• Fiffa5

    Sytråden spinner vidare - röd tråd

    Mari78 m pojktriss skrev 2010-01-09 23:30:01 följande:
    *skratt* ja, det är inte lätt att hitta sytid alla ggr inte. Enda anledningen att jag hinner är ju att jag för närvarande är heltidssjukskriven. Såom dagarna kopplar jag av med sömnad lite då och då, medan barnen är på dagis resp frita/förskoleklass. De är ju 6½, snart 4½ och 3 år (jisses, bara dryga två månader kvar till 3-årsdagen). Men att sy är kul så det kommer jag aldrig prioritera bort.
    Jag lämnar barnen på dagis 4 dagar per vecka och är faktiskt hemma då. Har inte hittat ngt jobb som går att kombinera med barnens korta dagistider plus det faktum att jag varannan månad är ensam hemma med barnen då mannen jobbar till sjöss. Så det är lite lyxigt... Tyvärr är det mycket annat som måste hinnas med under dem timmarna också som handling, städning, hundpromenader osv. Men lite hinner jag ju sy!
  • Fiffa5
    Brooks skrev 2010-01-10 08:14:16 följande:
    I fredags kom fordonstyget även till mig, och igår kunde jag inte hålla mig längre.  Det finns med andra ord ett fordonsplagg att beskåda i bloggen. Så härligt tyget är förresten, känns som Jny's djungeltyg tycker jag. Mjukt och följsamt :)
    Jättefint! Fina färger ihop!!
  • Fiffa5
    Brooks skrev 2010-01-10 08:14:16 följande:
    I fredags kom fordonstyget även till mig, och igår kunde jag inte hålla mig längre.  Det finns med andra ord ett fordonsplagg att beskåda i bloggen. Så härligt tyget är förresten, känns som Jny's djungeltyg tycker jag. Mjukt och följsamt :)
    Men GUUUUUD vilket fint syrum du har!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nu blev jag avundsjuk!!!!
  • Fiffa5

    Nu har jag sytt klart en klänning till mig själv!! Blev riktigt nöjd faktiskt, allt funkade. Köpte ett mönster från S&S och det var så skönt att ha ett färdigt mönster som det bara var att följa.   


    När jag syr barnkläder tycker jag alltid att jag måste göra ändringar för att det ska passa, och så blir det oftast för stort i alla fall. Men nu var det bara att klippa o sy!
    Bild som vanligt på fridoli.blogspot.com
  • Fiffa5

    Två små tårtor har jag lyckats sy idag mitt i kaoset bland barnen Bild i bloggen som vanligt.


    Nu vet jag inte riktigt vad jag ska sy, har massor med tyger hemma så det är egentligen bara att välja....
  • Fiffa5
    Annis123 skrev 2010-01-10 17:05:28 följande:
    Undrar om ni vill hjälpa mig lite. Jag har en Yamata 900 och är sugen på att köpa ny maskin. Vad tror ni om Husqvarna 116 eller 118? Är de mycket bättre än den jag har?
    Känner tyvärr inte till dem maskinerna. Har själv en Janome DC4030 som jag är supernöjd med.
     Hoppas ngn annan kan hjälpa dig!
  • Fiffa5
    Lillofant skrev 2010-01-10 17:57:17 följande:
    Fina tårtor! Är de sydda efter min beskrivning?
    Ja, svarade dig just i min blogg. Jag har letat halva eftermiddagen efter var jag hade sett en beskrivning, men nu är texten ändrad i min blogg så att det står att jag fick inspiration från dig! Hoppas det är OK?
  • Fiffa5
    Lillofant skrev 2010-01-10 18:54:10 följande:
    Javisst helt ok! :) Var beskrivningen lätt att förstå eller var det något som var oklart? För jag kom på att det kanske är lättare att sy fast spetsen i överdelen istället för i underdelen?
    Jag tycker den var lätt att förstå.  Jag tycker det känns enklare att sy fast spetsen i bomullstyget i stället för i velouren som man ju rynkar lite. Funderade på om man kunde sy ihop allt samtidigt men kom fram till att det nog var enklare att sicksacka fast spetsen först.
  • Fiffa5
    bakabakalitenkaka skrev 2010-01-10 20:09:26 följande:
    Jag flirtade till mig en timmes sytid innan sonen skulle natta ikväll, hann sy både tunika och leggings. Finns "ni vet var" Imorgon hoppas jag brevbäraren kommer med fordon!
    Jättefint! Gud vad snabb du är!! Eller vad långsam jag är!?
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - röd tråd