• Fiffa5

    Sytråden spinner vidare - röd tråd

    Kaja skrev 2010-01-12 09:26:28 följande:
    Måste skryta lite. Jag fick en beställning på en Pippi-klänning med matchande byxor från Italien. Jag sticker ut hakan lite här och säger att detta är nog en av de bästa saker som jag har sytt eller KOMMER att sy under 2010. Jäklars vad bra det blev!!
    Det var jättefint! Kul när allt går som man vill!
  • Fiffa5
    Skumboll skrev 2010-01-12 10:50:40 följande:
    Nej, en liten sicksack eller en förstärkt raksöm. En vanlig raksöm är inte elastisk nog!
    OK, tack!
    Har ju sytt ett antal tröjor men hade plötsligt glömt bort hur jag gjorde. Har nog haft lite för långt uppehåll över jul! 
  • Fiffa5

    Har mjuka tyger ngn enfärgad röd jersey som matchar de rosa fordonen i jersey?  Det finns en blå som det står matchar de blå fordonen, men jag skulle vilja ha rött också..


  • Fiffa5
    prinsessan 13 april skrev 2010-01-12 13:28:13 följande:
    Jag fick faktiskt en bit rött tyg som "bonus" när jag fick mina röda/rosa fordon. Snacka om tur...för det blir en bra kombo med byxor och tröja
    Ah, vad bra! Måste nog beställa lite!  
  • Fiffa5

    Jag försökte sy en utanpå-ficka på en trikåtunika. Använde en stretchsöm för att sy fast den (som smal zixk-zack) men det ser ju inte så snyggt ut. Hade velat ha ngt som mer ser ut som raksöm....finns det som ändå funkar på jersey??


  • Fiffa5
    Jalapeno skrev 2010-01-12 16:29:28 följande:
    på min maskin finns en söm som ser ut som ett rakt styg och sen ett litet sicksackhopp Gör man sicksacken smal ser det ut som raksöm men är ändå lite mer elastisk än vanlig raksöm. (när köpta kläder i trikå är sydda med vad som ser ut som raksöm är det oftast kedjesöm som sys med covermaskiner)
    Tack, jag ska  testa det och se om jag får det att funka.
  • Fiffa5
    yrväder skrev 2010-01-12 16:34:40 följande:
    nackdelen med att flytta alla tyger från garderoben till trådbackar och hyllor i syrummet är att det blir tydligt för vissa (typ sambon ) hur MYCKET tyg jag egentligen har.... I garderoben var dom mer osynliga
    Hihihi, förstår vad du menar
  • Fiffa5

    Jag håller på o syr en tunika i trikå men omlottöppning över axlarna (är det det som kallas kuvertöppning??) och en ficka på magen. Har några frågor:


    När jag sydde på fickan tycker jag att tyget har en tendens till att bli lite vågigt. Skulle jag lagt ngn form av mellanlägg under själva tunikan innan jag sydde på fickan eller är det mest en övningssak för att få det fint?
    Det var svårt att få ditt kantbandet (muddremsan) snygg i halsen. De rundade delarna vid axlarna rätades ut lite när kantbandet var på plats. Hur undviker man det? Ska jag töja mudden lika mycket i hela halsöppning eller mer / mindre vid axlarna?
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - röd tråd