Inlägg från: Ullerull |Visa alla inlägg
  • Ullerull

    Sytråden - maskinbroderi

    Jag har embird +, typ urgammal.

  • Ullerull

    Brother nv-900

    Det är en vanlig symaskin, men så har den en lite broderidel, går bara att göra små grejjer, men jag är näjd med det lilla :o) En kul grej, mest för att se om det är roligt. Hade tänkt jag kanske kunde göra lite egna saker om jag lyckas förstå mig på programmet, inte det lättaste och usch ilken tid det tar. Jag som itne ens har sytid tycker jag.

  • Ullerull

    Jo jag får göra det. Jag är itne helt bang på att lära mig själv, det där problemet jag hade fixade jag kl 1 inatt, efter ca 2 tim trixande :o) Nu har jag fyllt solen och gjort en kant, strålarna kvar, å så måste jag ju få hem maskinen så jag kan prova. Problemet är väl att det tar ljusår att lära sig själv, ljusår som itne finns trots att jag är mammaledig. Ännu värre blir det när jag börjar jobba igen.

  • Ullerull

    Jag älskar jysk bashanddukar, de är helt fantastiska på uppsugningsförmåga, kanske ingen vidare lyster i tyget men oj så bra, använder inga andra, har slängt alla andra handdukar!

  • Ullerull

    ja inte är de 100% släta och fina, hur menar du med sort? Det är de där som jusk har en hel vägg av. Fick en marinblå uppsättning när jag flyttade hemifrån och de är de enda jag använt under hela studietiden och frm till för ca 1,5 år sedan, svättat tumlat, hängt upp...de är superbra och har bara förlorat lite färg. Fortfarande helt ok. När vi flyttade för 1,5 år sedan passade inte e längre så nu har jag uppdaterat sortimentet med någon petrolfärg typ och cerisrosa. De i petrol är ner i badrummet och används inte så mkt men de cerisa har vi använt varje dag i 1,5 år, använt-tvättat-tumlat-hängt upp-over and over again. De har inte förlorat någon färg alls nästan och är lika fina som innan. MEN de är ju frovmaskiga och det gör ju att de inte är så är släta och fina, men det gör också att de suger upp väldigt bra.

    Vi använder flera olika storlekar. Tror jag har någon bild i bloggen om jag inte minns fel, det är inte meninen att det ska vara på handdukarna men de är med på sidan tror jag ska kolla.

  • Ullerull

    gobli: Åhh, jag som tänkte..åååå, undra var hon hittat de ögonen...tills jag läste, haha! Måte ge mig på det där, ansiktsuttryck är ju jätteskoj...Jättefin!

  • Ullerull

    Jag har styngsatt min logga eller ja, vad det nu är för nåt. INNAN jag har en maskin...Roligt det här..ska bli spännande att se om det funkar när den kommer. Det är ju iof bara text.

    Fick ju prova embird en waaaaaay old version, fattade totalt ingenting. Provade sedan pe design oj vad det var mkt bättre, förvisso en nyare version, dock inte nyaste och inte näst nyaste heller, men den var bra mycket mera logisk än embird i alla fall. Klarade av det bra med den inbyggda instruktionsboken, HOPPAS bara att det ser vettigt ut live. Blir mkt spännande. Jag har studerat dessa program så noga nu att jag börjar hajja hur det går till innan maskinen kommit. Har aldrig ens varit i närheten av en brodermaskin.

    Vad använder ni andra för program?

  • Ullerull

    ja alltså, embird har ju tio olika fönster uppe och man ska klicka hit och dit och jag fattade typ inget, men det är klart, jag bärjade ju med det programmet och tyckte väl att jag skulle klara av det på en gång. Hittade något instruktionsmaterial en det var för nyare embird och då gick jag bet helt. Men om man är inne i termerna å så så kanske det är lättare.

    Jag som anser mig vara hyffsat flink med datorer och olika programvara tycker då att pe var bra mycket mera lik sånna där vanliga program utan massor konstiga ord och fönster man ska hoppa mellan. Simpelt helt enkelt, jag förstod vad jag skulle göra endast genom att läsa i hjälpen (och genom att titta på en instruktionsvideo för automatisk stygnsattning på youtube, dock i en nyare version men det så lika ut).

    Artista vet jag itne vad det är.

  • Ullerull

    Ahhhh! Ok!
    PE ska ju tydligen vara för brother så det passar ju mig som ska bli med brother! Iof så spelar det ju ingen roll..

Svar på tråden Sytråden - maskinbroderi