Inlägg från: yrväder |Visa alla inlägg
  • yrväder

    Sytråden spinner vidare - röd tråd

    Svampp skrev 2010-01-04 19:26:21 följande:
    Hur ser bodyn ut i det mönster? Knäppning och så? Hur rymliga är de i baken, har tänkt använda tygblöjor så är ju bra om man hittar ett mönster med lite rymlig bak :D
    Jag gör bara bodysarna en storlek större på längden, så passar dom utmärkt till tygblöjebakar

    Märkte när svågerns barn var små och hade body+tygblöja att dom fick gå upp en storlek på bodys jämfört med annars, och efter det började jag göra så.
  • yrväder

    anna på mjuka tyger fick först influensa dagarna före jul, så hon hann inte skicka nånting alls före jul. sen lär väl hon ha velat vara lite ledig i jul oxå, och de två aspekterna i samband med alla röda dagar som har varit så är det nog inte så konstigt att paketen dröjer lite. Visst stör jag mig lite på att det strular, men det mesta är inte hennes fel och jag försöker mest vara tacksam över alla fina tyger hon tar fram.

  • yrväder
    Svampp skrev 2010-01-04 21:19:05 följande:
    Fina bodysar och fin mössa. Själv är jag nog ändå ute efter nån modell som inte behöver träs över huvudet... inbillar mig att det är enklast och krångla så lite som möjligt med sånt, de barn jag har träffat brukar inte va så himla förtjusta i det momentet :D (och inte jag själv heller egentligen så ärver de mina idéer är det nog bäst med så lite som ska över huvudet som möjligt :D). Nån som har nåt bra tips på nån sån body som då gärna även får vara hyfsat stor om rumpan?
    ottobre nr 6/2007 har ett mönster på omlottbody. Vet inte hur den är i storlek/modell, men många har sytt den, så den borde vara okej. Som jag skrev ovan behöver den inte vara så stor om rumpan från början, trikå är rätt töjbart och väljer du bara att göra den en storlek större på längden, så räcker det gott. Svågern hade tygisar på sina barn, och det funkade utmärkt. Sitter dom dessutom bra på bredden oxå. Dom hade förövrigt imses formsydda+blöjbyxa och dom blöjorna är nog en av dom tygblöjor som jag sett som tar störst plats. Så då borde vilken modell av tygisar som helst funka med mitt tips.
  • yrväder
    Skumboll skrev 2010-01-04 21:24:41 följande:
    Tjatar vidare om min förbaskade OL, nu har jag tagit en bild på hur sömmarna blir. Ingen som vet vad jag ska göra åt detta elände?  www.familjeliv.se/hem/skumboll/gallery/phpr5f...
    ser ut som vanliga hoppstygn, sådär får jag när jag har fel nål. Ser ut som velour på bilden, jag brukar köra med jerseynålar på velour, size 75. enda gången jag får hoppstygn brukar vara när jag kör över dubbelsömmar när jag exvis syr fast mudd. alternativt kan nålen vara skadad.
  • yrväder
    tinni78 skrev 2010-01-04 22:34:59 följande:
    Men jag fick mail den 23:e om att orden var uppdaterad till levererad och då tycker jag ju att den borde vara framme hos mig nu även om det har varit många helgdagar. Posten har ju haft 4 dagar som inte har varit röda sedan dess.
    fast det tar 2-3 vardagar normalt att få hem ett paket via posten, och dom har väl haft extra mkt att göra dom med.
  • yrväder
    Svampp skrev 2010-01-05 11:34:14 följande:
    Har nån av er koll på vart man kan köpa fleece i naturmaterial som metervara? T.ex. ullfleece eller bomullsfleece?
    vet inte om dom har just bomull eller ullfleece, men dom har bambu och hampafleece iaf. myllymuksut.fi (går att välja engelska inställningar) men jag vet inte hur du menar med naturmaterialfleece iof, deras heter fleece, men iaf bambun som jag köpt av är som collegetyg med flossad baksida.
  • yrväder
    ak74 skrev 2010-01-06 13:46:10 följande:
    Nu har jag en organisatiorisk fråga: Ni som klipper ut många plagg åt gången, hur gör ni för att inte blanda ihop delarna? Tänk att man klipper ut 3 par mudbyxor i stl 56, 62 och 68... Det är inte så bra om ena benet är i stl 56 och andra i 68 I bland kan ( i alla fall för mig) delarna bli liggandes ett tag innan jag börjar sy...
    nu gör jag sällan så att jag klipper ut flera åt gången, men när jag klipper ut så klipper jag alltid båda benen samtidigt. Dvs jag viker tex velouren dubbel, klipper och sen när/om jag lägger undan de osydda byxorna så får dom ligga kvar så, ev viker jag dom en eller två ggr på mitten. (mitt byxmönster har 1 del, dvs hela byxben utan sidosöm.)
  • yrväder
    ak74 skrev 2010-01-06 14:01:07 följande:
    Det första jag syr när jag börjar är numera storlekslappen (i alla fall på överdelar), så slipper jag hålla reda på det. Storleken står ju på mönstret men när man tar bort mönstret... Glömt...
    Det märks att jag sällan syr i så lika storlekar numera, för det problemet har inte jag
  • yrväder
    Bling1975 skrev 2010-01-06 19:39:19 följande:
    Nu har jag hittat den, de har tom tagit fram en för coverpron och den kostar bara 27 dollar inkl frakt. Måste nog slå till på den
    kan du länka?
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - röd tråd