Inlägg från: Completorium |Visa alla inlägg
  • Completorium

    Det ska fan vara en modern man!

    Anonym (...) skrev 2009-12-30 01:14:57 följande:


    Sex är det absolut sista jag tänker på när jag är stressad, precis som du beskriver din fru. ...och jag skulle bli helt galen av stress om någon föreslog att jag skulle ha sex för att lätta på stressen. Det skulle jag inte klara. Jag har också upplevt att jag inte hinner ta initiativet, fast jag så gärna vill det (herregud - vad är två veckor? - ingenting! ...för mig och många andra). Jag har helt enkelt inte hunnit innan partnern har pockat på sex och visat sig frustrerad. ...då blir jag bara ännu mer sexstressad. Det är hemskt att känna att ens partner är missnöjd med en sexuellt och det leder till en eskalerande sexstress och olust hos den som har mindre lust.

    Hur möter man varandra halvägs? Hittills verkar det ju bara vara de med mindre lust som ska jobba på den. Bli medsläpad till terapeuter och äta piller osv. Ja, det är de med mindre lust som sätter frekvensen - det går ju inte att tvinga någon. Visst kan kännas orättvist. Vi läser överallt om sexpiller och liknande. ...för dem med mindre lust som måste öka dem för att möta partnerns lust. Varför ser vi inte piller och liknande som hämmar för hög lust kontra den partner man har? Åtminstone hämmar lusten lite? Kan jag inte få släpa iväg partnern till rådgivare om jag tycker han vill för mycket? Vi har ett problem här - jag vill kanske en gång i veckan och han vill fem. Har du någon övning eller piller? Råd? Skilsmässa?

    Nej, det är ju inte plausibelt, eller hur? ...att inskränka någons sexualitet på det sättet. Fy, äta piller som hämmar det vore ju hemskt. Är det då inte lika konstigt att vilja öka någons lust med piller och terapi? Nä, du vill ju bara några gånger i månaden - du är konstig och måste åtgärdas. Det stora dilemmat är väl hur man möts på mitten. ...om man vill dit.

    TS - Ni har ju båda varit öppna om sexualiteten. Ni valde varandra trots att ni inte är sexuellt kompatibla. Är en separation då ödesbetämd på något sätt?
    Jag skulle precis släcka och sova, men det här måste jag ju bara svara på... *L*

    Först din sista fråga: Jag valde henne för jag trodde jag mött en partner som jag var sexuellt kompatibel med, som hade lika stor drift som jag, för det visade hon upp under 3 års tid. Sen ändrade det sig, och då var det ju liksom för sent... Vi pratade enormt mycket om sex och behov av sex i början, så hon visste mycket väl om min syn på det. Vi var väl båda naiva, trodde på att även hon nu hade "hittat hem" till sin sanna sexuella identitet. Men det var ju bara tillfälligt, om än under en ovanligt lång period. Sen hann verkligheten ifatt henne och hon blev sitt vanliga jag igen.

    Så det andra. Intressant att ni med lägre drift anser att det bara är ni som ska ändra på er. Det anser nämligen vi med högre drift att vi också ska göra. Visst, i blaskorna pratas det en massa om hur man ökar sin lust, men hos terapeuten pratas det bara om hur man minskar sin lust. Vi får veta att vi ska lägga band på oss, inte visa vår lust, inte sätta vår partner under stress, att tillgång till sex inte är en mänsklig rättighet osv.

    Jo, visst pratas det om hur den med mindre lust kan hjälpas också. Men, OBS!, den med mindre lust ska just HJÄLPAS medan vi med större lust ska TA ANSVAR.

    Den här konflikten är förmodligen olöslig. Har man olika förhållande till sex så har man. Inte mycket att göra åt det.

    Jag har skrivit det förut i tråden: Jag är luttrad, och om jag kommer att bryta upp så kommer jag att vara mycket noggrann i valet av ny partner.

    Kanske, och det känns nog som det vettigaste alternativet just nu, kommer jag i så fall inte att flytta ihop med någon kvinna igen utan endast ha lösare förbindelser. Att sätta sig i nåt igen som visar inte fungera, nej, det orkar jag bara inte.

