• Fiffa5

    Sytråden spinner vidare - röd tråd

    madebyinferno skrev 2010-01-10 21:40:24 följande:
    spenderat helgen till att vrida allt i mitt syrum ett kvarts varv och sortera tygerna efter färg, typ rosa för sig osv blev mycket mer insperation att titta i skåpet då än innan när det var sorterat efter material tycker jag....
    Åh, kan du inte visa bild?
  • Fiffa5
    Jalapeno skrev 2010-01-10 22:29:44 följande:
    är det jättevid hals måste man klippa mudden i två delar, som på den där lindextröjan jag fotade för ett par år sen där sömmarna i mudden sitter vid axlarna
    Ahh, sorry. Jag trodde det var gjort på samma sätt. Men nu ser jag skillnaden med att "din" var klippt i två delar.
  • Fiffa5

    Jag tänkte börja klippa till tyg för mitt nästa syprojekt - en till klänning till mig själv ( fast en annan modell än den jag precis sytt), men jag HITTAR inte tygerna! GAHHH! Irriterande!!!


    Kanske dags att städa lie bland tygerna...hmmm 
  • Fiffa5
    mage06 skrev 2010-01-10 22:58:26 följande:
    Åh, har du också två flickor i samma ålder! Huuur kan du ha dina sysaker i vardagsrummet?! Jag skäms nästan nu men mina barn är de värsta klätterapor jag sett och står inte den ena och sjunger Pippi-sången på köksbordet så står den andra i fönsterkarmen och kollar temeraturen utanför (markplan men fönsterlås måste införskaffas). Förstår inte huuur de blivit såna. Det är omöjligt att ha en symaskin framme när de är hemma. De är värsta teamet så då stoppar en kontakten i väggen medans den andra "gasar"... Vill, vill, vill ha den lokalen! Tack för tipsen ang. lammskinnen. De blev perfekta, inte hårda alls. Tog ut dem när de var lite, lite fuktiga och nu är de superfina och alldeles krulliga och skall ligga i min soffa Återkommer som maskinägare
    Det där låter ju precis som mina barn!!  Jag måste dra ur sladden från symaskinen också, inte bara från vägguttaget. Än så länge har de inte lyckats lista ut det men det är väl bara en tidsfråga. Klåfingriga som tusan är dem
  • Fiffa5
    ursulae skrev 2010-01-11 11:00:06 följande:
    Nu är det många jag läst som har rullkniv och skärmatta och jag börjar fundera: det kanske man skulle ha?! Jag har tidigare tänkt att det bara är bra om man ska klippa (eller skära såklart då!) små tygstycken, annars måste man ju fösa tyget runt på den där skärmattan. Hjälp mig! Till korta kantband förstår jag poängen men om man ska skära ut ett långt kantband, använder ni kniv och matta då också? Och använder ni den till att skära ut tygstycken till kläder också? Jag är förvirrad men nyfiken!
    Jag använder min skärmatta och rullkniv till i princip allt!! Tycker det är mycket enklare ( och snabbare) än att klippa.
    Skar nyligen ut delar till en klänning och då fick inte tygstyckena plats på skärmattan, men då skjuter jag mattan försiktigt under tyget bara, så det är inget större probem tycker jag.
    Men en så stor skärmatta som möjligt är väl egentligen bra ( min är 45* 60 cm), men sen tar den ju plats att förvara också.
  • Fiffa5

    Jag har verkligen problem med VAR mina tyger skall få plats! Har en del i min garderob, men sen har jag flera stora kartonger ståendes i sovrummet. Inte snyggt, och inte den överblick jag vill ha.


    Igår när jag tänkte påbörja en ny klänning till mig hittade jag inte ens tyget jag skulle sy i. Så ngt måste göras! Men det är svårt när man inte har så mycket plats.
  • Fiffa5
    Malin med Tim skrev 2010-01-11 13:32:34 följande:
    Hoppar in här, har haft en syblogg ett tag och tänkte att det vore trevligt att hänga här, läser flera av era fina bloggar sedan länge!
    Kikade in i din blogg, oj vad mycket fint du har sytt!!!!!!!!!!!
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - röd tråd