Inlägg från: Ullerull |Visa alla inlägg
  • Ullerull

    Sytråden - maskinbroderi

    Wohooooo...postbilden (ha hon som körde förstås) knackade på idag och hade med sig ett paket från Brother, wohooo......mycket tidigare än jag räknat med så nu får jag klämma och känna innan jag åker bort i 2 v på måndag. Just nu jobbar den med no.2 av min egen stygnsättning av loggan, ska lägga ut en bild så ni får se. Det är ju bara rakt av som namnbanden ser ut, logga vet jag itne om jag kan kalla det. Men det verkar funka ganska bra.

    Kom dock fram till att den tunna tråden som följer med inte är till som övertråd utan som undertråd, det blev mycket bättre när jag tog vanlig sytråd att brodera med.

  • Ullerull

    Mmm...för en gång skull kanske inte tårarna fortsar när jag ska åka hem igen...ska ju hem å köra ny maskin!

  • Ullerull

    Förresten..om man ska brodera på ett trikåmaterial måste man då ha typ totally stable på hela ytan även genom ramen eller täcker det just under det som ska broderas?

  • Ullerull

    ok, filmoplast har bibbi va? kollade in hennes grejer för några veckor sedan, har itne beställt något är, totally stable är det enda jag har hemma och så något konstigt som itne går att stryka fast, vet inte vad det är, kanske mellanlägg?

    Funkade ganska bra att brodra med vanlig sytråd till sicksacksaker, har inte provat något man ska fylla i än, får testa det imorgon kanske, men det var sååå tråkiga broderier med i maskinen och på cd:n så jag måste fixa sjäv.

  • Ullerull
    ak74 skrev 2010-01-28 09:48:47 följande:
    Vill bara tipsa om www.clipartopolis.com Där man kan ladda hem clipartbilder och leka med. Tänkte börja träna stygnsättning, men vilket format ska man ladda hem? WMF, BMP, GIF eller...?
    Å tack, men man måste köpa bilderna v? Det var jag inte jättesugen på, inte innan jag kan det där med stygnsättning i alla fall.
    78Misan skrev 2010-01-28 13:49:07 följande:
    hihi jag sitter o stygnsätter lite gratis vectorfiler jag har laddat hem. ska oxå beställa tråd idag har bestämt mig för att köra Gunolds trådar ska beställa en låda med 27 färger sen komplettera med ytterligare 9 färger samt lite solvy fabric och klisterspray
    Det lät som en lägom omgång färger, var köper du ifrån?
  • Ullerull

    Alltså så fantastiskt att man bara kan gå in i ett program och skriva ett namn å så vipps kan man få det broderat på en tröja...så läckert...

    Göe en födeslsedagströja till en tjej nu....

  • Ullerull

    Smart tips, tack!

    Om man köper fråndet där andra stället får man använda det till försäljning då?

    Jag säljer ju inget än, ger bara bort i present. MEN det är många som frågar om jag kan tänka mig att sy och jag ska sälja lite på en flärdkväll här i byn om en månad, de frågade och jag får gratis mat om jag ställer upp  så vem vet, det kanske blir så att jag kommer sälja lite till nära ock kära så småningom. OM tjejernas garderober är fulla och jag vill sy mera!

  • Ullerull

    78 misan: Ahhh, det bästa är alltså att rita eget!

    Ängelbängel: Tack! Jag gillar den fållen skrpt, det bli ju som en variant av täcksöm. Det går säkert att göra den tätare och få den att synas ännu mera.

    Jag skulle nog satsa på en i stummare tyg, gärna ett ordentligt och stadigt, då håller den formen bättre. Min bruna är bra mycket stadigare än den med pippi och den stadiga varianten är ju att föredra.

    ak74: Ahhh, nu var det pingviner va? Eller kollade jag på fel ställe?

  • Ullerull

    Hej fanny! Å det lät ju jättespännande att kunna brodera tunikor.

    Ang. bilder så var svärmor hit idag och jag frågade om hon hade några gamla clipartbilder liggandes på jobbet och hon sa OM, hur mycket vill du ha. Hon jobbar som typ grafik designer eller nåt sånt och hon skulle ta hem en hel katalog + cd med clipart....nice. De får man tydligen göra vad man vill med.

Svar på tråden Sytråden - maskinbroderi