    Jag säger precis som så många kvinnor som "äntligen blivit av med sin slashas till karl" att de "inte vill bli hushållerska igen utan nu är det deras tur att tänka på sig själva och ta för sig av vad marknaden har att erbjuda och ha lite kul som omväxling"!
    (Oj vad jag kommer att få skit för det där sista! )
  • Completorium

    Anonym (Lycklig) skrev 2009-12-30 07:28:00 följande:


    Två saker jag tänkt på- det där med alkoholen TS. Då fick hon lust, din fru? Eller hur var det? Minns hur annorlunda mitt första man blev av en skvätt martini. Han var lite blyg annars. Men i och med att jag aldrig dricker, så drack ju han sällan. Fast han blev faktiskt mysig och "förälskad"av en mindre mängd alkohol. Jag menar inte att du ska börja få henne att dricka, men nån gång kanske?
    Hon dricker lite vin då och då, några glas en kväll. Det har ingen effekt. Den här gången som jag berättade om blev hon rejält berusad. Inte så att hon blev redlös, men det räckte till en rejäl baksmälla dagen efter. Det är ju inget som jag vill uppmana henne till, och hon utsätter sig inte för det självmant heller utom nån enstaka gång. Jag har bara varit med om det en gång på 7 år.
    Och stress och sex. Nu är vi ju olika, men den här tråden visar ju också hur många som känner igen sig i varandra. De flesta känner nog svårighet att ha sex vid stress. Men jag kan också tänka att där skulle vi kunna ha en viss biologisk skillnad. Efter sex, så har män i allmänhet lättare att somna/ slappna av. Jag vet att om jag är trött och egentligen håller på att somna och sen har samlag, så blir det svårt att somna sen.
    Mm... det där har jag funderat en del på... Jag tror att jag kanske, kanske har en hållbar teori för hur det kan hänga ihop.

    Ett väldigt vanligt scenario är att mannens orgasm styr när sexet är slut. Jag vet att det finns gott om gentlemän som ser till att tillfredsställa kvinnan även efter sin egen orgasm, om så vore nödvändigt.

    Men dels är det nog väldigt många som inte gör det, dels vet vi ju att kvinnors orgasmfunktioner kan skilja sig mycket från mäns. Jag har träffat få kvinnor som får en orgasm och sen är det bra, eller helt enkelt stopp, som det är för män. Vanligare har varit att kvinnorna är slow starters och sedan kan de få ett flertal orgasmer. (Ja, inte måste de vara slow starters för att vara multiorgasmiska! )

    Dessa kvinnor kanske helt enkelt behöver - hur ska jag uttrycka det - mer omfattande sex, fler orgasmer, häftigare orgasmer osv. för att nå den där punkten när de är totalt tillfredsställda och utmattade och - avstressade?

    Jag beskrev ju i ett inlägg hur min fru ibland inte velat få de där starka orgasmerna för det "är så jobbigt". Sen kan det vara en komponent till som gör skillnaden mellan män och kvinnors upplevelse av sex och orgasmens effekter. I de flesta ställningar så är det ju mannen som får arbeta. Om man nu inte är nån 2-minutersman utan håller på lite längre och intensivare för att komma till orgasm så kombineras orgasmen med en fysisk utmattning och jag tror att orgasmens effekt blir mer total då.

    Jag vet vilken skillnad det blir mellan en onaniorgasm och en samlagsorgasm. Onanin ger oftast en orgasm som mest koncentrerar sig till könet medan samlagets orgasm mer omfattar hela kroppen.

    Så vissa kvinnor, som fått en orgasm och både hon själv och mannen då tror att allt är frid och fröjd, kanske bara har börjat och just avnjutit förrätten? Tacka sjutton för att hon inte är nöjd då utan bara piggare än innan!
    Funderar på en tredje sak, om du jobbar hemma och det är lite kärvt. Kanske suget efter sex blir större då? Du kanske skulle få mer stimulans överhuvudtaget om du var på en arbetsplats. Bara en fundering.
    Nja... jag har inte jobbat hemma tidigare i mitt liv och det har alltid varit likadant.
    Och när det gäller det sista du skrev, så är det verkligen tragiskt, att så många ( oftast kvinnor) ger så mycket och får så lite tillbaks.
    Mm... ...och vi är några män som känner samma sak... *L*
    En del får ett värdigt eget liv, först som änkor. Samtidigt så känner jag själv att jag skulle inte vilja åldras ensam heller. Fast man behöver ju inte ha ett parförhållande, man kan ju bo i nåt slgs kollektiv eller nåt...
    Jovisst, det är en god tanke!
  • Completorium

    Känner att jag behöver kommentera detta lite till:

    Anonym (...) skrev 2009-12-30 01:14:57 följande:


    Hur möter man varandra halvvägs? Hittills verkar det ju bara vara de med mindre lust som ska jobba på den. Bli medsläpad till terapeuter och äta piller osv. Ja, det är de med mindre lust som sätter frekvensen - det går ju inte att tvinga någon. Visst kan kännas orättvist. Vi läser överallt om sexpiller och liknande. ...för dem med mindre lust som måste öka dem för att möta partnerns lust. Varför ser vi inte piller och liknande som hämmar för hög lust kontra den partner man har? Åtminstone hämmar lusten lite? Kan jag inte få släpa iväg partnern till rådgivare om jag tycker han vill för mycket? Vi har ett problem här - jag vill kanske en gång i veckan och han vill fem. Har du någon övning eller piller? Råd? Skilsmässa?

    Nej, det är ju inte plausibelt, eller hur? ...att inskränka någons sexualitet på det sättet. Fy, äta piller som hämmar det vore ju hemskt. Är det då inte lika konstigt att vilja öka någons lust med piller och terapi? Nä, du vill ju bara några gånger i månaden - du är konstig och måste åtgärdas. Det stora dilemmat är väl hur man möts på mitten. ...om man vill dit.
    Har du läst inlägg #12? Han beskriver bl.a. hur han faktiskt fick piller för att dämpa sexlusten.

    Du skriver att det ses som mer förskräckligt att vilja inskränka någons sexualitet än att öka densamma hos den andra partnern. Men nu är det ju faktiskt så att när detta problemet uppenbarar sig så är det för att den partnern med större sexlust redan har fått sin sexualitet inskränkt! Det är ju redan ett faktum!

    Inskränkt på så sätt att han/hon har lovat att vara sin partner trogen, men denna partner kan inte svara upp emot behovet och då inga andra lösningar finns för att få utlopp för sexualiteten än genom sin partner så blir effekten att hans/hennes sexualitet begränsas.

    Så när man börjar diskutera problemet så är ju utgångspunkten att den med mindre sexlust helt sätter den sexuella agendan och den med större sexlust får rätta sig efter det.

    Om man beskriver det gemensamma sexlivet på en skala mellan 1 och 10 där 1 är den nivå som sätts/önskas av den med mindre sexlust och 10 den nivå som sätts önskas av den med mer sexlust, så börjar ju diskussionerna om hur sexlivet ska kunna förbättras kanske när sexlivet ligger vid siffrorna 1-3 nånstans.

    Den med mindre sexlust har alltså ett övertag och tycker väl att det är obekvämt att ändra på det förhållandet. Klart att det är obehagligt att bli kritiserad och få krav på sig. Därför uppfattas det kanske av dem som har mindre sexlust som att kraven på förändring bara ställs på dem, för de har aldrig märkt att en obarmhärtig förändring redan har skett för den med större sexdrift.

    ---

    Det snackas så mycket om att den som utsätts för en press att "ställa upp på" mer sex blir stressad av det. Men jag upplever stress av att inte få sex. Det gör mig okoncentrerad och jag tappar tålamodet, blir lättretlig osv. Onanin är då som ett "piller" som lättar på de här symptomen, men som jag tidigare påpekat, det är ingen ersättning för partnersex i längden.
  • Completorium

    Åh! Nu har vi fått möjlighet att formatera våra inlägg! Wow! {#lang_emotions_cool}@Anonym(Lycklig): Jo, längst upp till höger i varje inlägg finns en symbol, ett citattecken. Klicka på det så får du in citatet i din text!

    Ja, det där med polyamori är nåt jag har funderat en del på, och det låter ärligt talat som nåt som skulle kunna funka för mig. Jag är inte svartsjukt lagd, och sen det här med att kunna knyta an till flera personer har jag inga problem med... Nå, det återstår att undersöka och ingen kan veta i förväg hur det skulle funka.

    Polyamori, särbo, kollektiv... Ja, nåt borde väl funka och vore värt att testa, för nu har jag testat monogama förhållanden under en massa år och se hur det gick... {#lang_emotions_undecided}

  • Completorium
    Signy skrev 2009-12-28 20:03:13 följande:
    Aj, vad jobbigt. Knivig sits, för då har hon ju iaf varit öppen med sina behov och planer från första början. Hon då, sade du till henne att du har andra behov? Reagerade hon på det?
    Jag tror att jag svarade på det där, men inte med direkt citat av din fråga:
    Och, ja, hon har hela tiden varit fullt medveten om mina behov av sex, och jag tror nog att hon i början tänkte att hon också skulle hålla samma nivå på sexlust som gjorde då. Kanske var det också därför hon började prata om sin oro för klimakteriet och att det kunde innebära att hon tappade sin sexlust. Så blev klimakteriet orsaken till att hon förlorade sin sexlust redan innan hon kommit in i det...

    Min fru har definitivt hela tiden varit medveten om mina behov av sex, men när hon insåg att det började bli en obalans i vårt sexliv så valde hon att stoppa huvudet i sanden och hoppas på att det skulle gå vägen ändå, alltså mot bättre vetande.
  • Completorium
    Signy skrev 2009-12-30 23:24:37 följande:
    Ah, jag missade det. Tänkte att det skulle vara lättare att tänka sig in i dilemmat om jag visste din frus syn på det hela. Jag säger inte att det är så, men då skulle kanske dethär med klimakteriet kunna vara en sköld att gömma sig bakom, rent tekniskt?
    Ja, det är väl fullt möjligt! Jag kan nog tycka att hon gör det, iom att hon låtit det påverka henne långt innan hon kommit in i det.
  • Completorium
    Signy skrev 2009-12-30 23:35:03 följande:
    Ja. Jag vet inte. Jag har följt tråden, intressant att läsa så många tankar. Men du sitter i en knepig sits, inget snack om den saken. Jag har lite svårt att sätta mig in i din situation, hur frustrerad man kan bli efter så länge. Har upplevt det en gång, men jag gav upp och gick vidare rätt snabbt. Man kan inte ändra på människor, alla utvecklas ju åt sitt håll. Ingen kan säga till dig vad du ska göra... men jag kan nog tycka att man lever ju bara en gång. Det beror på hur mycket du älskar henne, om du vill fortsätta leva med henne i "nöd och lust". Och, det beror på hur viktigt det är med sex. Att både få ge och ta på den fronten. Kan tänka mig att du funderat rätt mycket med tanke på trådens längd.
    Grejen är att jag har genomgått en skilsmässa redan, och jag längtar inte direkt efter en till, så därför har jag verkligen försökt hitta en lösning på problemet som inte innebär separation, men jag börjar nog misströsta.

    Den där frågan om hur mycket jag älskar min fru... Jag vet inte! Å ena sidan kan man säga att man antingen älskar eller inte. Det finns inga mellanlägen. Och älskar man så har man inget val.

    Jag har ett sånt exempel i min närhet, en god vän som är hjälplöst förälskad i en man som hon kanske aldrig kommer att få helt och hållet. Han har burit sig väldigt dumt, elakt, själviskt och korkat åt emot henne men det hjälper inte. Hon vill ändå ha honom trots att hennes intellekt säger att hon borde avsluta det där fortare än kvickt. Men så fort hon ser honom så vill hon bara vara i hans närhet.

    Sån kärlek känner jag inte och har nog aldrig känt. Har varit och nosat på den med en kvinna, och varje gång jag tänker på henne så känns det på ett särskilt sätt inombords. Med mina fruar har jag haft passioner men sen är det mest djup vänskap med sexuell attraktion. Är det kärlek? Jag vet inte.

