• marla333

    Vilka namn anses som White Trash-namn?

    Undrar vilka namn som ses som white trash- namn. Funderar på namn och vill inte råka döpa min unge till ett namn som många andra tycker är fult. Jag tycker namn är viktigt.

    Jag tycker att namn som låter amerikanskt är lite white trash på här i sverige. Som Savannah, Amber, Melissa, Kevin...

    Någon som håller med mig eller tycker olika? Andra white trash- namn?

  • Svar på tråden Vilka namn anses som White Trash-namn?
  • Sarilariz
    lillie skrev 2010-01-07 10:59:26 följande:
    Åh, vilket fint namn din dotter har. Tycker det låter jättevackert
    Tack :)
  • Astarte
    patti87 skrev 2010-01-06 13:46:24 följande:
    varför bryr du dig ens om vad andra tycker om de namn som du väljer till ditt barn?? nyfiken...huvudsaken är väl att du gillar namnet?!
    Fast det är väl ganska självklart att det är viktigt hur namnet uppfattas och kommer att uppfattas. Det påverkar ju barnet.
  • ääni
    maddlyn skrev 2010-01-07 02:20:44 följande:
    Jag var precis inne på svenskanamn.se och kollade lite. Det finns 13stycken Cewin i sverige och de är rätt bra fördelade över hela landet. Chansen att du stöter på en Cewin är ytterst liten. Sen har vi då Erik som det finns 302308 stycken av i hela landet. Tex Chazandra finns det 2 stycken av i sverige men det finns  67385 stycken Emma. Rent statistiskt är inte chansen större att Erik och Emmas föräldrar är lågutbildade snyltare som bara sitter hemma och röker upp soc bidraget? Min egen dotter har ett namn som ofta kommer upp i WT-sammanhang Novalii. På svenskanamn.se finns det två Novalii i sverige. Men nu när jag var inne och kollade Wikipedias definition av WT så kan jag se att varken jag eller min man passar in i den mallen . Den andra Novaliis mamma och pappa vet jag inget om men de lär vara väldigt WT då de fått så många att stämpla Novalii som ett WT namn. :)
    Den stavning ni har valt är mycket ovanlig men om du lägger till andra stavningar och Novalee, Novalie och Novali så blir det 208 personer som har "det" förnamnet.
    Just nu är det populärt med gamla namn (och det kanske också är det "säkraste" för barnet) och alla andra namn blir hårt kritiserade, trots att många nya namn är vackra. Men jag hoppas åsikterna förändras lite, även om (eftersom?) jag gillar de gamla namnen... 
    Men jag undrar om det alltid varit så här? Att man måste välja ett gammalt namn för att inte riskera att få stämpeln "lågutbildad och dålig ekonomi".
  • KatjaKaj
    ääni skrev 2010-01-08 17:12:28 följande:
    Den stavning ni har valt är mycket ovanlig men om du lägger till andra stavningar och Novalee, Novalie och Novali så blir det 208 personer som har "det" förnamnet. Just nu är det populärt med gamla namn (och det kanske också är det "säkraste" för barnet) och alla andra namn blir hårt kritiserade, trots att många nya namn är vackra. Men jag hoppas åsikterna förändras lite, även om (eftersom?) jag gillar de gamla namnen...  Men jag undrar om det alltid varit så här? Att man måste välja ett gammalt namn för att inte riskera att få stämpeln "lågutbildad och dålig ekonomi".
    Ja okej men 208 stycken är ändå en hel del mindre än Emmas 67385.
    Och faktum är att Novalii  (eller mer exakt Novalis )är ett väldigt gammalt namn som dessutom satt på en 1700-tals poet.
    Astrid Lindgren har även skrivit en saga om en flicka som hette Novalii.
    Den sista människan jag tänker på när jag hör WT är just Astrid Lindgren.
    Så WT är det ju inte i den bemärkelsen inte heller är det ett nytt påhittat namn men det bryr sig folk inte om.

