gram 52 cm
    EA83 födde William BF+4, 3920g 53cm

    29 oktober
    Thia79 födde Anton BF+3, 3550g 51cm

    8 November
    Crocco födde Emelie BF+12, 3270g 51cm

  • Svar på tråden Förstföderskor som hade BF i oktober 2008 del 5
  • Milo och Elias mamma
    Rockringen skrev 2010-01-26 23:22:14 följande:
    Vår tjej vaknar 8 tiden så de helt ok. Går och sov där runt 9 tiden.Jag är så trött på att alla kläder blir förstörda. Hon har en tröja typ en gång och så kommer de en matfläck som inte går bort. Hur gör ni? Imorgon ska jag köpa en ny tröja åt henne. Inte kul att sätta på en tröja som ser skitig ut fast den är tvättad när man ska ut.Jag tycker de är kul nu när hon har börjat prata mera ord och har lärt sig leka med mera leksaker som duplo, pussel och dockor. Redan en så stor flicka. Vi har också fått tid för 1½ årskontroll. Hur långa är era barn nu? vår dotter är 80 cm Hon har använder kläder i storlek 80-86. Jag har köpt kläder till sommaren i storlek 86. Ut tidigt? Javisst! Vad säger era barn för ord? Vilka djurläten härmar de? Har de sagt nåt roligt?Hur många tänder har de? Här kommer de nya hela tiden 11 stycken har hon nu.
    det där med fäckarna kan jag inte hjälpa dej med... men vi har köpt haklappar med ärm på för att skydda kläderna...
    Milo 82 sm lång har st 86-92på kläder och så har han 16 tänder...
    sen när han pratar så är det Mamma (ma ma), pappa (pa pa) titta, där, tack tack (ack ack), hej då (dedå), katten, peppe (hans morbror som han är livrädd för)
  • ProosAnna
    Rockringen skrev 2010-01-26 23:22:14 följande:
    Vår tjej vaknar 8 tiden så de helt ok. Går och sov där runt 9 tiden. Jag är så trött på att alla kläder blir förstörda. Hon har en tröja typ en gång och så kommer de en matfläck som inte går bort. Hur gör ni? Imorgon ska jag köpa en ny tröja åt henne. Inte kul att sätta på en tröja som ser skitig ut fast den är tvättad när man ska ut. Jag tycker de är kul nu när hon har börjat prata mera ord och har lärt sig leka med mera leksaker som duplo, pussel och dockor. Redan en så stor flicka. Vi har också fått tid för 1½ årskontroll. Hur långa är era barn nu? vår dotter är 80 cm Hon har använder kläder i storlek 80-86. Jag har köpt kläder till sommaren i storlek 86. Ut tidigt? Javisst! Vad säger era barn för ord? Vilka djurläten härmar de? Har de sagt nåt roligt? Hur många tänder har de? Här kommer de nya hela tiden 11 stycken har hon nu.
    Jag brukar spruta på "ta bort" när jag tvättar, men det är ju inte alltid det hjälper. W får inte så jätte mycket fläckar, men det är nog mest för att han inte vill äta själv ännu... Han äter bara själv ibland, och då med händerna.
    Sist vi var på BVC var han 79,5cm (1år) tror han är någonstans mellan 82-85 nu, stl 80 är förlitet ibland, har 86-92 på de flesta kläderna. Han har 9 tänder vad jag sett, är inte så ofta man får kolla i munnen längre...
    William är inte så jätte duktig på att prata men han säger mamma & pappa ganska felfritt, schh (ljus), taa taa (tack tack), kakaka (så låter kycklingen), kaka (kaka eller katt beroende på tillfälle) :D Sen tror jag han vokabulär är slut, han förstår mycket mer än han säger, frågar man efter saker så pekar han, men han upprepar inte vad man säger ännu...
  • Milo och Elias mamma

    Jag måste bara berätta om min tabbe idag...jag sitter här och skrattar för mej själv... fy fasiken vilket pucko jag är!!!
    jag lämnade milo på dagis och fröken sa- vad tidig ni är, vad bra att han slipper komma mitt i maten!
    vaddå tidig??? 5-10 minuter är ju inget tänkte jag...men när jag kom hem såg jag att jag har tagit fel på klockan...en timme fel *skäms*
    lära ringa och berätta för dom att jag tagit fel... dom fick sig ett gott skratt... och jag skäms som få... men kan inte låtabli att skratta heller...

  • Aaglars

    Blåbären
    Agnes är 7cm och väger 10kg.
    Ligger under genomsnittet på både längd och vikt.

    Härligt med barn som sover till åtta på morgnarna.
    Men vi får väl fortsätta att gå upp i ottan EA83

      Har alla bran utom Agnes börjat på dagis nu? Vi vill vänta ett tag till

    EA83. Lill*syskonet har BF 12april

    KRAM på er alla

  • ProosAnna

    haha, ja ibland är man bra tankspridd! =) En timme fel, det är lite roligt det =)

    Idag fick jag lite sovmorgon, William vaknade 5,20 men låt stilla och somande nog tom om och nästa gång så var klockan 6,20 =) Så jag hade lite sovmorgon idag =)

    William går inte på dagis ännu, vi har sökt dagmamma från 3 maj, men jag vet inte om vi får någon plats då eller hur det ser ut... Det reder sig =)

  • Aaglars

    AHA - ser att ni skrivit om ordförråd.
    Agnes säger Mamma, pappa, den där, titta, tack, hej, bää(härmar får), kolla

  • Vroooooom

    Charlotta: Jesper har inte börjat dagis än. Vi har sökt om plats till april och tanken är då att han kommer gå någon timme per dag.


    Did I mention this is a rant? Sense really has no place in it.
  • Aaglars

    MOIRAE!

    Agnes ska också börja i april och kommer då att vara ett s.k. 15-timmarsbarn (ti-to 9-14) eftersom jag är hemma med den lill*.
    Men för oss är 15 timmar MAX. Vi är inte säkra på att det blir så mkt trots att vi måste betala för det.

  • Sanna86

    Nu var det mkt att svara på :)

    Freja somnar kl 18 utan problem. Hon ligger och sjunger ca 10 minuter sen blir det tyst. Sen vaknar hon kring 8-8.30 om hon inte ska upp till dagis, då väcker vi henne kl 6. Idag tog hon sovmorgon till kl 10!! :-O

    Hon är 76 cm lång och väger 9255g. Hon har 16 tänder och jag tror fler är på väg då det är hårt längre in i munnen.

    Hon kan säga mamma och pappa, där, taa taa (tack tack), Ajje (Kalle, hennes snutte), ja, brrrr (härmar bilar).. kanske nåt mer som jag inte kommer på. Förr sa hon ische (kisse) men det var längesen.

    Blåbären: Vi använder galltvål på fläckar och det funkar skitbra. Det tog bort bajsfläckar från lakanen när hon bajsat ner hela sängen en gång, sen tar det bort alla matfläckarna. Tvålen kostar kring 50 kr och räcker i flera, flera år. Det funkar på alla slags fläckar, t om fettfläckar :)

Svar på tråden Förstföderskor som hade BF i oktober 2008 del 5