Inlägg från: Ullerull |Visa alla inlägg
  • Ullerull

    Sytråden - maskinbroderi

    Å herre jösses säger jag bara! Nu har jag i 1 kväll och en hel dag+kväll försökt stygnsätta en bild. Hade bara en ltie jpg-bild med dålig upplösning och jag kan absolut INGET om vektorgrafik. Men nu så, börja lära mig. Har hittat ett program där man kan göra om till vektor, inte busenkelt men braaa mycket lättare än med coreldraw som jag försökte med först, fy vilket program, någon som vet om illustrator är bättre? Det jobbar svärmor med på jobbet så jag kunde få testa det om jag ville. Nu har jag gjort 3 olika stygnsättningar men jag tor itne att de kommer bli så bra, vi får väl se, kan ju inte testa förens jag kommer hem, det är 2 veckor bort. Hinner nog stygnsätta lite mera innan dess. Jag är så vansinnigt tjurig så jag ger mig inte förrens jag lyckats med detta.

    Jag använder den automatiska stygnsättningen och så ändrar jag lite i efterhand. Än har jag inte vågat mig på frihand, får väl se om jag gör det någon gång.

    Någon som vet om man kan köpa broderitråd i söderköping, norrköping eller linköping?

  • Ullerull
    Mimmi 71 skrev 2010-02-03 07:32:09 följande:
    Är det någon som jobbar med Janome Digitizer Pro? Är det lättanvänt? Känner redan att jag vuxit ur Digitizer JR som endast har automatstygnsättning. Min Findus blev inte bra och jag vill ändra lite manuellt. Har ställt frågan vad det kostar med uppdatering till "Skövde" Ullerull: Tycker du Corel är svårt? Efter att endast ha tjuvlyssnat på en del instruktioner över hur Illustrator fungerar så tycker jag de verkar rätt lika i arbetssätt. Dock är ju Illustrator uppbyggt för sömnad och mönster så något lättare kanske det är I helgen skall jag upp till Sälen utan att åka skidor. Då har jag planerat att fota en hel del (en del av mina produkter) och även rita lite bilder i Corel. Kan ju inte släppa sömnaden helt
    Jasså, är illustrator uppbygt för sömnad, klanske skulle ge det en chans då?

    Alltså jag är ju inte speciellt van att jobba med bilder öth, har jobbat lite med ps, det har karn på sin dator, men det är ju inte vektoriserat om jag förstått det hela rätt. Corel är väl iof ganska likt på sina sätt, men jag har fortfarande itne förstått hur man jobbar med vektorer där eller så jobbar jag med det redan fast jag itne fattar. Hittade dock till vector magic, där kan man vktorisera bilder, 2 st gratis, man kan ju göra flera konton kanske :o) Det funkade dock bra för att fixa till den dåliga jpg bilden.

    Men ska du åka till fjällen utan att åka skidor? Iof skönt att få lite egentid och göra det man vill.

    Misan: Jag är ju ingen fena på det än, tänkte köra automatiskt för att förstå lite hur det funkar. Har ju bara stygnsatt text än så länge har aldrig broderat ut ett mönster i flera färger, ska prova det när jag kommer hem.
  • Ullerull

    var på jofotex igår och hittade brodertråd..wohoo, det fanns inte i lilla stan jag bor i. Det var itne billigt med gütterman men jag fick ett bra pris. Måste ner idag igen för jag glömde hudfärg. hmm, ser att jag får åka en annan jag, de har stängt nu, typiskt, skulle ju ha lite limeelefanter också, glömde det.

    Meeeen, vad jag skulle komma till var guuud vilka fina färger det finns, såå läckra, det blev dock bara 10 st. Hoppas det blir fint när det är glansigt OCH att maskinen gillar tråden.

  • Ullerull

    Misan: Var beställde du ifrån och vad kostade det? Ska göra det också så småningom om jag tycker att jag behöver.

  • Ullerull

    Jag har ett stygnsättningsdilemma, försöker lära mig detta men jag tycker det verkar så knepigt att få till

    Om jag ska stygnsätta en fyrkant med raksöm runt och fyllning och i denna fyrkant ska 3 bollar i sig med raksöm runt och fyllning i.

    HUR bär jag mig åt då? Får det inte att funka någe bra.

  • Ullerull

    Där är mitt dilemma, kan man ha lager på lager, syr den så så också. Jag har inte hittat något verktyg där man kan radera ringarna på fyllytan. Ska man alltså lägga ringarna mitt på. Det enda sättet jag lyckades med det var genom att automatstygnsätta bakgrunden och göra resten för hand.

    MEN ska det alltså gå att lägga stygn på stygn utan att den syr så.

  • Ullerull

    Jasså, blir det det, trodde det skulle bli klumpigt. Är fortfarande bortrest så jag kan itne prova det jag gjort, får se hur det blir, det är väl så man lär sig. men jag hittar i alla fall itne hur jag ska kunna radera i mitten på en fyllning om jag ska ha en boll där OM jag inte gör automatisk stygnsättning på den och sedan raderar och läggger till allt utom bakgrunden, då går det bra.

  • Ullerull

    hmmm...yta hål, undra vad det kan heta i mitt program, som för övrigt verkar ganska enkelt/simpelt, så det kanske inte finns.

    Jag har pe design. Det är på engelska så det är lite svårt att förstå alla nya termer.

  • Ullerull

    Ååååå....

    Set hole sewing heter det här....

    Taaaack! Nu blev allt genast mkt lättare, har fått gå omvägar via automatiken och redigerat massor efteråt....Längtar tills jag får fara hem å prova!

  • Ullerull

    Letade som en tog efter en blogg att kika i innan jag hittade bilderna på fl :o) Jättefin tröja, så roligt att kunna göra lite skoj och udda grejjer som ingen annan har.

Svar på tråden Sytråden - maskinbroderi