    Förmodligen har det alltid varit så här folk har ju en tendens till att kravera om någon skiljer sig från "normen".
    Och det är ju knappast ett nytt fenomen.
  • ääni
    maddlyn skrev 2010-01-08 20:37:07 följande:
    Ja okej men 208 stycken är ändå en hel del mindre än Emmas 67385. Och faktum är att Novalii  (eller mer exakt Novalis )är ett väldigt gammalt namn som dessutom satt på en 1700-tals poet. Astrid Lindgren har även skrivit en saga om en flicka som hette Novalii. Den sista människan jag tänker på när jag hör WT är just Astrid Lindgren. Så WT är det ju inte i den bemärkelsen inte heller är det ett nytt påhittat namn men det bryr sig folk inte om. Förmodligen har det alltid varit så här folk har ju en tendens till att kravera om någon skiljer sig från "normen". Och det är ju knappast ett nytt fenomen.
    Absolut, det är ändå ett ganska ovanligt namn än så länge.
    Det var spännande att höra bakgrunden! Astrid Lindgren har förresten många fina namn i sina berättelser.
  • parvati

    Astrid Lindgren har skrivit en saga om en flicka som heter Ylva-Li(Allrakäraste syster). Nova-Li känner jag inte igen. Vilken saga skulle det vara?
     Min farmor hette ett annat äldre namn-li så det är uppenbarligen inga nymodigheter med att lägga dit ett Li.

  • ääni
    parvati skrev 2010-01-08 21:48:03 följande:
    Astrid Lindgren har skrivit en saga om en flicka som heter Ylva-Li(Allrakäraste syster). Nova-Li känner jag inte igen. Vilken saga skulle det vara?  Min farmor hette ett annat äldre namn-li så det är uppenbarligen inga nymodigheter med att lägga dit ett Li.
    Ja, Ylva-Li minns jag också! Älskade den sagan. Namnet är fint men skulle säkert också kunna få WT-stämpel, tyvärr. Spännande, förstår att du tyvärr inte vill säga vad din farmor hette...
  • khartoum
    maddlyn skrev 2010-01-08 20:37:07 följande:
    /.../ Förmodligen har det alltid varit så här folk har ju en tendens till att kravera om någon skiljer sig från "normen". Och det är ju knappast ett nytt fenomen.
    Jag håller med dig. Många är rädda för att ta ut svängarna och nästan än mer att möta någon som tar ut svängarna.

    Istället för att fundera på om man själv är inskränkt så väljer man att skuldbelägga den som syns och hörs genom att utmana normen.

    Namn är dock på många sätt en klassmarkör. Vissa namn var absolut inte aktuella för min make då han förknippade dem med antingen det ena eller det andra, medan jag var oförstående. (Han kommer fån en annan kultur).

    Han å andra sidan uppskattar en del namn som jag som svensk har svårare att accpetera. Tex tycker han att det är coolt att vi faktiskt kallar en del barn Johnny som för honom bra är ett smeknamn, precis som Jenny.

    Slutligen fick flickan heta Rose. Vet inte om det är ett namn som ger negativa associtioner i Sverige? jag tror inte det, och i USA, vårt andra hemland, så är det ovanligt på små barn. Men gamlatant/farbror namnen kommer där också... ja, ja... man väljer ett namn som man tycker om och ingen förälder vill sina barn illa. Det är jag övertygad om!
  • ääni

    Verkar lite som om alla ovanliga namn får WT-stämpel och de fina vanliga namnen är redan upptagna av vänners och bekantas barn så detta är verkligen ett dilemma.

  • linas fina
    ääni skrev 2010-01-20 01:36:43 följande:
    Verkar lite som om alla ovanliga namn får WT-stämpel och de fina vanliga namnen är redan upptagna av vänners och bekantas barn så detta är verkligen ett dilemma.
    Tycker nog inte ett ovanligt namn per autamtik behöver vara wt. Kevin och Liam känns ju knappast ovanliga idag men är ändå som mest wt.
Svar på tråden Vilka namn anses som White Trash-namn?