    Kanske är det brist på djup kärlek som gör att vi har svårt att acceptera att sexet inte är som vi önskar och behöver? Skulle det vara lättare att stå ut i ett förhållande utan sex om man var blint förälskad?
  • Completorium
    Signy skrev 2009-12-30 23:57:47 följande:
    Nej, jag tror nog tyvär inte det.. att vara förälskad är ju en av de starkaste känslorna man kan känna. Och att vara förälskad i någon man kan få, tom vara ihop med är ju en hissnande känsla. Men jag tycker att detdär med förälskelse kan kokas ner till en stark känsla av att vilja ha en människa mer och mer. Är man ifrån varanadra vill man ringa, är man i samma rum vill man kela, får man kela vill man ha hett, passionerat sex. Får man det, vill man ha det 3 ggr till - på raken. Man vill ju vara nära, lukta på och känna den andra hela tiden. Och det vore nog helt hemskt att då inte få ha sex, speciellt om anledningen vore att ens älskade inte ville :( Då är det nog lättast att stå ut och man värderar vänskap och ett fint fungerande liv ihop och man har samma (icke) behov av sex..
    Mm... Men som jag sagt tidigare: Alla är olika. Jag tror att det finns de som upplever stark kärlek utan att uppleva nån särskild sexuell attraktion.

    Om vi skulle reda ut begreppen: Förälskelse och passion är väl ganska närbesläktade begrepp och kan vara rätt flyktiga, eller hur? Efter förälskelse inträder kärlek, om det går åt det hållet. Kärlek är djupare och stadigare än förälskelse.

    Jag tror att vi är så väldigt olika när det kommer till hur vi upplever kärlek. Det kan också göra att ett förhållande haltar, för vi ser olika på vad kärlek egentligen är.

    Jag tror personligen att kvinnor uppfostras till att se på kärlek och förhållanden genom rosa dimmor och beskrivna i romantiska komedier och flickböcker. Sex existerar knappt där. Sen möter de män som uppfostrats av grova porrfilmer och mest funderar på hur snabbt de kan få tjejen att acceptera att ta den i tvåan. Tacka fan för att det riskerar att gå snett på sexfronten i ett förhållande...
  • Completorium
    Anonym (lika) skrev 2009-12-30 19:14:55 följande:
    Det här är bara något jag slänger ur mig, och det gäller förstås bara de par som är välfungerande på andra områden och där osynk i sexet är problemets orsak snarare än symptom på andra problem. Men ni som tycker att knulla är en besvärlig börda – har ni försökt att helt enkelt intala er själva att det inte är det?
    Ibland tvingas människor till att tänka annorlunda kring sex. Jag har ju förut berättat att min första fru blev som sexgalen när hon insåg att hon höll på att förlora mig. Chocken ryckte upp henne ur sin dvala och plötsligt tvingades undersöka om sex var en möjlig väg att behålla mig. Det intressanta med det är att hon - säger hon själv - faktiskt upptäckte hur kul sex kunde vara!

    När hon till sist kastade alla sina föreställningar om hur sex ska vara överbord och bara gick på magkänslan för att möta mig och min sexualitet så fann hon något nytt inom sig själv som av någon anledning legat dolt för henne.

    Så jag tror att du har en poäng där!
  • Completorium
    Signy skrev 2009-12-31 00:24:14 följande:
    Eehehe, nja. Är du full? Jag håller inte med. Det där hänger nog inte på om man är kvinna eller man på den fronten. Nog har många kvinnor vuxit upp med en tuff sex-attityd där man snackar med sina polare, tar för sig och säkerligen sett en hel del porrfilm i sina dagar med. Och dessutom är det ju, som många kvinnor uttryckt här och i andra forum, många ladies som vill ha ett sexliv som kan liknas med de där "grova porrfilmerna".
    *L* Nej, jag är aldrig full, men jag är 47 år och i min generation är det faktiskt inte särskilt många kvinnor som vuxit upp med porrfilmer...
Svar på tråden Det ska fan vara en modern man!