Inlägg från: yrväder |Visa alla inlägg
  • yrväder

    Sytråden spinner vidare - röd tråd

    Lilltå skrev 2010-01-19 00:47:50 följande:
    Jag har oxå kantare från ebay. Min är samma typ som Gekkos men inte samma bredd. Jag hade inte nåt problem alls att få dit den. Använde basplatta + en vit skruv.
    grejen är den att samma säljare som gekko köpte ifrån kom med en ny modell som skulle passa bättre till just janome coverpro, vilket känns som båg och ren lögn, då den passar ännu sämre. Som jag skrev ovan så är den alldeles för lång och jag håller med kyssen att man nog får böja till den en hel del för att få den att passa. Frågan är ju om man ska idas mejla och klaga, om det liksom ger nåt....
  • yrväder
    Kyssen skrev 2010-01-18 21:27:28 följande:
    Jag har nu provsytt och visst funkar det, men bara om man böjer den sista änden som "vispen" sitter fast i väldigt mkt mot sig, nästan så att det ser ut som om den håller på att gå av. Å jag kunde inte använda clearviewfooten till utan den som hörde till orginalbandkantaren då den foten var kortast, annars hade jag inte fått fast den alls. Så - hur man kan säga att den passar till Janome är ju lite mysko..
    Lite konstigt är det, svägerskan kunde inte ens minnas att det var en specialpressarfot med till kantbandaren, och hon använder sin centerguidefot till sin orginalkantbandare iaf.

    Men måste man ha den pressarfoten är jag ju körd i vilket fall, för jag betalar inte 1300 kr för att få pressarfoten från orginalet liksom.... (om jag nu inte kan låna den av svägerskan, om hon nu bara missat att det va med en sån)
  • yrväder
    gewjyn skrev 2010-01-22 10:11:34 följande:
    Sitter och funderar på färger på minanamnband. Hade tänkt mig bruna med orange text först, men det känns som att det passar ganska dåligt till många andra färger, så nu funderar jag på brun/turkos istället. Men den turkosa textfärgen ser lite blek ut på bilden, är det någon som vet hur den ser ut irl? Och vilken av de bruna ska man ta? Är den mörkaste så mörk att den ser svart ut på lite håll?
    Den turkosa är väldigt ljus, och inte alls så där färgstark som jag vill att turkos ska vara. Nu är mina förvisso turkos med brun text, kanhända att omvänt ser bättre ut.

    Jag har den mörkbruna, och den är riktigt fin, inte alls jättemörk utan ganska lagom. Har mörkbruna med orange text nu, och det ångrar jag. Mina favoriter hittills har varit bruna respektive orange med vit text.
  • yrväder
    ak74 skrev 2010-01-22 13:46:34 följande:
    Jag har dubbelvikta, liknande Kajas. Svarta med lime text och sen har jag standardlapparna, bruna med orange och bruna med turkos. De jag gillar bäst är de svarta med lime. De bruna passar ite alltid tycker jag, men det beror väl på vad man gillar och tygval...
    vad fick du betala för de dubbelvikta?

    är sugen på att göra egna nästa omgång, men vet inte om jag ska välja det dyrare alternativet och köpa från mina namnband, eller om jag ska våga testa dom där amerikanska lapparna......
  • yrväder
    sarahl skrev 2010-01-22 14:06:50 följande:
    någon som kan hjälpa och vägleda mig i sömnad av tygblöjor, jag har försökt på trådar här och på sjalbarn men ingen tycks vilja hjälpa. vill helst ha en alltiett blöja som inte är allt för krånglig att göra.
    jag har inte gjort några AIO men här finns det mönster, www.thenappynetwork.org.nz/diy.php på bland annat pockets och formsydda. Enklast vore väl att titta på en köpestygblöja, och se hur dom är gjorda.

    Har du testat tygblöjor förut? AIO torkar otroligt sakta, så man behöver fler/tvätta oftare än om man har pockets, vikisar eller formsydda. (vikisar torkar fortast, sen pockets, formsydda och AIO)

    Efter att ha forskat lite i saken och vet vad syrran respektive svågern tycker, så kommer jag den dagen vi får barn, nog att köra på formsydda innerblöjor med ficka bak för att kunna stoppa i mer inlägg samt för snabbare torkning, och så en byxblöja ovanpå det. Iaf i början. Formsydda brukar oftast passa de flesta nyfödda. Pockets brukar vara svårare att få till passformen på. Borde vara samma med AIO
  • yrväder
    ak74 skrev 2010-01-22 14:15:04 följande:
    Nu hittade jag min gamla faktura och jag gav 1075 kr för 300 st. Det var i maj 2008.
    ok, det kändes ju rätt ok. Nu måste man iof beställa minst 500 om man vill ha vikta, men får man bara till några man gillar så lär väl 500 gå åt.
  • yrväder
    sarahl skrev 2010-01-22 14:47:05 följande:
    yrväder- jag hittade mönster på en som var som en blöjbyxa och som hade en öppning bak där stoppade man i "fyllningen" sas. är det dom som kallas pockets då?
    japp!

    ang din fråga i tygblöjetråden, ja man kan ha flanell på insidan, men då måste du antingen vändsy blöjan, och göra en stickning så inte flanellen "rullar utåt" eller så får du använda sån vikresår.
  • yrväder
    sarahl skrev 2010-01-22 15:09:56 följande:
    resåren som är runt benen skall den sys fast i fodret eller PULen? (känns som jag tagit mig vattne över huvuden) har du nån bild på de du sytt? kunde inte hitta i din blogg. förstår inte hur du menar med svaret ovan, skall jag göra en stickning hela vägen runt blöjan?
    En del säger det ena, en del det andra. Jag har provat båda och det blir ingen skillnad.

    Jag har dock gjort kanaler på mina som jag trätt resår i, blev mkt mjukare kanter.

    Har inte bloggat dom ännu, ska se om jag kan hitta nån bild.
  • yrväder
    bakabakalitenkaka skrev 2010-01-22 15:15:23 följande:
    när man speciallbeställer från minanamnband får man välja vilket typsnitt som helst, eller måste man välja bland dom som finns på sidan?
    som jag fattat det så gör man en bild, exvis i photoshop, som man skickar in och får en offert på. alltså kan du välja vilket typsnitt du vill.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - röd tråd