Inlägg från: Mamma Tes |Visa alla inlägg
  • Mamma Tes

    BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden

    Cupcaken skrev 2010-01-27 20:05:12 följande:
    tack tack, ja jag försöker suga i mig sååå mkt av henne som det går, dessa små händer och fötter, och så luktar de så gott!!! Måste fråga, era avslag, hur länge ska man ha ont? Hur länge blöder man? Detta är ju jobbigt.
    Jag hade ont i en dryg vecka. Sved lite vid toabesök och lite skavande känsla vid sex. Men jag hade nog nån liten bristning eller skrapning inne nånstans, vilket inte är konstigt. Känns faktiskt som att det inte är helt läkt ännu. Men kan tänka mig att det tar tid där inne Blödde gjorde jag i säkert 6 veckor men det var inte så länge som jag behövde ha tjocka skydd på mig. Max 2 veckor tror jag. Sen räckte det med tunnare och i slutet var det bara lite blod då jag torkade mig. Ont i kroppen och mör var jag nog i 2-3 dagar. Fråga din BM om du är orolig eller om det känns "fel".
  • Mamma Tes
    Cupcaken skrev 2010-01-27 23:17:57 följande:
    Det känns som om jag har träningsvärk i heeela kroppen, värk ut i benen
    Ring sjukvårdsrådgivningen på stört, tycker jag! Då kommer du säkert känna dig lugnare efter det. Kan vara skönt att rådfråga lite.
  • Mamma Tes

    Idag har vi varit på Felicias första läkarbesök på BVC och det togs en ny vikt och längd. Hon hade ökat 340 gram på 6 dagar och ca 2 cm. Nu vägde hon 3910 g och var 51,5 lång. Snart 4 kilo!!! Hon vägde ju 1936 när hon kom så¨det är enorm skillnad. Har en dubbelt så stor bebbe nu! Dom växer så fort så det är skrämmande!!


  • Mamma Tes
    Cupcaken skrev 2010-01-29 12:45:24 följande:
    Vi har det nog lika bra, lilltjejen äter med ca 3 timmars mellanrum och sover 2-3 timmar på dagarna, på natten ställer vi klockan så hon inte sover längre än 4 timmar...men hon vaknar på minuten innan klockan ringer! Tesan L: Ja, det är helt fantastiskt! Nu förstår jag vad alla menar med att man ska njuta av varenda sekund av alla dessa små tår och fingrar!
    Ja precis, att man ska njuta ja! Detta har ju ändå bara hänt på 7 veckor.
    På första bilden är hon 2 veckor och väger 2010 och på den andra , idag, 9 veckor (och 2 dagar) och väger 3910!
  • Mamma Tes
    Harelis skrev 2010-01-29 15:56:58 följande:
    japp
    Åh, då måste det satt igång ordentligt sen kväll eller natt. Det var nog bebissnuffet som satte igång hormonerna ordentligt Vad rooooligt!
    Grattis "Peos mamma"!!!
  • Mamma Tes
    Cupcaken skrev 2010-01-31 14:47:46 följande:
    Jo, än så länge så tar hon både flaska och bröstet, jag ger henne alltid bröstet i första hand...vill inte att hon ska vänja sig helt vid flaskan. Pumpa måste jag göra för annars spänner det som sjutton i brösten och jag känner mig varm och allmänt irriterad... sen så vet jag att hon får i sig tillräckligt då jag pumpar. Är riktigt nöjd över denna swingen, jag kan sitta i soffan och pumpa då vi ser på film utan att den stör... den är väldigt tyst av sig.
    Nu ammar ju inte jag men jag har läst och hört att det kan spänna i brösten i början innan barnet har gett signaler om hur mycket det vill ha. Brösten ska alltså anpassa mängden efter barnet så småningom men om man fortsätter att pumpa så fortsätter det att spänna i.o.m att brösten fortsätter att producera efter pumpandets mängder. Ju mer man pumpar eller ammar, ju mera mjölk. Tillgång efter efterfrågan!
  • Mamma Tes
    Cupcaken skrev 2010-01-31 15:13:17 följande:
    Åh, jag hoppas det kommer mer snart, för just nu får jag ut ca 60-80 ml per pumpning var 3-4:e timme och det är ungefär så mkt som behövs för att hon ska vara nöjd. Så än så länge så kan jag inte pumpa ut mer för att kunna ha en flaska reserv i kylen.
    Det kommer nog produceras mer mjölk då lillan "talar om" för brösten att/om hon vill ha mer, Finns ingen bättre "pump" eller nåt som stimulerar bättre än barnet. När jag pumpade kom typ inget men då jag ammade hade hon fått i sig (vägde före och efter). Det är väldigt vanligt att det kommer inget alls eller mycket mindre vid pumpning än då barnet äter själv.
Svar på tråden BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden