Inlägg från: yrväder |Visa alla inlägg
  • yrväder

    Sytråden spinner vidare - röd tråd

    gewjyn skrev 2010-01-08 16:50:25 följande:
    Är det någon här som har beställt namnband från world sale label och kan uttala sig om hur de är? Jag tycker att det verkar lite krångligt att beställa, måste man rita upp sitt band helt själv? Vilka mått är det som gäller?
    www.familjeliv.se/hem/yrvader/gallery/php3jo5er.jpg

    den där skillnaden är det, yrväderlapparna är från mina namnband, och worldsalelabels lappar ser ut som bandet där på baksidan.

    nu ska jag sluta bombardera tråden, jag lovar
  • yrväder
    Pejgan skrev 2010-01-08 17:35:47 följande:
    funkar ju om man har dubbelvikta band iof. Hm.
    jag syr oftast på mina band på två sätt, antingen dubbelvikta i en sidsöm, eller oxå runt om på ärmen o dyl, och jag tänkte nästan tvärtom, på dom ställen jag syr fast den helt skulle jag inte bry mig, men på dom ställen där jag viker den skulle jag vara rätt att lösa trådar sticker ut och fastnar i saker osv.
  • yrväder
    Pejgan skrev 2010-01-08 17:39:44 följande:
    fast de sitter väl fast i kanterna? Jag har liknande band på en del köpesaker och har inte alls upplevt att de fastnar.
    jo iof, det kanske bara är jag som gör det till ett problem
  • yrväder
    gewjyn skrev 2010-01-08 18:17:08 följande:
    Yrväder; Tack för svaren :) Får fundera på hur jag ska göra. Finns färger och fontar någonstans i deras shop? Jag har inte hunnit titta så noga ännu...
    det finns nån färgkarta nånstans i deras shop eller om det var i bloggen, font kan du nog välja vilken du vill tror jag, kolla typ word eller nåt.
  • yrväder
    Kyssen skrev 2010-01-09 11:37:16 följande:
    Någon som vet om Anna på Mjukatyger har någon enfärgad jersey/Lycra som passar med foronden. Inte själva grundtyget utan i samma nyans som själva fordonen är tryckta med? Eller - om någon annan av alla tygleverantörer möjligtvis har någon som matchar?
    Jofotex gröna jersey som matchar tågtyget matchar rätt bra till det gröna. Det blå vet jag inte, fick med av mjuka tygers klarblå interlock och det matchade bra men inte exakt. Det röda borde väl vilket som helst passa till, det är ju en ganska "vanlig" rödfärg.
  • yrväder
    Bling1975 skrev 2010-01-09 12:29:48 följande:
    Äntligen har jag knåpat ihop min första kuvertbody i stl 62, med kantbandsmojängen blev det löjligt fint så jag är lite stolt. Det är dessutom min första "beställning". Min lillebror såg det gröna och vita elefanttyget och hälsade att hans kommande bebis behövde något fint i det eftersom den skulle bli hammarbyare som sin pappa. Men jag hade två stora problem: Det värsta är när jag syr over två lager med 4-vikta kantband, min nål går av för att de inte orkar igenom. Den fungerar om jag försiktigt vevar mig igenom för hand, men då blir det väldigt lösa stygn. Vad gör man, hur gör ni? Det andra var att jag lyckades sy på ena armen ut och in med overlocken, väldigt svårt att sprätta och sy fast den igen utan att skära bort ytterligare tyg. Blev ett litet hål som jag fick laga på vanliga maskinen. Nästa gång ska jag helt klart inte följa beskrivningen utan sy fast armen innan jag syr ihop den och kantsömmen. Då kan jag säkert lyckas med att sticka ner den också. I vilken ordning syr ni en kuvertbody?
    Kantar halsen, syr ihop fram och bakstycke med hjälpstickning där omlottdelen går. Syr fast ärmar, syr ärmsidsömmar, kantar nederdel, kantar/fållar/muddar ärmslut. Knappar. Jag kantar dock "för hand" på vanliga maskinen, så då går det att göra sist.
  • yrväder
    Kyssen skrev 2010-01-09 11:37:16 följande:
    Någon som vet om Anna på Mjukatyger har någon enfärgad jersey/Lycra som passar med foronden. Inte själva grundtyget utan i samma nyans som själva fordonen är tryckta med? Eller - om någon annan av alla tygleverantörer möjligtvis har någon som matchar?
    såg nu att den koboltblå jerseyn och den gröna jerseyn som anna har matchar. står när man går in på den.
  • yrväder

    jag har oxå stora problem med tygförvaring. vi bor i en (förvisso relativt stor) tvåa, och hallgarderoben har fått ge plats åt tyger, sen har jag en del i kartonger i förrådet, lite i kartonger i syrummet samt dom senaste godbitarna som ligger öppet på hyllor i syrummet, och det blir ju inte direkt mindre tyg

    Men jag inser att jag skulle behöva nån annan förvaring. Garderoben skulle behöva få va hallgarderob igen, för hallen ser oftast ut som ett bombnedslag Min jobbväska, sambons träningsväska osv....

  • yrväder

    jag köper numera oftast bara en rulle vanlig tråd om det är nån ovanlig färg jag behöver, har inte direkt lust att köpa 4 rullar guterman för 33 kr st....Istället spolar jag upp på undertrådsspolar, 3 st. Räcker om det bara är ett eller två plagg man ska ha det till.

    Däremot behöver jag komplettera från bibbi nån gång, men tyg hamnar alltid före i prioritetsordningen.

    Dock har jag insett att 1000-meters rullar hade räckt  ganska långt, köpte flera koner, och dom enda som det gått mkt av är dom bruna och petrol (till jeans)  Så nästa gång blir det 1000 metersrullar istället, dom finns dessutom i fler färger.

  • yrväder
    Fiffa5 skrev 2010-01-11 19:10:46 följande:
    Kan man använda interlock och /eller jersey med lycra från mjukatyger som mudd på tröjor o byxor? Kan man göra kantband av det o kanta tex en body med?? Vill ha ngt enfärgat brunt som matchar det bruna i de röda trollen. Stoff o stils bruna är så ljus.
    Interlock GÅR i halsen, men det blir inte så jättesnyggt och så töjer det sig dåligt. Funkar bättre på en omlottbody dock. Jersey med lycra funkar alldeles utmärkt.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - röd tråd