Inlägg från: Mamma Tes |Visa alla inlägg
  • Mamma Tes

    BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden

    Cupcaken skrev 2010-03-01 20:57:38 följande:
    Jag pumpar och ger för det mesta på flaska, får ut ca 130-140 ml och det räcker per mål för Felicia, man brukar säga 125ml per kg bebis. Jag använder min swinger och den pumpar jag tom våda brösten på ca 15 min. Vilket jag tycker är smidigt.
    150 per kilo bebis och dygn sägar dom på min bvc.
  • Mamma Tes
    Sköna Emma skrev 2010-03-02 10:15:23 följande:
    Vilka blöjor använder ni? Vi använder pampers tycker de sitter bäst. Vi fick ett packet med libro blöjor på bb som jag har tagit två blöjor av. båda gångern har kisset kommit utanför.
    Jag gillar inte nätet i pampers blöjor och tycker inte att dom håller lika mkt kiss så vi kör på libero. Från börjar hade Felicia libero premature, då läckte det ibland men då var hon ju så smal nu då hon vuxit och vi gick över till 1:an och sedan 2:an så läcker det aldrig.
  • Mamma Tes

    Felicia fick sina första vaccinations-sprutor igår (3 månaders) och nu är hon kokhet, 39,3 i temp Hon vaknade och var inte alls glad så nu sover hon i mammas famn efter alvedon och mat. Hoppas tempen sjunker snart och att hon inte pruttat ut suppen. Stackars liten!


    Tog vikt och längd igår också. 4910g (1936 vid födsel), 54,3 cm (44 vid födsel)
  • Mamma Tes
    Cupcaken skrev 2010-03-04 14:08:06 följande:
    Åhh stackars liten, men det kommer säkert ge med sig snart, det är normalt att få feber efteråt, jobbigt för er ändå!  Många kramar till er! Jag vaknade med halsont idag!! Fick sååån panik, tänk om jag smittar lillan nu! oh no då åker hon på RS.... ser ju hela tiden det värsta framför mig!! Var på BVC i tisdags, Felicia är 4513kg och 57.5 lång imorrn är hon 6 veckor! Har köpt hem Anna wahlgrens böcker "barnuppfostran" och "sova hela natten" Jag har aldrig gillat tanten då jag alltid tyckt hon är "brutal" kan man säga så?... men vissa saker har hon rätt om så det är spännande att läsa.
    Ja jag vet att det är vanligt. Men det är så jobbigt att se hon så ängslig och må dåligt. Lilla snuttan! Febern håller i sig idag med så jag ger henne alvedon så hon ska må lite bättre.
    Var inte orolig. Det finns inget som säger att det är RS du har, säkert bara en vanlig förkylning! Du får försöka att låta bli att pussa på din lilla bara.
    Ojj vad fort din Felicia växer!! Bra jobbat bebis! Men du, att väga 4513 KG är väl att ta i *asg*
  • Mamma Tes
    am76 skrev 2010-03-04 15:07:02 följande:
    Hehe Timon & Felicia (Cupcakens) är ju precis lika gamla, min bulle vägde 6120 g igår. Han kommer säkert slå mig: vid 2 månader vägde jag hela 7220 g var en jättebebis milt sagt.  Tror ni jag redan har ont i ryggen? Yepp så hur ska detta gå. Vid 1 år väde jag 12 kg 450 g phuuu och Tea kunde gå först vid 15 månader haha Timon måste bara kunna gå vid 1 års ålder  om han ska bli en sån bjässe som jag var som liten. PS Jag blev "normal" är inte överviktig *s*. 
    Jag menar inte att Felicia (Cupcakens) är en stor bebis. Jag menade att hon hade vuxit fort för hon var ju rätt liten då hon föddes (om jag minns rätt), så i jämförelse med det
    Du måste ju skaffa gåstol, hur ska du annars orak Ska bli intressant att se hur stor Felicia blir. Hon är himmla duktig på att ta igen. 3 kilo plus sen födseln
    Cupcaken skrev 2010-03-04 16:52:57 följande:
    Är det fler bebisar än min bebis som har fått massa små plitor? sitter på kinder och nacke framförallt... Är det för chokolan som jag äter eller är det bebisens hormoner?
    Jag hoppas du inte tog illa upp då jag sa att hon vuxit fort. Jag menar ju bara att hon har varit duktig och i jämförelse med födseln... {#lang_emotions_embarassed}
  • Mamma Tes
    Sköna Emma skrev 2010-03-10 12:16:35 följande:
    Min sambo tjänar rätt mycket pengar, han har sparat pengar sen han gick ut ur skolan (10år). Han betalar allt för oss just nu. Jag tar inte ut några mamma dagar eller nått. Därför har vi råd att åka. Synd att inte ni har råd, det hade kanske gjort er gott och få komma iväg efter allt med koliken. Hur gåt det förresenten med behandlingen i setnungsund va det va?
    Ja det hade varit gott... Vi tyckte att det blev bättre efter akupunkturen men inte helt bra. Hon är fortfarande missnöjd och gnällig, skrikig men inte lika mkt iaf. Hon hade precis världens attack här och grät och skrek tills hon tappade luften. Stackar så ont hon hade!!!
    Cupcaken skrev 2010-03-10 13:06:05 följande:
    Skattar några kronor extra så jag får ut lite pengar lagom till sommaren, då jag är VÄRDELÖS på att spara Har försökt lägga undan 500 kr varje månad blir ju ändå 6000kr bara där. Sen säljer jag en del begagnade kläder på tradera så jag får ihop lite pengar även där. Men jag vet, det är knapert nu med FP, jag känner mig sååå fattig. Hur många dagar plockar du ut? En fråga, har ni fått tillbaka er mens? Ni som ammar? Jag fick den igår, och jag pumpar/ammar var 3e timme... blää vad surt Betyder det att jag har ÄL nu och kan bli med barn igen??
    Jag plockade ut 4 dagar/vecka förra månaden men det blev för lite. Täckte inte våra utgifter så denna månad har jag tagit 5 dagar/vecka. Man vill ju ta så lite som möjligt så man får vara hemma så länge som möjligt. Gud vad pengar spelar stor roll i allt
  • Mamma Tes
    Cupcaken skrev 2010-03-11 23:39:56 följande:
    Snälla hjälp mig ang SGIn, hur gör man för att behålla samma SGI så länge som möjligt?
    Bli gravid igen innan första barnet är 21 månader, är det enda jag känner till. Och så måste man ta ut 7 dagar per vecka då barnet fyllt 1. Antingen 7 föräldradagar eller kombinerat med jobb.
Svar på tråden BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden